Thaise salade met tonijn

Thaise salade met tonijn

Meestal bij het maken van mijn boodschappenlijstje bedenk ik al wat ik de komende week wil gaan maken voor de lunch. Ik eet nooit brood als lunch omdat ik koolhydraatarm eet. Vaak neem ik als lunch hummus met groenten en ei of een salade met gebakken kip. Ik probeer kip af te wisselen met vis en dan val ik vaak terug op een blikje makreel of tonijn. Deze Thaise salade met tonijn is een verrassend lekkere salade en gemaakt met spinazie in plaats van sla. Lekker en gezond!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 flinke handen babyspinazie
  • kleine rode ui
  • halve komkommer
  • halve rijpe avocado
  • klein blikje tonijn
  • stuk of 6 (geroosterde) cashewnoten
  • eetlepel sojasaus (lees hier welke ik gebruik)
  • theelepel vissaus
  • kneepje limoen of citroensap
  • theelepel honing (of meer naar smaak)
  • snufje gedroogde chiliflakes

Hoe maak je het?

Was de babyspinazie en leg deze in een diep bord of mooie kom. Snijd de ui en komkommer in halve maantjes. Ik heb de komkommer gesneden met mijn spiraalsnijder, dit geeft een leuk en Oosters effect aan de salade. Ik eet deze salade altijd met stokjes. In mijn webshop vindt je al mijn favoriete keukenproducten (die ik zelf gebruik) waaronder een spiraalsnijder.

Thaise salade met tonijn
Mooi al dat groen!

De avocado snijd je in blokjes en de (geroosterde) cashewnoten hak je in stukjes. Leg nu de ui, komkommer en de avocado in de kom bij de spinazie en hussel alles goed met je handen door elkaar.

Maak nu de dressing in een apart schaaltje. Meng de sojasaus, Thaise vissaus, citroen of limoensap, honing en chiliflakes en proef of de dressing op smaak is. Voeg indien nodig nog iets van de hiervoor genoemde ingrediënten toe.

Giet de olie of water van het blikje tonijn af en verdeel de tonijn over de salade. Schep de dressing over de salade en garneer de salade met de cashewnootjes. Deze koolhydraatarme salade kun je ook prima meenemen in je lunchtrommel of saladebeker. Voeg de dressing pas toe net voordat je de salade wilt gaan opeten.

Thaise salade met tonijn

 

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

De inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*