Eetspiratie » Thaise salade met tonijn
Thaise salade met tonijn

Thaise salade met tonijn

Meestal bij het maken van mijn boodschappenlijstje bedenk ik al wat ik de komende week wil gaan maken voor de lunch. Ik eet nooit brood als lunch omdat ik koolhydraatarm eet. Vaak neem ik als lunch hummus met groenten en ei of een salade met gebakken kip. Ik probeer kip af te wisselen met vis en dan val ik vaak terug op een blikje makreel of tonijn. Deze Thaise salade met tonijn is een verrassend lekkere salade en gemaakt met spinazie in plaats van sla. Lekker en gezond!

Thaise salade met tonijn

Thaise salade met tonijn

0 van 0 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

persoon
Tijd totaal

25

minuten

Deze Thaise salade met tonijn is een verrassend lekkere salade en gemaakt met spinazie in plaats van sla. Lekker en gezond!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • WAT HEB JE NODIG VOOR 1 PERSOON?
  • 2 flinke handen 2 babyspinazie

  • 1 1 kleine rode ui

  • halve halve komkommer

  • halve halve rijpe avocado

  • 1 1 klein blikje tonijn

  • 6 6 (geroosterde) cashewnoten

  • 1 eetlepel 1 sojasaus (lees hier welke ik gebruik)

  • 1 theelepel 1 vissaus

  • 1 kneepje 1 limoen of citroensap

  • 1 theelepel 1 honing (of meer naar smaak)

  • 1 snufje 1 gedroogde chiliflakes

Bereiding:

  • Was de babyspinazie en leg deze in een diep bord of mooie kom. Snijd de ui en komkommer in halve maantjes. Ik heb de komkommer gesneden met mijn spiraalsnijder, dit geeft een leuk en Oosters effect aan de salade. Ik eet deze salade altijd met stokjes.
  • De avocado snijd je in blokjes en de (geroosterde) cashewnoten hak je in stukjes. Leg nu de ui, komkommer en de avocado in de kom bij de spinazie en hussel alles goed met je handen door elkaar.
  • Maak nu de dressing in een apart schaaltje. Meng de sojasaus, Thaise vissaus, citroen of limoensap, honing en chiliflakes en proef of de dressing op smaak is. Voeg indien nodig nog iets van de hiervoor genoemde ingrediënten toe.
  • Giet de olie of water van het blikje tonijn af en verdeel de tonijn over de salade. Schep de dressing over de salade en garneer de salade met de cashewnootjes. Deze koolhydraatarme salade kun je ook prima meenemen in je lunchtrommel of saladebeker. Voeg de dressing pas toe net voordat je de salade wilt gaan opeten.Thaise salade met tonijn

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)