Pittige tonijn bowl

Pittige tonijn bowl

Sommige gerechten smaken lekkerder uit een bowl (schaaltje of kom) dan wanneer je het eet van een bord. Bijvoorbeeld deze pittige tonijn bowl, het ziet er lekker en kleurrijk uit. Daarnaast is een schaaltje meestal kleiner dan een bord. Handig voor kinderen en zo schep je ook niet teveel op. Deze bowl met tonijn is een prima lunch of lichte avondmaaltijd. Met een restje rijst, groenten en tonijn maak je een lekkere en gezonde bowl.

Ik heb in mijn voorraadkast altijd een blikje tonijn staan. Als ik een snelle maaltijd wil maken (bijvoorbeeld in het weekend) of als het heel erg warm is maak ik regelmatig deze pittige tonijn bowl. Het is een gerecht waarbij je je restjes kunt opmaken. Dit recept is een basis, gebruik groenten die je lekker vindt en in huis hebt. De dressing voor de rijst is een van mijn favorieten. Ik kook soms extra rijst zodat ik de volgende dag dit recept kan maken.

Groenten die lekker zijn in deze bowl:

  • bosui of lenteui
  • komkommer
  • wortel
  • radijs
  • kropsla
  • rode ui
  • rettich

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • restje rijst (ongeveer 4 tot 6 eetlepels)

  • eetlepel (rijst)azijn

  • theelepel honing

  • eetlepel sojasaus

  • theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels mayonaise

  • sambal oelek of sriachiasaus naar smaak

  • eetlepel citroensap

  • flink mespunt knoflookpoeder

  • 2 eieren

  • groenten die je in huis hebt

  • optioneel: chiliflakes, sesamzaadjes, bieslook en nori vel

  • 2 blikjes tonijn op water of olie

Pittige tonijn bowl
Je kunt ook prima gele rijst voor deze bowl gebruiken

Hoe maak je het?

  • Laat de tonijn uitlekken en prak deze gedeeltelijk met een vork in een kom. Meng de mayonaise, sambal of srirachia saus, citroensap en het knoflookpoeder er doorheen. Breng op smaak met peper en eventueel een klein snufje zout. Maak het zo pittig als je zelf lekker vindt. Zet het even apart.
  • Maak een dressing van de (rijst)azijn, sojasaus, honing en sesamolie. Proef of de smaak naar wens is en voeg indien nodig nog wat van de ingrediënten toe. Schep de dressing door de (koude) rijst. Zet dit ook even apart.
  • Snijd de groenten in verschillende vormen en gebruik bijvoorbeeld een spiraalsnijder of kartelmesje. Bak ondertussen van de eieren een omelet, rol deze op en snijd hem in stukjes. Nu zijn alle onderdelen voor de tonijn bowl klaar.
  • Schep als eerste de rijst in de kommen. Leg hier een royale schep van de pittige tonijn op. Schik hieromheen de groenten en de rolletjes omelet. Drizzle er eventueel nog wat extra mayonaise of srirachia saus overheen. Maak het af met de chiliflakes, sesamzaadjes en stukjes nori vel. Voor extra pit en groen knip je er verse bieslook overheen.
Pittige tonijn bowl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

2 Reacties

  1. Hoi Simone,
    Wat heb je een leuke site!
    Bovenstaand recept ga ik zeker een keer maken.
    Maar morgen eerst Babi Ketjap uit de slowcooker.
    Wat me opvalt is dat je niet alleen heel veel lekkere recepten op je site hebt staan, maar dat je in de comments zo aardig en begripvol reageert.
    Geeft me een fijn gevoel als ik dat lees.
    Groetjes Tessa

    • Hoi Tessa! Bedankt voor je complimenten en je lieve berichtje. Wat lief dat je dat zegt! Ik ben er even stil van :-) Jouw berichtje geeft me ook een fijn gevoel. Dank daarvoor! Alvast veel (slow)cookplezier toegewenst en fijn weekend! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*