Pittige tonijn bowl, omdat gerechten lekkerder smaken uit een bowl (schaaltje of kom) dan wanneer je het eet van een bord. Een bekend gerecht uit Hawaii is de poké bowl. Een combinatie van groenten (rauwe) vis en rijst geserveerd in een kom. Deze bowl met tonijn is een prima lunch of lichte avondmaaltijd. Met een restje rijst, groenten en tonijn maak je een lekker en gezond gerecht.
Ik heb in mijn voorraadkast altijd een blikje tonijn staan. Als ik een snelle maaltijd wil maken (bijvoorbeeld in het weekend) maak ik regelmatig een bowl. Het is een gerecht waarbij je restjes kunt opmaken. Ik kijk wat voor groenten ik nog in mijn koelkast heb liggen en combineer dit samen met rijst en bijvoorbeeld tofu, tempeh of ei. De groenten snijd ik in verschillende vormen of ik gebruik een spiraalsnijder. Zo ziet het er kleurrijk en gezond uit. Het eet ook lekkerder als je verschillende structuren met elkaar combineert.
Pittige tonijn bowl
Dit recept is een basis, gebruik groenten die je lekker vindt en in huis hebt. Wortel, radijs, rettich, bosui, rode kool en komkommer zijn groenten die goed in deze bowl passen. De dressing voor de rijst is een van mijn favorieten. Ik kook soms extra rijst zodat ik de volgende dag dit recept kan maken. Je kunt dit natuurlijk ook prima meenemen in een lunchtrommel. Om de bowl compleet te maken kun je er een topping van in stukjes geknipt norivel, sesamzaadjes of furikake (een mengsel van zeewier en sesamzaadjes) overheen strooien.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE