Gekruide tofu blokjes voor salades en bowls, een hele mond vol! Tofu (ook bekend als tahoe) kun je op verschillende manieren kruiden en op smaak brengen. Om die reden is het één van mijn favoriete ingrediënten om mee te koken. Het liefst bak ik de tofu in een pan, airfryer of oven. Vaak combineer ik het in Oosters getinte gerechten, maar dit keer gaf ik er een andere draai aan. Ik maakte lekkere gekruide blokjes met Griekse smaken. Deze kun je toevoegen aan salades of bowls.
In mijn artikelen (met Indische recepten) spreek ik altijd over tahoe omdat ik dit van thuis uit gewend ben. Maar in dit artikel noem ik het tofu. Vaak weten mensen niet dat dit hetzelfde product is. Tofu is te koop in de supermarkt en toko. Je vindt het in de koeling bij de vega(n) producten. Het is een wit blok van samengeperste sojabonen (wat lijkt op een spons) in een laagje water.
Tofu kun je bewaren in de koelkast en je kunt het ook invriezen. Er is silken tofu (zachte tofu) en firm tofu (stevige tofu). Meestal gebruik ik de stevige variant voor mijn gerechten. Wat je wel altijd doet voordat je de tofu gaat bereiden, is het vocht eruit persen. Dit kan met een speciale tofu press of door je eigen constructie te maken. Zet iets zwaars zoals een pan of vijzel op het blok tofu zodat al het vocht eruit kan lopen. Na 15 minuten is het meeste vocht eruit en kun je de tofu verder verwerken.
Een tofu pers is te bestellen op Bol.com:
Gekruide tofu blokjes voor salades en bowls
Deze gekruide tofu blokjes maakte ik als onderdeel van een Griekse bowl. In deze bowl zat sla, quinoa, Griekse salade (zonder de fetakaas), zoete aardappel en knoflooksaus. Ik maak regelmatig van dit soort bowls en tofu past daar eigenlijk altijd wel bij. Ook passen deze blokjes goed in een salade. Ze hebben een lekkere structuur en smaak.
De blokjes kun je (als je daar tijd voor hebt) het beste een paar uur of een nachtje laten marineren. Dit hoeft niet maar is wel het lekkerst. Je kunt de tahoe zelfs rauw eten na het marineren, dan heeft het een beetje de structuur van fetakaas. Mijn persoonlijke voorkeur gaat er toch naar uit om ze even kort rondom bruin te bakken. Kies wat jij zelf het lekkerst vindt.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)