Eetspiratie » Smoothie bowl
Smoothie bowl

Smoothie bowl

Iedereen heeft vast weleens van een smoothie gehoord, maar misschien niet van een smoothie bowl. Het is heel simpel, je maakt een smoothie (die wat dikker is dan de versie die je drinkt) doet deze in een kom en lepelt hem op. That’s it!

Waarom een smoothie bowl? Sommige mensen (zoals ik) vinden het fijner om iets te ‘eten’ in plaats van opdrinken. Als ik namelijk een smoothie heb gedronken dan heb ik niet het gevoel dat ik iets gegeten heb.

Wat ook fijn is je kunt aan deze bowl bijvoorbeeld fruit of granola toevoegen. Zo heb je ook iets te kauwen, dat is beter voor je spijsvertering en je eet je ontbijt in plaats van dat je het opdrinkt. Trouwens het is ook goed voor je spijsvertering als je een smoothie drinkt en er vervolgens op kauwt. Dat is echt waar, geen fabeltje.

wat heb je nodig?

  • 3 tot 4 eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad

  • 1 banaan

  • flinke hand (bevroren) blauwe bessen

  • halve rijpe avocado

  • toppings: zaden, pitten, granola

Hoe maak je het?

  • Doe de yoghurt met het lijnzaad, de banaan, de avocado en de bevroren blauwe bessen in een blender. Maak er een mooie gladde massa van en doe het in een mooie kom.
  • Garneer de smoothie bowl met extra blauwe bessen, granola of zaden en pitten.

Deze smoothie bowl wordt lekker romig door de avocado. Met avocado kun je nog veel meer lekkere en gezonde recepten maken. Ik zette er 10 voor je op een rij!

Kijk hier voor het overzicht.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE