Eetspiratie » Pesto bladerdeegrolletjes
Pesto bladerdeegrolletjes

Pesto bladerdeegrolletjes

Pesto bladerdeegrolletjes, een lekker en snel hapje wat je maakt met een pakje verdwaald bladerdeeg en een restje pesto. Zo ging het in mijn in mijn geval! In het weekend maak ik altijd restjes op. In de koelkast heb ik wat aangebroken verpakkingen liggen, groenten die op moeten, restjes vleeswaar of vis noem maar op. Zaterdag is hier boodschappendag en voordat de nieuwe boodschappen binnen zijn ruim ik eerst de koelkast leeg.

Zo had ik nog een restje zelfgemaakte pesto over (klik hier voor het recept) van een pasta recept dat ik maakte. En in mijn vriezer vond ik achter de loempiavellen nog een doosje bladerdeeg. Met bladerdeeg kun je van alles maken. Het is dus handig om hiervan altijd een voorraadje in je vriezer te hebben liggen. Je maakt er appelflappen, kaasstengels of deze lekkere pesto bladerdeegrolletjes van. Dit is niet echt een recept te noemen. Het is een kwestie van pesto smeren op een plak bladerdeeg. Zelfgemaakte pesto is natuurlijk wel het lekkerst.

Pesto bladerdeegrolletjes maken

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort bladerdeeg je gebruikt. Of het nu kleine velletjes zijn of een grote plak, het blijft uiteindelijk gewoon een deeg. Plak het aan elkaar, rol het uit, je kunt er van alles mee doen. Besmeer de plak volledig met pesto en rol het bladerdeeg op. Snijd er nu stukjes af, zorg dat ze wel even groot zijn zodat ze straks gelijktijdig gaar zijn. Je kunt de rolletjes afzonderlijk van elkaar bakken of je zet ze tegen elkaar aan zodat je het effect krijgt van een ‘plukbrood’.

Serveer de pesto rolletjes bij de borrel of bij een soep. Ze zijn ook lekker in combinatie met de Italiaanse rosbiefrolletjes om maar even in het Italiaanse thema te blijven. Klik hier voor het recept van de rosbiefrolletjes.

Pesto bladerdeegrolletjes

Recipe by Simone | Eetspiratie Course: Brood en borrelhapjesDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Tijd totaal

30

minutes

Met een restje bladerdeeg en een paar eetlepels pesto maak je snel een lekker (borrel)hapje.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels pesto

  • 4 vellen bladerdeeg

  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

  • 1 ei

  • snufje grof zout

Hoe maak je het?

  • De hoeveelheden voor dit kleine recept zijn niet zo belangrijk, het gaat erom dat je het hele vel bladerdeeg besmeert met een laagje pesto. Zorg dat je bladerdeeg ontdooit is.
  • Smeer de vellen in met pest en strooi er Parmezaanse kaas overheen. Rol de vellen op en snijd er even grote stukjes van.Pesto rolletjes
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de rolletjes erop. Kluts het ei en besmeer de rolletjes met een beetje ei. Strooi er eventueel nog wat extra kaas overheen en een klein snufje grof zout.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de pesto bladerdeegrolletjes in 12 tot 15 minuten goudbruin. Serveer direct.

Aantekeningen

  • In plaats van pesto kun je natuurlijk ook andere lekkere vullingen gebruiken. Denk aan jam of chocoladepasta!

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE