Pesto bladerdeegrolletjes

Pesto bladerdeegrolletjes

In het weekend maak ik altijd restjes op. In de koelkast heb ik wat aangebroken verpakkingen liggen, groenten die op moeten, restjes vleeswaar of vis noem maar op. Zaterdag is hier boodschappendag en voordat de nieuwe boodschappen binnen zijn ruim ik eerst de koelkast leeg. Zo had ik nog een half potje rucolapesto staan wat ik over had van de pasta die ik de week ervoor had gemaakt. In de vriezer had ik nog een pakje bladerdeeg liggen en ik maakte er heerlijke pesto bladerdeegrolletjes van.

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels pesto naar keuze
  • pakje bladerdeeg
  • stukje Parmezaanse kaas
  • 1 ei (geklutst)

Hoe maak je het?

Laat het bladerdeeg kort ontdooien en rol het lichtjes uit. Besmeer de plak bladerdeeg met de pesto en rol de plak op. Besmeer het rolletje met een beetje ei en bestrooi het met geraspte Parmezaanse kaas. Snijd de rol in kleine stukjes en verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Lekker bij soep of als borrelhapje of als hapje voor een picknick.

Pesto bladerdeegrolletjes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Yvonne van Haasteren

    Graag wil ik weten hoe de zalmburgers gemaakt worden, ik vind het n waanzinnig idee voor restjes.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*