Pesto bladerdeegrolletjes, een lekker en snel hapje wat je maakt met een pakje verdwaald bladerdeeg en een restje pesto. Zo ging het in mijn in mijn geval! In het weekend maak ik altijd restjes op. In de koelkast heb ik wat aangebroken verpakkingen liggen, groenten die op moeten, restjes vleeswaar of vis noem maar op. Zaterdag is hier boodschappendag en voordat de nieuwe boodschappen binnen zijn ruim ik eerst de koelkast leeg.
Zo had ik nog een restje zelfgemaakte pesto over (klik hier voor het recept) van een pasta recept dat ik maakte. En in mijn vriezer vond ik achter de loempiavellen nog een doosje bladerdeeg. Met bladerdeeg kun je van alles maken. Het is dus handig om hiervan altijd een voorraadje in je vriezer te hebben liggen. Je maakt er appelflappen, kaasstengels of deze lekkere pesto bladerdeegrolletjes van. Dit is niet echt een recept te noemen. Het is een kwestie van pesto smeren op een plak bladerdeeg. Zelfgemaakte pesto is natuurlijk wel het lekkerst.
Pesto bladerdeegrolletjes maken
Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort bladerdeeg je gebruikt. Of het nu kleine velletjes zijn of een grote plak, het blijft uiteindelijk gewoon een deeg. Plak het aan elkaar, rol het uit, je kunt er van alles mee doen. Besmeer de plak volledig met pesto en rol het bladerdeeg op. Snijd er nu stukjes af, zorg dat ze wel even groot zijn zodat ze straks gelijktijdig gaar zijn. Je kunt de rolletjes afzonderlijk van elkaar bakken of je zet ze tegen elkaar aan zodat je het effect krijgt van een ‘plukbrood’.
Serveer de pesto rolletjes bij de borrel of bij een soep. Ze zijn ook lekker in combinatie met de Italiaanse rosbiefrolletjes om maar even in het Italiaanse thema te blijven. Klik hier voor het recept van de rosbiefrolletjes.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.