Pesto bladerdeegrolletjes, een lekker en snel hapje dat je maakt met een pakje verdwaald bladerdeeg en een restje pesto. Op vrijdag en in het weekend maak ik altijd restjes op. In de koelkast heb ik wat aangebroken verpakkingen liggen, groenten die op moeten, restjes en halfvolle potjes en pakjes. Op deze dagen plan ik specifiek restjesgerechten, zo voorkom ik dat ik eten weg hoef weg te gooien.
Zo had ik nog een restje zelfgemaakte pesto over van een pastarecept dat ik maakte. En in mijn vriezer vond ik achter de loempiavellen nog een doosje bladerdeeg. Met bladerdeeg kun je van alles maken. Het is dus handig om hiervan altijd een voorraadje in je vriezer te hebben liggen. Je maakt er appelflappen, kaasstengels of deze lekkere pesto bladerdeegrolletjes van. Dit is niet echt een recept te noemen. Het is een kwestie van pesto smeren op een plak bladerdeeg en even afbakken in de oven.
Pesto bladerdeegrolletjes maken
Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort bladerdeeg je gebruikt. Of het nu kleine velletjes zijn of een grote plak, het blijft uiteindelijk gewoon een deeg. Plak het aan elkaar, rol het uit, je kunt er van alles mee doen. Besmeer de plak volledig met pesto en rol het bladerdeeg op. Snijd er nu stukjes af, zorg dat ze even groot zijn zodat ze straks gelijktijdig gaar zijn. Je kunt de rolletjes afzonderlijk van elkaar bakken of je zet ze tegen elkaar aan zodat je het effect krijgt van een ‘plukbrood’ of breekbrood. Serveer de pesto rolletjes bij de borrel of bij een soep. Ze zijn ook lekker in combinatie met de Italiaanse rosbiefrolletjes om maar even in het Italiaanse thema te blijven.
Deze rolletjes kun je ook volledig vegan maken. In de supermarkt zijn veel merken bladerdeeg (vooral het huismerk) van zichzelf al vegan. Gebruik een pesto op basis van tofu of zonder Parmezaanse kaas. De Parmezaanse kaas voor in de rolletjes kun je vervangen voor een plantaardige variant. In plaats van een ei gebruik je sojamelk om de rolletjes mee in te kwasten. Zo maak je deze pesto bladerdeegrolletjes heel eenvoudig vegan.