Eetspiratie » Pesto bladerdeegrolletjes
Pesto bladerdeegrolletjes

Pesto bladerdeegrolletjes

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Pesto bladerdeegrolletjes, een lekker en snel hapje dat je maakt met een pakje verdwaald bladerdeeg en een restje pesto. Op vrijdag en in het weekend maak ik altijd restjes op. In de koelkast heb ik wat aangebroken verpakkingen liggen, groenten die op moeten, restjes en halfvolle potjes en pakjes. Op deze dagen plan ik specifiek restjesgerechten, zo voorkom ik dat ik eten weg hoef weg te gooien.

Zo had ik nog een restje zelfgemaakte pesto over van een pastarecept dat ik maakte. En in mijn vriezer vond ik achter de loempiavellen nog een doosje bladerdeeg. Met bladerdeeg kun je van alles maken. Het is dus handig om hiervan altijd een voorraadje in je vriezer te hebben liggen. Je maakt er appelflappen, kaasstengels of deze lekkere pesto bladerdeegrolletjes van. Dit is niet echt een recept te noemen. Het is een kwestie van pesto smeren op een plak bladerdeeg en even afbakken in de oven.

Pesto bladerdeegrolletjes maken

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort bladerdeeg je gebruikt. Of het nu kleine velletjes zijn of een grote plak, het blijft uiteindelijk gewoon een deeg. Plak het aan elkaar, rol het uit, je kunt er van alles mee doen. Besmeer de plak volledig met pesto en rol het bladerdeeg op. Snijd er nu stukjes af, zorg dat ze even groot zijn zodat ze straks gelijktijdig gaar zijn. Je kunt de rolletjes afzonderlijk van elkaar bakken of je zet ze tegen elkaar aan zodat je het effect krijgt van een ‘plukbrood’ of breekbrood. Serveer de pesto rolletjes bij de borrel of bij een soep. Ze zijn ook lekker in combinatie met de Italiaanse rosbiefrolletjes om maar even in het Italiaanse thema te blijven.

Deze rolletjes kun je ook volledig vegan maken. In de supermarkt zijn veel merken bladerdeeg (vooral het huismerk) van zichzelf al vegan. Gebruik een pesto op basis van tofu of zonder Parmezaanse kaas. De Parmezaanse kaas voor in de rolletjes kun je vervangen voor een plantaardige variant. In plaats van een ei gebruik je sojamelk om de rolletjes mee in te kwasten. Zo maak je deze pesto bladerdeegrolletjes heel eenvoudig vegan.

Pesto bladerdeegrolletjes

Pesto bladerdeegrolletjes

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 from 1 stem
Categorie: Bijgerecht, Borrelhapje, BrunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Baktijd

15

minuten
Totale tijd

25

minuten

Met een restje bladerdeeg en een paar eetlepels pesto maak je snel een lekker (borrel)hapje. Het is ook een prima bijgerecht bij een soep of hapje voor een picknick of brunch.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 3-4 eetlepels pesto

  • 4 vellen bladerdeeg

  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

  • 1 ei

  • snufje grof zout

BEREIDING

  • De hoeveelheden voor dit kleine recept zijn niet zo belangrijk, het gaat erom dat je het hele vel bladerdeeg besmeert met een laagje pesto. Zorg dat je bladerdeeg ontdooit is. Leg het op elkaar zodat het een beetje overlapt en rol het dan uit met een deegroller zodat je een grote plak krijgt.
  • Smeer het deeg in met 3 tot 4 eetlepels pesto en strooi er 2 eetlepels Parmezaanse kaas overheen. Rol het deeg op tot een lange ‘worst’ en snijd het in even grote stukjes.Pesto rolletjes
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de rolletjes erop. Kluts het ei en besmeer de rolletjes met een beetje ei. Strooi er eventueel nog wat extra kaas overheen en een klein snufje grof zout.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de pesto bladerdeegrolletjes in 12 tot 15 minuten goudbruin. Serveer direct.

AANTEKENINGEN

  • In plaats van pesto kun je natuurlijk ook andere lekkere vullingen gebruiken. Denk aan jam of chocoladepasta!

Meer eetspiratie speciaal voor jou!