Nasi zonder pakje, hiermee bedoel ik nasi goreng die gemaakt is from scratch. Verassend genoeg maken veel mensen dit gerecht met behulp van een pakje en een nasipakket. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar wat als het nu ook anders kan? Gewoon zelf maken met de producten die je in huis hebt. Welke ingrediënten gebruik je en welke kruiden en specerijen zitten er allemaal in? Er is geen standaard recept voor nasi goreng. Het enige ingrediënt wat er altijd in zit is, nasi oftewel: rijst!
Waarom heb ik dit recept nasi zonder pakje genoemd? Dit is namelijk waar mensen naar op zoek zijn, hoe je een gerecht maakt zonder pakje. Er zijn veel recepten te vinden voor nasi goreng (gebakken rijst) en iedereen maakt dit gerecht weer anders. Mijn moeder maakte nooit hetzelfde recept en dat is juist waar het om draait bij nasi, je maakt het van restjes.
Ik maakte een overzicht van 5 verschillende gebakken rijst recepten. Van de Chinese fried rice tot Japanse yakimeshi. Ik zou zeggen, probeer ze allemaal! Bekijk het overzicht hier.
Nasi zonder pakje
De meeste ingrediënten voor dit recept heb je waarschijnlijk al in huis. Ui, knoflook en een pepertje (of sambal oelek) zijn de basis van veel Indische gerechten. Specerijen zoals komijn, laos en ketoembar (koriander) staan vast ook wel in je kruidenrek. Ketjap manis en olie staan meestal ook wel in de gemiddelde voorraadkast. Het enige wat je misschien ‘nog’ niet hebt is kipfilet, spekblokjes en soepgroenten. Of wel, want deze producten kun je prima bewaren in de vriezer.
Rijst voor nasi goreng
Belangrijk voor het maken van gebakken rijst is dat de rijst droog is. Het beste kun je de rijst de avond van tevoren koken of heel vroeg in de ochtend. Spreid de rijst uit op een groot bord of dienblad en zet het koel weg tot gebruik. Als ik rijst kook voor nasi goreng dan maak ik meestal 500 gram (een heel doosje). Dit is voldoende voor 4 tot 6 personen. Restjes die je over hebt kun je prima invriezen.
Wil je een Indische rijsttafel maken? Daar past dit gerecht uitstekend bij!
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)