Is het satésaus of pindasaus? Pindasaus eet je als bijgerecht en satésaus is de saus die je serveert over gegrild of geroosterd vlees op een stokje. Ik verzin dit niet, dit is echt waar! Deze saus is echt bedoeld als satésaus. Het is een wat dikkere kruidige saus waarbij je ook goed de ketjap proeft. Dit vind ik persoonlijk het lekkerst over een geroosterd sateetje. De saus is ook erg lekker bij frietjes als in een frietje saté.
Bij een goede saté is het belangrijk om het vlees eerst te marineren. Kijk hier voor mijn marinade recept. Vervolgens rooster je deze bij voorkeur op een saté barbecue. Lees in dit artikel alles over de saté barbecue. En als laatste serveer je er een heerlijke satésaus bij!
Je kunt saté op verschillende manieren serveren. Mijn moeder deed dit altijd op een handige manier. Ze maakte een grote hoge pan met satésaus, bereidde de saté en zette de stokjes rechtop in de pan. De bovenkant van het stokje stak uit de pan zodat je deze er makkelijk uit kon halen. De pan zette ze op een warmhoudplaatje of op het gasfornuis met een vlamverdeler eronder.
Een andere optie is om de satésaus ernaast te serveren. Je roostert de saté, doet satésaus in een kom en dipt hier elke keer je sateetje in. Of je schept de saus er gewoon ouderwets bovenop.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.