FAQ

Recepten

Slowcookers

Website

Diensten / persoonlijk / algemeen

RECEPTEN

Help! Ik heb een vraag!

Geen probleem, ik wil jouw vraag graag beantwoorden. Dat probeer ik zo snel mogelijk te doen, maar ik kan niet garanderen dat je meteen antwoord krijgt. Als jouw vraag meerdere mensen kan helpen, dan zou het fijn zijn als je de vraag onder het betreffende recept wilt stellen. Dan is het antwoord ook voor anderen zichtbaar. Gezien de grote hoeveelheid vragen die ik op een dag krijg, kan het enige tijd duren voordat jouw vraag zichtbaar is op de website en voordat de vraag van een antwoord is voorzien.
TERUG NAAR BOVEN

Ik ben aan het koken, maar ik loop vast.

Dat is vervelend, maar de kans is erg klein dat ik je meteen uit de brand kan helpen. Ik stel mijn recepten zo zorgvuldig mogelijk samen en probeer compleet te zijn met de beschrijving.
TERUG NAAR BOVEN

Voor hoeveel personen zijn jouw recepten?

Meestal voor een gezin bestaande uit 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen), tenzij ik iets anders bij het recept vermeld. Als je voor meer personen een recept wilt maken, dan kun je de ingrediënten verdubbelen. Behalve bij een gerecht uit de slowcooker, daar verdubbel je de hoeveelheid vocht NIET. Deze gerechten hebben weinig vocht nodig, doe het een beetje op gevoel. Mijn slowcooker gerechten maak ik meestal in grotere hoeveelheden, omdat ik een slowcooker van 6,5 liter heb. Ik maak graag wat extra om in te vriezen als voorraad.
TERUG NAAR BOVEN

Hoeveel koolhydraten en calorieën zitten in een recept?

Ik tel geen calorieën en reken niet uit hoeveel gram koolhydraten er in een gerecht zitten. Ik let bij het koken zeker wel op suikers (koolhydraten) en ‘gezonde’ vetten. Wil je het toch uitrekenen dan zijn daar speciale apps voor te downloaden.
TERUG NAAR BOVEN

Hoe kan ik een recept / artikel printen?

Onder ieder recept / artikel staat deze knop:

 

Als je hierop klikt, wordt een printvriendelijk pagina gemaakt. Je kan ook vanuit jouw internetbrowser printen, maar dan komt het recept vaak niet zo mooi uit de printer rollen. Je ziet dan bijvoorbeeld alle reclame en reacties bij het recept staan. Met de printknop onderaan de recepten / artikelen kun je zelf bepalen wat je wel en niet print. Je kunt onderdelen of foto’s verwijderen door met de muis er overheen te gaan en op het vuilnisbakje te klikken. Ook kun je bovenaan het scherm de lettergrootte aanpassen. Zo bepaal je zelf hoe de pagina eruit komt te zien. Ben je klaar met aanpassen? Klik dan op ‘print’, ‘pdf’ of ‘e-mail’. Bij de optie ‘print’ rolt het recept uit jouw printer. Bij ‘pdf’ kun je het recept voor eigen gebruik op jouw computer opslaan. En bij ‘e-mail’ kun je het recept / artikel naar iemand doormailen. Printen en bewaren voor eigen gebruik is geen probleem. Houd je wel rekening met de auteursrechten van Eetspiratie?
TERUG NAAR BOVEN

Hoe kan ik een recept / artikel opslaan?

Ik heb een artikel op de website staan waar een aantal mogelijkheden worden gegeven. Ik verwijs hiervoor naar dit artikel: Voeg de website van Eetspiratie toe aan jouw favorieten!
TERUG NAAR BOVEN

Mag ik een recept / artikel delen of kopiëren?

Voor het antwoord op deze vraag verwijs ik naar dit artikel: recepten delen
TERUG NAAR BOVEN

SLOWCOOKERS

Welke slowcooker kan ik het beste kopen?

Er zijn veel verschillende slowcookers op de markt. Ik heb een Crockpot van 4,7 liter en een Bartscher van 6,5 liter. Ik vind het koken met een slowcooker geweldig en ik heb er al veel ervaring mee opgedaan. Mijn Crockpot van 4,7 liter is geschikt voor het koken van maaltijden voor 4 personen. De Bartscher van 6,5 liter gebruik ik voor het maken van grotere hoeveelheden. Erg handig! Ik ben zelf niet van de timers en allerlei toeters en bellen op een slowcooker. Ik ben blij met de glazen deksel van de Bartscher (want dan kan ik af en toe een keertje spieken zonder de deksel open te maken) en ik vind zelf een ovale slowcooker het meest handig in gebruik.
TERUG NAAR BOVEN

Waar kun je een slowcooker kopen?

Slowcookers zijn te verkrijgen bij de betere kookwinkels, maar ook online bieden de grotere winkelketens slowcookers aan. Als je bij mijn slowcooker recepten kijkt, zie je een greep uit het slowcooker aanbod van bol.com. Bestel jouw slowcooker direct online! En Eetspiratie profiteert mee, want – zonder dat het product voor jou duurder wordt – krijgt Eetspiratie een klein percentage van jouw aankoop. Klik hier om naar de recepten voor de slowcooker te gaan
TERUG NAAR BOVEN

Hoe werkt een slowcooker?

Hierover heb ik een uitgebreid artikel geschreven. Als je na het lezen hiervan nog vragen hebt, stel dan jouw vraag onder dat artikel. Hoe werkt een slowcooker?
TERUG NAAR BOVEN

WEBSITE

Hoeveel bezoekers heeft jouw site?

Eetspiratie groeit nog iedere dag. Duizenden unieke bezoekers komen dagelijks een kijkje nemen op mijn website. De websitestatistieken zijn op aanvraag in te zien voor (mogelijk) zakelijke relaties. De statistieken van social media zijn openbaar. Via de icoontjes op mijn site (bovenaan en rechts) ga je naar mijn social media kanalen. Op dit moment heb ik 6965+ volgers op facebook, 1790+ op Instagram en 1470+ op Twitter.
TERUG NAAR BOVEN

Wie bezoekt jouw website?

Als ik afga op mijn volgers op social media, dan heb ik veel vrouwelijke volgers (tussen de 25-65 jaar) die een gezonde/bewuste leefstijl nastreven. Ook de slowcooker liefhebbers in Nederland weten mijn website goed te vinden. Eetspiratie is namelijk één van de weinige websites die zich voornamelijk richt op slowcooking en Nederlandstalige slowcooker recepten schrijft. Als mensen zoeken op Google naar slowcooker recepten of Indonesische gerechten, dan wordt mijn website veel gevonden.
TERUG NAAR BOVEN

Waarom staat er reclame op jouw website?

Het schrijven van recepten, het fotograferen, onderhouden van deze website, beantwoorden van vragen en nog veel meer kosten heel veel tijd en dus ook geld. Ik doe het graag en ik vind het geweldig, maar het is ook fijn als je harde werk wordt beloond. Mijn rekeningen moeten immers ook worden betaald. Het is fijn om je passie en je werk te combineren.
TERUG NAAR BOVEN

Steun jij de reclames op jouw website?

Er adverteren verschillende bedrijven op mijn website. Ik probeer het aanbod zoveel mogelijk af te stemmen op mijn website. Ik heb het echter niet 100% in de hand. Zo stimuleer ik geen alcohol, rookwaren of erotische producten. Maar het is bijvoorbeeld wel mogelijk dat er product om te stoppen met roken voorbij komt. Dat dergelijke producten op mijn website voorbij komen, wil niet zeggen dat ik ervaring met deze producten heb of ze heb getest. Als ik een product aanbeveel, dan schrijf ik er een artikel over of vermeld ik dat specifiek.
TERUG NAAR BOVEN

Is Eetspiratie een bedrijf?

Ik ben reeds 6 jaar zelfstandig ondernemer en run mijn eigen bedrijf “Touch of Pink – Praktijk voor een gezonde leefstijl“. Eetspiratie is daar een onderdeel van. Touch of Pink is gestart als massagepraktijk en Eetspiratie is daar niet veel later bijgekomen. Inmiddels is het aanbod uitgebreid. Gezondheid, ontspanning en voeding zijn met elkaar verbonden en dat komt allemaal samen bij Touch of Pink. In het geval we een samenwerking aangaan, dan valt dat dus onder Touch of Pink.
TERUG NAAR BOVEN

DIENSTEN / PERSOONLIJK / ALGEMEEN

Ik wil ook een bedrijf / blog starten, kun je me helpen?

Via mijn bedrijf “Touch of Pink – Praktijk voor een gezonde leefstijl” bied ik de mogelijkheid om starters en bedrijven te adviseren. Voor de mogelijkheden kun je via e-mail contact met mij opnemen.
TERUG NAAR BOVEN

Ik heb een restaurant / cateringbedrijf, kun je iets voor mij betekenen?

Ik verbaas me er wel eens over hoe weinig horecaondernemers gebruik maken van de mogelijkheden die social media biedt. Maar ik begrijp ook dat het runnen van de zaak veel tijd in beslag neemt. Maar hier kan ik dus helpen! Ik kan je ondersteunen met het bijhouden van jouw social media of je hiermee op weg helpen. Als je hierin interesse hebt, kun je contact met mij opnemen: info@eetspiratie.nl
TERUG NAAR BOVEN

Zou je een artikel willen schrijven over mijn product?

Ik ben altijd geïnteresseerd in producten die aansluiten bij mijn website. Ik promoot geen producten waar ik niet achter kan staan. Kunnen we iets voor elkaar betekenen? Misschien wel! Neem daarvoor contact met mij op via info@eetspiratie.nl en misschien komt er een leuke samenwerking uit voort.
TERUG NAAR BOVEN

Ben jij een diëtist of een voedingsdeskundige?

Nee, dat ben ik niet! Ik ben iemand met een enorme interesse in voeding en heb een passie voor koken. Ongeveer 12 jaar geleden ben ik mezelf gaan verdiepen in voeding. Dat heb ik gedaan door veel boeken te lezen, workshops te volgen, lezingen bij te wonen en dingen uit te proberen, zoals bijvoorbeeld een detoxprogramma. Ook volg ik een opleiding voedingstherapie, omdat ik dat interessant vind. De passie voor koken heb ik al mijn hele leven, dat komt mede door mijn Indische roots. Verder gebruik ik voornamelijk mijn gezonde verstand als het aankomt op het maken van keuzes op voedingsgebied.
TERUG NAAR BOVEN

Wat is volgens jou een gezonde leefstijl?

Mijn uitgangspunt bij mijn recepten en blog is dat alles zonder pakjes en zakjes is gemaakt. Veel variatie op je bord en niet te grote hoeveelheden. Ik wil iedereen aanmoedigen zelf te koken en te experimenteren in de keuken. Eet veel groente en trakteer jezelf op fruit en vervang vlees zo nu en dan eens voor een plantaardig product. Drink water! Geniet daarnaast van het eten en drinken dat je lekker vindt, ontspan regelmatig, maak wandelingen bij de zee of in het bos, lees een boek, luister muziek en neem voldoende rust.
TERUG NAAR BOVEN