FAQ

Recepten

Slowcookers

Website

Diensten / persoonlijk / algemeen

RECEPTEN

Help! Ik heb een vraag!

Geen probleem, ik wil jouw vraag graag beantwoorden. Dat probeer ik zo snel mogelijk te doen, maar ik kan niet garanderen dat je meteen antwoord krijgt. Als jouw vraag meerdere mensen kan helpen, dan zou het fijn zijn als je de vraag onder het betreffende recept wilt stellen. Dan is het antwoord ook voor anderen zichtbaar. Gezien de grote hoeveelheid vragen die ik op een dag krijg, kan het enige tijd duren voordat jouw vraag zichtbaar is op de website en voordat de vraag van een antwoord is voorzien.

Ik ben aan het koken, maar ik loop vast.

Dat is vervelend, maar de kans is erg klein dat ik je meteen uit de brand kan helpen. Ik stel mijn recepten zo zorgvuldig mogelijk samen en probeer compleet te zijn met de beschrijving.

Voor hoeveel personen zijn jouw recepten?

Meestal voor een gezin bestaande uit 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen), tenzij ik iets anders bij het recept vermeld. Als je voor meer personen een recept wilt maken, dan kun je de ingrediënten verdubbelen. Behalve bij een gerecht uit de slowcooker, daar verdubbel je de hoeveelheid vocht NIET. Deze gerechten hebben weinig vocht nodig, doe het een beetje op gevoel. Mijn slowcooker gerechten maak ik meestal in grotere hoeveelheden, omdat ik een slowcooker van 6,5 liter heb. Ik maak graag wat extra om in te vriezen als voorraad.

Hoeveel koolhydraten en calorieën zitten in een recept?

Ik tel geen calorieën en reken niet uit hoeveel gram koolhydraten er in een gerecht zitten. Ik let bij het koken zeker wel op suikers (koolhydraten) en ‘gezonde’ vetten. Wil je het toch uitrekenen dan zijn daar speciale apps voor te downloaden.

Hoe kan ik een recept / artikel printen?

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Het is wel mogelijk om te printen via jouw webbrowser, maar de webpagina’s van Eetspiratie zijn niet printvriendelijk gemaakt. Hierdoor worden ook alle advertenties afgedrukt.

Vraag jezelf ook af of het printen in dit digitale tijdperk nog echt nodig is…

Hoe kan ik een recept / artikel opslaan?

Ik heb een artikel op de website staan waar een aantal mogelijkheden worden gegeven. Ik verwijs hiervoor naar dit artikel: Voeg de website van Eetspiratie toe aan jouw favorieten!

Mag ik een recept / artikel delen of kopiëren?

Voor het antwoord op deze vraag verwijs ik naar dit artikel: recepten delen

SLOWCOOKERS

Welke slowcooker kan ik het beste kopen?

Er zijn veel verschillende slowcookers op de markt. Ik heb een Crockpot van 4,7 liter en een Bartscher van 6,5 liter. Ik vind het koken met een slowcooker geweldig en ik heb er al veel ervaring mee opgedaan. Mijn Crockpot van 4,7 liter is geschikt voor het koken van maaltijden voor 4 personen. De Bartscher van 6,5 liter gebruik ik voor het maken van grotere hoeveelheden. Erg handig! Ik ben zelf niet van de timers en allerlei toeters en bellen op een slowcooker. Ik ben blij met de glazen deksel van de Bartscher (want dan kan ik af en toe een keertje spieken zonder de deksel open te maken) en ik vind zelf een ovale slowcooker het meest handig in gebruik.

Waar kun je een slowcooker kopen?

Slowcookers zijn te verkrijgen bij de betere kookwinkels, maar ook online bieden de grotere winkelketens slowcookers aan. Als je bij mijn slowcooker recepten kijkt, zie je een greep uit het slowcooker aanbod van bol.com. Bestel jouw slowcooker direct online! En Eetspiratie profiteert mee, want – zonder dat het product voor jou duurder wordt – krijgt Eetspiratie een klein percentage van jouw aankoop. Klik hier om naar de recepten voor de slowcooker te gaan

Hoe werkt een slowcooker?

Hierover heb ik een uitgebreid artikel geschreven. Als je na het lezen hiervan nog vragen hebt, stel dan jouw vraag onder dat artikel. Hoe werkt een slowcooker?

WEBSITE

Hoeveel bezoekers heeft jouw site?

Eetspiratie groeit nog iedere dag. Duizenden unieke bezoekers komen dagelijks een kijkje nemen op mijn website. De websitestatistieken zijn op aanvraag in te zien voor (mogelijk) zakelijke relaties. De statistieken van social media zijn openbaar. Onderaan deze pagina vind je het aantal volgers per social media kanaal.

Wie bezoekt jouw website?

Als ik afga op mijn volgers op social media, dan heb ik veel vrouwelijke volgers (tussen de 25-65 jaar) Ook heb ik veel mannelijke lezers die de vooral geïnteresseerd zijn in stoofgerechten. Ook slowcooker liefhebbers in Nederland weten mijn website goed te vinden. Eetspiratie is namelijk één van de weinige websites die zich voornamelijk richt op slowcooking en Nederlandstalige slowcooker en CPE recepten schrijft. Als mensen zoeken op Google naar slowcooker recepten of Indonesische gerechten, dan wordt mijn website veel gevonden.

Waarom staat er reclame op jouw website?

Het schrijven van recepten, het fotograferen, onderhouden van deze website, beantwoorden van vragen en nog veel meer kosten heel veel tijd en dus ook geld. Ik doe het graag en ik vind het geweldig, maar het is ook fijn als je harde werk wordt beloond. Mijn rekeningen moeten immers ook worden betaald. Het is fijn om je passie en je werk te combineren.

Steun jij de reclames op jouw website?

Er adverteren verschillende bedrijven op mijn website. Ik probeer het aanbod zoveel mogelijk af te stemmen op mijn website. Ik heb het echter niet 100% in de hand. Zo stimuleer ik geen alcohol, rookwaren of erotische producten. Maar het is bijvoorbeeld wel mogelijk dat er product om te stoppen met roken voorbij komt. Dat dergelijke producten op mijn website voorbij komen, wil niet zeggen dat ik ervaring met deze producten heb of ze heb getest. Als ik een product aanbeveel, dan schrijf ik er een artikel over of vermeld ik dat specifiek.
[button link=”#boven” size=”small” icon=”arrow-up” bg_color=”#ffffff” text=”dark”]TERUG NAAR BOVEN[/button]

Is Eetspiratie een bedrijf?

Ik ben ruim 9 jaar een zelfstandig ondernemer, waarbij Eetspiratie jarenlang een onderdeel van mijn ‘praktijk voor een gezonde leefstijl’ was. Sinds juni 2020 is mijn bedrijf als Eetspiratie ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

DIENSTEN / PERSOONLIJK / ALGEMEEN

Ik wil ook een bedrijf / blog starten, kun je me helpen?

Ja, dat kan. Voor de mogelijkheden kun je via e-mail contact met mij opnemen.

Ik heb een restaurant / cateringbedrijf, kun je iets voor mij betekenen?

Ik verbaas me er wel eens over hoe weinig horecaondernemers gebruik maken van de mogelijkheden die social media biedt. Maar ik begrijp ook dat het runnen van de zaak veel tijd in beslag neemt. Maar hier kan ik dus helpen! Ik kan je ondersteunen met het bijhouden van jouw social media of je hiermee op weg helpen. Als je hierin interesse hebt, kun je contact met mij opnemen: info@eetspiratie.nl

Zou je een artikel willen schrijven over mijn product?

Ik ben altijd geïnteresseerd in producten die aansluiten bij mijn website. Ik promoot geen producten waar ik niet achter kan staan. Kunnen we iets voor elkaar betekenen? Misschien wel! Neem daarvoor contact met mij op via info@eetspiratie.nl en misschien komt er een leuke samenwerking uit voort.

Ben jij een diëtist of een voedingsdeskundige?

Nee, dat ben ik niet! Ik ben iemand met een enorme interesse in voeding en heb een passie voor koken. Ongeveer 12 jaar geleden ben ik mezelf gaan verdiepen in voeding. Dat heb ik gedaan door veel boeken te lezen, workshops te volgen, lezingen bij te wonen en dingen uit te proberen, zoals bijvoorbeeld een detoxprogramma. Ook heb ik een opleiding voedingstherapie afgerond. De passie voor koken heb ik al mijn hele leven, dat komt mede door mijn Indische roots. Verder gebruik ik voornamelijk mijn gezonde verstand als het aankomt op het maken van keuzes op voedingsgebied.

Wat is volgens jou een gezonde leefstijl?

Mijn uitgangspunt bij mijn recepten en blog is dat alles zonder pakjes en zakjes is gemaakt. Veel variatie op je bord en niet te grote hoeveelheden. Ik wil iedereen aanmoedigen zelf te koken en te experimenteren in de keuken. Eet veel groente en trakteer jezelf op fruit en vervang vlees zo nu en dan eens voor een plantaardig product. Drink water! Geniet daarnaast van het eten en drinken dat je lekker vindt, ontspan regelmatig, maak wandelingen bij de zee of in het bos, lees een boek, luister muziek en neem voldoende rust.