Recepten
Stel je vraag via info@eetspiratie.nl. Het is ook mogelijk om een direct message (een DM) te sturen via het Instagram account van Eetspiratie.
Dat is vervelend, maar de kans is erg klein dat ik je direct uit de brand kan helpen. Ik stel mijn recepten zo zorgvuldig mogelijk samen en probeer de stappen zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Voel je vrij om een e-mail te sturen of een direct message via het Instagram account van Eetspiratie.
De meeste van mijn recepten zijn voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen). Sommige slowcooker recepten zijn voor meerdere personen geschikt, omdat ik daar een meestal een grotere hoeveelheid van maak. De hoeveelheden of porties zijn ook in de receptenkaart vermeld. Wil je een recept verdubbelen? In dit artikel: Hoe verdubbel je een recept? kun je lezen hoe dit het beste kunt aanpakken.
De moeilijkheidsgraad van de recepten staat vermeld bij het recept. Ik maak onderscheid in makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Verreweg de meeste recepten zijn makkelijk en door iedereen te maken. Maar sommige recepten zijn niet per se moeilijker maar eerder ‘bewerkelijker’ te noemen omdat het wat langer duurt of meerdere handelingen moet verrichten. Een voorbeeld zo’n recept is bijvoorbeeld het maken van lemper, Indonesische rijstrolletjes met kip.
Ik ga uit van een heteluchtoven, waarbij ik kies voor de heteluchtstand met circulatie. Iedere oven werkt weer anders dus check je gerecht altijd een keer tijdens het bakproces.
Omdat ik veel vragen krijg over welke apparatuur ik gebruik heb ik mijn favoriete items verzameld onder ‘Shop mijn favorieten‘. Hier kun je verschillende keukenhulpjes, kookgerei en apparaten terugvinden die ik zelfs dagelijks gebruik en enthousiast over ben.
Ik vermeld geen calorieën in mijn recepten. Wel let ik erop dat mijn gerechten zoveel mogelijk in balans zijn qua voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld deze orzo salade. Waar ik bij het ontwikkelen van recepten wel rekening mee houd, is het gebruik van volkoren granen, plantaardige eiwitbronnen, gezonde vetten, vezels, groenten en fruit. Wil je toch graag de calorieën van een gerecht uitrekenen of je voeding tracken, download daar dan een speciale app voor.
Het is niet mogelijk om de recepten en artikelen van Eetspiratie via de website te printen. De recepten en informatieve artikelen die ik deel, zijn door mijzelf ontwikkeld en worden gratis aangeboden. Veel mensen zijn bereid te betalen voor een kookboek, terwijl ze de recepten op mijn blog gratis kunnen bekijken.
Ik zie Eetspiratie als mijn online kookboek waar je altijd toegang hebt tot nieuwe en bestaande recepten en waardevolle informatie. Door de recepten exclusief op de website te houden, hoop ik dat bezoekers regelmatig terugkeren. Dit is belangrijk omdat het ‘verkeer’ op de site helpt om de website in de lucht te houden. Door terug te komen, steun je mijn website, bijvoorbeeld via inkomsten uit advertenties zoals Google AdSense. Deze inkomsten helpen mij om de recepten en artikelen gratis beschikbaar te blijven stellen voor iedereen.
Wil je een artikel of recept van Eetspiratie bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet, lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)
Recepten zijn er om te delen maar doe dit altijd met een bronvermelding en een werkende link naar het desbetreffende recept of website. Meer informatie kun je lezen in dit artikel: Recepten delen
Hoewel ik zelf al 4 jaar volledig plantaardig eet, begrijp ik dat veel van mijn lezers op zoek zijn naar allerlei soorten recepten, ook met vlees of andere dierlijke producten. Mijn doel is om iedereen te inspireren met lekkere en toegankelijke recepten, ongeacht hun eetgewoonten of leefstijl. Door verschillende opties aan te bieden, hoop ik een breder publiek te bereiken en mensen te motiveren om te experimenteren met allerlei ingrediënten in de keuken.
En ook al eet ik nu zelf geen dierlijke producten meer, ik heb dat een groot gedeelte van mijn leven wel gedaan. De recepten uit die tijd heb ik met liefde gemaakt en veel daarvan zijn familierecepten uit de Indische en Indonesische keuken, die ik koester en niet verloren wil laten gaan.
Ik probeer met alle nieuwe recepten die ik ontwikkel – en deel op Eetspiratie – zowel een optie met vlees als een plantaardige optie aan te bieden. Soms lukt dit, maar soms ook niet. Maar ik wil wel laten zien dat er met groenten, fruit, paddenstoelen, peulvruchten, tofu en tempeh heel veel mogelijk is. Bijna elk recept met vlees of vis is namelijk te ‘veganizen’.
Website
Op mobiele apparaten staat bij de recepten een knop of een ‘schuifje’ (linksboven in de receptenkaart) om de kookstand aan en uit te zetten. Deze knop zorgt ervoor dat jouw scherm niet uitvalt tijdens het koken van dit recept.
Iedereen kan een stem geven aan een recept op de schaal van 1 tot 5. Als je een recept 1 ster geeft, dan vind je het niet echt lekker, als je 5 sterren geeft dan vind je het een ontzettend lekker recept. Deze stemmen kunnen anderen ook motiveren om dit recept te gaan maken.
Eetspiratie groeit nog iedere dag. Duizenden unieke bezoekers komen dagelijks een kijkje nemen op mijn website. De websitestatistieken of een mediakit zijn op aanvraag in te zien voor bijvoorbeeld zakelijke doeleinden of samenwerkingen. De statistieken van social media zijn openbaar.
Eetspiratie heeft veel vrouwelijke bezoekers (tussen de 25-70 jaar). Ook heb ik veel mannelijke lezers die de vooral geïnteresseerd zijn in slowcooker recepten en koken met de multicooker. Liefhebbers van de slowcooker weten mijn website goed te vinden. Ook is er een grote groep bezoekers die graag het Indisch en Indonesisch koken eigen willen maken. Als mensen zoeken op Google naar slowcooker of multicooker recepten of Indische en Indonesische gerechten, dan wordt mijn website veel gevonden. Over het algemeen heb ik veel trouwe lezers die mijn blog al jaren volgen en steeds terugkomen. Ook wordt er veel mond- tot-mond reclame gemaakt dat ook weer zorgt voor nieuw bezoekers.
Om ervoor te zorgen dat ik de recepten en artikelen op mijn website gratis kan blijven aanbieden, maak ik gebruik van reclame-inkomsten en werk ik met affiliate marketing. De advertenties die je ziet, helpen de kosten van het onderhoud van de website, de ontwikkeling van nieuwe content, de inkoop van ingrediënten en andere gerelateerde uitgaven te dekken.
Ik begrijp dat advertenties soms als storend kunnen worden ervaren, maar ze maken het mogelijk om de site zonder betaalmuur of abonnementsmodel beschikbaar te houden. Dankzij de reclame kan ik mijn passie voor koken en het delen van recepten voortzetten en ervoor zorgen dat iedereen hier gratis inspiratie kan vinden.
Er adverteren verschillende bedrijven op mijn website. Ik probeer het aanbod zoveel mogelijk af te stemmen op mijn website. Ik heb het echter niet 100% in de hand. Zo stimuleer ik geen alcohol, rookwaren of erotische producten. Maar het is bijvoorbeeld wel mogelijk dat er product om te stoppen met roken voorbijkomt. Dat dergelijke producten op mijn website staan, wil niet zeggen dat ik ervaring met deze producten heb of ze heb getest. Als ik een product aanbeveel, dan schrijf ik er een artikel over of vermeld ik dat specifiek.
Ja, Eetspiratie is een bedrijf. Ik ben ruim 12 jaar zelfstandig ondernemer. 10 jaar lang heb ik een eigen massagepraktijk gehad waarvan Eetspiratie een onderdeel was. Sinds juni 2020 ben ik met de massagepraktijk gestopt en vervolgens volledig verdergegaan onder de naam Eetspiratie.
Diensten
Ja! Hartstikke leuk! Ik test graag je nieuwe menu uit, ik kan er iets over delen op mijn social mediakanalen of ik kan een leuk blog schrijven over jouw bedrijf. Heb je een leuk idee of een vraag, neem dan contact met mij op via info@eetspiratie.nl
Ik kan op aanvraag food gerelateerde teksten schrijven voor bladen, lokale kranten, of websites, en desgewenst ook een recept ontwikkelen dat aansluit bij jouw specifieke wensen en doelgroep.
Ik ben altijd geïnteresseerd in producten die aansluiten bij mijn website. Ik promoot geen producten waar ik niet achter kan staan. Kunnen we iets voor elkaar betekenen? Misschien wel! Neem daarvoor contact met mij op via info@eetspiratie.nl en misschien komt er een leuke samenwerking uit voort.
Nee, ik ben iemand met een enorme interesse in voeding en liefde voor koken. Ongeveer 18 jaar geleden ben ik mezelf gaan verdiepen in voeding. Dat heb ik gedaan door veel boeken te lezen, workshops te volgen, opleidingen te doen, lezingen bij te wonen en zelf dingen uit te proberen, zoals bijvoorbeeld een detoxprogramma. Ook heb ik een opleiding voedingstherapie afgerond en volg ik momenteel een opleiding ‘Plantaardige voeding’.
De passie voor koken heb ik al mijn hele leven, dat komt mede door mijn Indische roots. Verder gebruik ik voornamelijk mijn gezonde verstand als het aankomt op het maken van keuzes op voedingsgebied. Zelf ik eet volledig plantaardig, dus geen dierlijke producten. Ik leg de focus vooral op plantaardige eiwitten, volkoren granen, gezonde vetten, vezels, let ik op suiker en stimuleer ik het eten van groenten en fruit.
Een gezonde leefstijl betekent volgens mij een balans tussen voedzaam eten, voldoende bewegen, een goede nachtrust en mentaal welzijn. Het draait om het maken van bewuste keuzes die je energie geven en je goed laten voelen, zowel fysiek als mentaal.
Slowcooker
Kies de slowcooker die bij jou en je persoonlijke (gezins)situatie past.
Dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een slowcooker:
Het formaat, de grootte en inhoud.
Het materiaal van de binnenpan: anti-aanbak, RVS, Pfas-vrij of keramiek.
De vorm van de pan: ovaal, rechthoekig of rond.
Functies en instellingen: wel of geen timer of speciale instellingen.
Gemak: wel of geen aanbakfunctie, vaatwasserbestendig.
De prijs: bepaal je budget.
Onder ‘Shop mijn favorieten‘ vind je een aantal van mijn favoriete apparaten waaronder een slowcooker en een multicooker.
Een slowcooker kun je kopen in fysieke (kook)winkels en online. Onder ‘Shop mijn favorieten‘ vind je een overzicht van mijn favoriete apparaten waaronder de slowcookers en multicooker die ik zelf gebruik.
Hierover heb ik een uitgebreid artikel geschreven: Hoe werkt een slowcooker. Zijn je vragen nog niet beantwoord, wellicht vind je meer informatie in het artikel: De meeste gestelde vragen over de slowcooker.
Multicooker
Een multicooker is een veelzijdig keukenapparaat dat verschillende kookfuncties combineert, zoals stomen, bakken, braden, slowcooking, en soms zelfs sous-vide. Het maakt het koken gemakkelijker door meerdere kookmethoden in één apparaat te bieden. Zelf kook ik in de Crock-Pot Express multicooker, en deze is onmisbaar geworden in mijn keuken.
Net als verschillende soorten slowcookers bestaan er ook verschillende soorten multicookers. Van basic modellen tot hele uitgebreide luxe modellen waar zelfs een airfryer functie in zit. Van het merk Crock-Pot zijn er drie modellen beschikbaar. Deze heb ik vergeleken en mijn bevindingen in een artikel gezet. Dat artikel kun je hier teruglezen.
Alle gerechten die je een een multicooker (of slowcooker) kunt maken, kun je ook in een gewone stoofpan op het vuur bereiden. Bij veel recepten vind je onderaan de receptenkaart de bereidingswijze voor in een (stoof)pan.
Een multicooker koop je in fysieke (kook)winkels of online. Onder ‘Shop mijn favorieten‘ vind je een overzicht van mijn favoriete apparaten die ik zelf graag gebruik, waaronder de Crock-Pot Express multicooker.
Nee, het is niet moeilijk maar de ervaring is dat je van de gebruiksaanwijzing die bij de pan geleverd wordt vaak niet veel wijzer wordt. Om die reden ben ik juist recepten voor de multicooker gaan delen op Eetspiratie waarin ik stap voor stap uitleg wat je precies moet doen. Als je dit eenmaal onder de knie hebt en je weet hoe je pan werkt dan wil je niet meer anders!
In het artikel ‘Hoe werkt de Crock-Pot Express multicooker‘ leg ik uit hoe een multicooker werkt. In dit recept ‘Rijst koken in de Crock-Pot Express multicooker‘ kun je zien hoe ik een recept stap voor stap uitleg.
Het antwoord op deze vraag kun je vinden in dit artikel ‘Wat is het verschil tussen een slowcooker en een multicooker?‘. Hierin leg ik uit wat de verschillen zijn tussen deze twee apparaten.