Saté pentol (saté van gehakt). Kleine gehaktballetjes op een stokje die je roostert op de (saté)barbecue. Deze saté (ook wel saté pentul genoemd) is weer eens iets anders dan de bekende kipsaté met satésaus. Het fijne van dit recept is dat bijna iedereen het lust, het is makkelijk te maken en snel klaar. Ook kun je het maken in grote hoeveelheden wat erg handig is voor een etentje of een feestje.
Voor dit recept heb ik rundergehakt gebruikt. Vaak is dit iets droger dan varkensvlees maar in dit recept is het gehakt zeker niet droog. Eventueel zou je ook nog half-om-half gehakt kunnen gebruiken als je dat lekker vindt. Lamsgehakt of kipgehakt kan ook maar dan krijgt de saté een iets andere structuur.
Saté pentol (saté van gehakt)
Met dit recept maak je ongeveer 15 sateetjes, ik neem 4 gehaktballetjes per satéstokje. Deze saté heb ik bereid op de saté barbecue. Lees hier alles over de saté barbecue en waar hij verkrijgbaar is. Maar het kan ook prima op een gewone barbecue of een grillplaat. Het is lekker om dit te serveren met pindasaus. Je kunt het eten met rijst en groente of eten als borrelhapje. Zelf vind ik het lekker om er alleen een kneepje citroensap overheen te drizzelen. Saté pentol valt bij kinderen meestal goed in de smaak.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)