Zelf pindasaus maken, het is zo eenvoudig daar heb je geen pakje of poedertjes uit de supermarkt voor nodig. Je hebt simpele pindasauzen met weinig ingrediënten of je hebt hele uitgebreide recepten waar je onderhand je hele kruidenla voor nodig hebt. Iedere familie heeft zijn eigen recept. Mijn moeder maakt met een paar ingrediënten een lekkere en simpele saus die snel op tafel staat.
Als je oude recepten bekijkt uit de Indische keuken, zie je dat er voor het maken van deze geliefde saus maar weinig ingrediënten worden gebruikt. Een pasta van pinda’s of pindakaas verdund met water en een paar specerijen was al voldoende om een lekkere saus te maken. Later zijn er steeds meer ingrediënten toegevoegd omdat er ook steeds meer verkrijgbaar was.
Wat is het verschil tussen satésaus en pindasaus?
Hierover verschillen de meningen nogal. Ik heb het al vaker benoemd in verschillende artikelen. Pindasaus is een saus die je serveert bij gerechten. Denk aan gado gado (klik hier voor het recept). Soms wordt die saus ook wel gado gado saus genoemd. Satésaus is de saus die je serveert op bijvoorbeeld (geroosterd) vlees/vis/kip/tahoe/tempeh wat is geregen op een stokje. Deze saus kan ook gemaakt zijn van alleen ketjap (dus zonder pinda’s), ook dan heet het satésaus.
Saus kacang maken
Dit lekkere pindasaus recept is gemaakt met pindakaas. Het is een handig recept wat je snel op tafel kunt zetten. Als je pindasaus van pindakaas gaat maken, zorg dan dat je een variant hebt zonder suiker of andere toevoegingen en met alleen als ingrediënt: pindakaas (en/of zout). Een variant met stukjes pinda (of stukjes noot) is ook erg lekker.
Wil je het authentiek doen maak dan de basis van de saus van pinda’s. Vermaal dan ongezouten pinda’s in een vijzel of keukenmachine en gebruik dit als basis voor je saus.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE