Aardappeltortilla, een handig gerecht voor de dagen dat je even geen Eetspiratie hebt. Voor dit gerecht heb je maar weinig ingrediënten nodig en je kunt het met verschillende dingen combineren. Eet het met gestoomde groenten of een grote groene salade. Restjes zijn ook prima als lunch de volgende dag want zelf koud smaakt deze tortilla ook lekker.
Wat ik zelf erg lekker vind bij een aardappeltortilla is een snuf grof zout en een beetje mayonaise of aioli om in te dippen. Misschien is niet niet de ‘traditionele’ manier om deze tortilla te eten, maar ik vind het gewoon een lekkere combinatie. Een beetje peterselie erover voor de kleur en je hebt een vullende maaltijd op tafel staan. Snijd de tortilla in punten, dit kun je handig doen met een pizzasnijder.
Aardappeltortilla
De tortilla is het snelst klaar als je aardappels al deels gaar zijn. Je kunt ervoor kiezen om de aardappels eerst voor te koken, maar net niet gaar. Ze moeten nog goed in plakjes te snijden zijn. Gebruik je ongekookte (rauwe) aardappels, zorg dan dat de plakjes heel dun gesneden zijn. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een mandoline of snijdt ze flinterdun met een mes.
Het beste kun je de tortilla omdraaien met behulp van een grote deksel of bord. Zet deze op de pan, hou je hand erop (gebruik eventueel een ovenwant voor olie wat eruit kan druppelen) en draai de pan om. Laat de tortilla van het bord de pan in glijden. Voeg eventueel nog extra olie toe zodat ook de andere kant mooi goudbruin gebakken wordt.
