Eetspiratie » Aardappeltortilla
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla, een handig gerecht voor de dagen dat je even geen Eetspiratie hebt. Voor dit gerecht heb je maar weinig ingrediënten nodig en je kunt het met verschillende dingen combineren. Eet het met gestoomde groenten of een grote groene salade. Restjes zijn ook prima als lunch de volgende dag want zelf koud smaakt deze tortilla ook lekker.

Wat ik zelf erg lekker vind bij een aardappeltortilla is een snuf grof zout en een beetje mayonaise om in te dippen. Misschien is niet niet de ‘traditionele’ manier om deze tortilla te eten maar ik vind het gewoon een goede combinatie. Een beetje peterselie erover voor de kleur en je hebt een vullende maaltijd op tafel staan. Snijd de tortilla in punten, dit kun je handig doen met een pizzasnijder.

Aardappeltortilla

De tortilla is het snelst klaar als je aardappels al deels gaar zijn. Je kunt ervoor kiezen om de aardappels eerst voor te koken maar net niet gaar. Ze moeten nog goed in plakjes te snijden zijn. Gebruik je ongekookte (rauwe) aardappels, zorg dan dat de plakjes heel dun gesneden zijn. Op deze manier worden ze gelijkmatig gaar. Het bakken duurt dan iets langer als dat je gekookte aardappels zou gebruiken.

Het beste kun je de tortilla omdraaien met behulp van een grote deksel of bord. Zet deze op de pan, hou je hand erop (gebruik eventueel een ovenwant voor olie wat eruit kan druppelen) en draai de pan om. Laat de tortilla van het bord de pan inglijden.

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Een aardappeltortilla is een lekker en handig gerecht wat je met van alles kunt combineren.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 3 aardappels

  • 6 eieren

  • 1 ui

  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie of bieslook

  • 1 teen knoflook

  • 1 snufje gedroogde chili flakes

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje peper

  • 2 eetlepels olie

BEREIDING

  • Snijd de aardappels in dunne plakken en de ui in ringen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappels en de ui zacht in ongeveer 20 minuten.
  • Kluts de eieren in een grote kom en voeg een snufje zout, peper en de peterselie en/of bieslook toe.
  • Als de aardappels en de uien zacht en gaar zijn giet je het eimengsel over de aardappels in de pan. Zet het vuur zacht en doe een deksel op de pan zodat het ei kan stollen.
  • Beweeg de pan af en toe heen en weer zodat de tortilla niet vastplakt aan de bodem. Als de bovenkant gestold is, kan hij worden omgedraaid.
  • Draai de tortilla om met behulp van de deksel. Zet de deksel op de pan, draai de pan om en laat de tortilla van de deksel de pan in glijden. Doe de deksel weer terug op de pan en laat de tortilla nog even bakken.
  • Leg de tortilla op een grote snijplank en snijd deze met een groot mes of pizzasnijder in punten.

AANTEKENINGEN

  • Warm is een aardappeltortilla lekker, maar de volgende dag kun je ook prima een overgebleven stukje meenemen in je lunchtrommel.
  • Een salade van verse kruiden past heel goed bij deze tortilla. Lees hier het recept voor de kruidensalade.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.