Eetspiratie » Aardappeltortilla
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

Heb je geen Eetspiratie? Ik heb de oplossing! Aardappeltortilla! Je hebt voor dit gerecht namelijk maar weinig ingrediënten nodig en je kunt het met van alles combineren. Een grote aardappeltortilla is voldoende voor 4 personen.

Bij deze tortilla is een grote salade erg lekker. En wat bij onze aardappeltortilla nooit mag ontbreken is mayonaise en een flinke snuf grof zout.

De tortilla is het snelst klaar als je aardappels al deels gaar zijn. Gebruik je ongekookte aardappels, zorg dan dat de plakjes heel dun gesneden zijn. Zo worden ze sneller gaar.

Aardappeltortilla

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Vegetarisch, WereldkeukenKeuken: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Een aardappeltortilla is een lekker en handig gerecht wat je met van alles kunt combineren.

Ingrediënten

  • 3 aardappels

  • 6 eieren

  • 1 ui

  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie of bieslook

  • 1 teen knoflook

  • 1 snufje gedroogde chili flakes

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje peper

  • 2 eetlepels olie

Hoe maak je het?

  • Snijd de aardappels in dunne plakken en de ui in ringen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappels en de ui zacht in ongeveer 20 minuten.
  • Kluts de eieren in een grote kom en voeg een snufje zout, peper en de peterselie en/of bieslook toe.
  • Als de aardappels en de uien zacht en gaar zijn giet je het eimengsel over de aardappels in de pan. Zet het vuur zacht en doe een deksel op de pan zodat het ei kan stollen.
  • Beweeg de pan af en toe heen en weer zodat de tortilla niet vastplakt aan de bodem. Als de bovenkant gestold is, kan hij worden omgedraaid.
  • Draai de tortilla om met behulp van de deksel. Zet de deksel op de pan, draai de pan om en laat de tortilla van de deksel de pan in glijden. Doe de deksel weer terug op de pan en laat de tortilla nog even bakken.
  • Leg de tortilla op een grote snijplank en snijd deze met een groot mes of pizzasnijder in punten.

Aantekeningen

  • Warm is een aardappeltortilla lekker, maar de volgende dag kun je ook prima een overgebleven stukje meenemen in je lunchtrommel.
  • Een salade van verse kruiden past heel goed bij deze tortilla. Lees hier het recept voor de kruidensalade.

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE