Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

Heb je geen Eetspiratie? Ik heb de oplossing! Aardappeltortilla! Je hebt voor dit gerecht namelijk maar weinig ingrediënten nodig en je kunt het met van alles combineren. Een grote aardappeltortilla is voldoende voor 4 personen.

Bij deze tortilla is een grote salade erg lekker. En wat bij onze aardappeltortilla nooit mag ontbreken is mayonaise en een flinke snuf grof zout.

De tortilla is het snelst klaar als je aardappels al deels gaar zijn. Gebruik je ongekookte aardappels, zorg dan dat de plakjes heel dun gesneden zijn. Zo worden ze sneller gaar.

Aardappeltortilla

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Vegetarisch, WereldkeukenKeuken: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Een aardappeltortilla is een lekker en handig gerecht wat je met van alles kunt combineren.

Ingrediënten

  • 3 aardappels

  • 6 eieren

  • 1 ui

  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie of bieslook

  • 1 teen knoflook

  • 1 snufje gedroogde chili flakes

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje peper

  • 2 eetlepels olie

Hoe maak je het?

  • Snijd de aardappels in dunne plakken en de ui in ringen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappels en de ui zacht in ongeveer 20 minuten.
  • Kluts de eieren in een grote kom en voeg een snufje zout, peper en de peterselie en/of bieslook toe.
  • Als de aardappels en de uien zacht en gaar zijn giet je het eimengsel over de aardappels in de pan. Zet het vuur zacht en doe een deksel op de pan zodat het ei kan stollen.
  • Beweeg de pan af en toe heen en weer zodat de tortilla niet vastplakt aan de bodem. Als de bovenkant gestold is, kan hij worden omgedraaid.
  • Draai de tortilla om met behulp van de deksel. Zet de deksel op de pan, draai de pan om en laat de tortilla van de deksel de pan in glijden. Doe de deksel weer terug op de pan en laat de tortilla nog even bakken.
  • Leg de tortilla op een grote snijplank en snijd deze met een groot mes of pizzasnijder in punten.

Aantekeningen

  • Warm is een aardappeltortilla lekker, maar de volgende dag kun je ook prima een overgebleven stukje meenemen in je lunchtrommel.
  • Een salade van verse kruiden past heel goed bij deze tortilla. Lees hier het recept voor de kruidensalade.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

2 Reacties

  1. Een ontzettend lekker recept, mijn kinderen zijn er dol op. Kun je de aardappeltortilla eigenlijk ook invriezen?

    • Hoi Ineke, wat leuk om te lezen. Ik denk dat je het wel kunt invriezen maar dan in stukjes gesneden. Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd maar ik denk dat het wel kan. Misschien als de je volgende keer een stukje overlaat kun je deze invriezen om het uit te testen. Opwarmen kan in de oven en koekenpan. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*