Eetspiratie » Oosterse pulled chicken salade
Oosterse pulled chicken salade

Oosterse pulled chicken salade

Pulled chicken kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken. Het is lekker op een broodje of een wrap maar ook een goede aanvulling op een salade. De kip voor deze Oosterse pulled chicken salade bereid ik in de slowcooker. De kip wordt lekker zacht en ik hoef er niet bij te blijven want de slowcooker doet al het werk.

Voor dit recept zijn kippendijen het meest geschikt. Kipfilet kan snel droog worden. Kip heeft ook maar even nodig in de slowcooker. In 2,5 tot 3 uur is je kip meestal wel gaar. Controleer het altijd wel even voor de zekerheid.

Heb je geen slowcooker maar wil je wel graag dit recept maken? Kijk onderaan dit recept voor de bereiding in een gewone pan.

De salade bestaat uit pulled chicken met een marinade die je bereid in de slowcooker. Daarnaast maak je een dressing en snijd je groenten. Handig van deze salade is dat je de groenten kunt gebruiken die je in huis hebt. Dit recept is een basis en kun je aanvullen met wat je zelf lekker vindt.

Oosterse pulled chicken salade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, Salades, SlowcookerKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Slowcooker (3 u low)

3

uren 
Tijd totaal

3

uren 

30

minuten

Bereid de kip voor deze salade lekker makkelijk in de slowcooker!

Ingrediënten

  • 500 – 700 gram kippendijen

  • 1 citroen (rasp voor de marinade en sap voor de dressing)

  • 2 eetlepels Thaise vissaus (1 voor de marinade + 1 voor de dressing)

  • 2 tenen knoflook (1 voor de marinade + 1 voor de dressing)

  • 1 eetlepel honing

  • halve tot hele theelepel chilivlokken

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 eetlepel honing

  • 1 rode peper (zaadjes en zaadlijsten verwijderd)

  • halve krop ijsbergsla

  • 1 wortel

  • 1 rode ui

  • halve komkommer

  • 1 rode puntpaprika

  • 2 bosuitjes

  • paar takjes koriander

  • 1 eetlepel fijngehakte ongezouten pinda’s of cashewnoten

  • 1 eetlepel olie

Hoe maak je het?

  • Maak een marinade van rasp van een citroen, een teen geraspte knoflook, Thaise vissaus, honing en chiliflakes. Meng deze ingrediënten met elkaar in een kom. Doe de kippendijen bij de marinade en schep dit goed om.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan, haal de kip met een tang uit de marinade (gooi deze niet weg!) en bak ze in de olie even om en om bruin. Leg de kip in de slowcooker en giet de marinade erop.
  • Zet de slowcooker voor 2,5 tot 3 uur op stand low. Ondertussen ga je de dressing maken en de groenten snijden.
  • Doe het sap van de citroen, een eetlepel vissaus, chilisaus, sojasaus, honing, een geraspte teentje knoflook en in ringetjes gesneden rode peper in een glazen potje en schud dit goed door elkaar. Proef of de dressing naar wens is en voeg indien nodig nog iets van het bovenstaande rijtje toe. Zet de dressing even in de koelkast tot gebruik.Oosterse pulled chicken salade
  • Snijd de wortel en de paprika in dunne reepjes. Was en schil de komkommer en haal met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer en de rode ui in halve maantjes, de ijsbergsla in hele dunne reepjes en de bosui in ringetjes. Rooster ondertussen de pinda’s in een droge koekenpan. Hak de pinda’s fijn met een groot mes.
  • Als de kip gaar is trek je deze met 2 vorken uit elkaar. Doe de kip in een kom en meng dit met een paar lepels van het vocht uit de slowcooker.
  • Maak de borden op. Begin met een laag ijsbergsla en verdeel hierover de groenten en de kip. Schep hierover de dressing en bestrooi met de geroosterde pinda’s, ringetjes bosui en garneer met een paar blaadjes verse koriander.Oosterse pulled chicken salade

Aantekeningen

  • Bereiding in de pan: je kunt ervoor kiezen om de kip te pocheren (garen in water of bouillon) en deze vervolgens te mengen met de ingrediënten voor de marinade. Een andere optie is om de marinade te bereiden en de kip te bereiden volgens dit recept (klik hier). Deze voeg je vervolgens samen. Je maakt de dressing en snijd de groenten zoals omschreven en voegt ze op het laatst samen.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

5 × 1 =