Oosterse pulled chicken salade

Oosterse pulled chicken salade

In een slowcooker maak je niet alleen maar stoofpotjes. Je kunt het ook als onderdeel gebruiken van een lekkere frisse salade, zoals deze Oosterse pulled chicken salade. Ik ben gek op de Thaise keuken en deze oosterse salade is daarom ook een beetje Thais geïnspireerd. De pulled chicken is heel eenvoudig te maken. De dressing en de knapperige groenten maken deze salade extra lekker. Ik vind het een ideale lunch of ideale lichte avondmaaltijd (gecombineerd met rijst). Deze salade kun je lauwwarm en koud eten.

Dit recept is voor 4 personen. In dit recept heb ik kiphaasjes gebruikt, omdat ik deze toevallig in huis had. Je zou voor dit recept ook kippendij zonder bot kunnen gebruiken. Standaard kipfilet raad ik niet aan, omdat dit snel droog wordt. Als ik kip bereid in de slowcooker doe ik dit altijd bij voorkeur op stand high en dan voor maar 2,5 tot maximaal 3 uurtjes. Na deze tijd is de kip meestal wel gaar. Je kunt de gaarheid natuurlijk zelf altijd even controleren. Per slowcooker is dit ook verschillend. Kip is niet geschikt om uren lang te slowcooken, tenzij je een hele kip bereid.

Wat heb je nodig voor de pulled chicken?

  • ongeveer 700 gram kip(haasjes)
  • rasp van een (biologische) citroen (bewaar het sap voor de dressing)
  • 1 tot 2 eetlepels Thaise vissaus naar smaak
  • flinke teen knoflook geraspt
  • eetlepel honing
  • theelepel gedroogde chilivlokken

Wat heb je nodig voor de dressing en de salade?

  • het sap van een citroen
  • eetlepel Thaise vissaus
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel sojasaus (lees hier welke sojasaus ik gebruik)
  • eetlepel honing
  • teentje knoflook geraspt
  • halve rode peper
  • 1 wortel
  • halve komkommer
  • 1 rode ui
  • halve krop ijsbergsla
  • halve rode paprika
  • bosuitje
  • takjes koriander
  • ongezouten pinda’s
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Deze salade heeft enige voorbereidingstijd nodig, omdat je eerst de kip in de slowcooker moet bereiden.

Begin met het maken van de marinade voor de pulled chicken. Doe de kip in een kom en maak de marinade in een apart kommetje. Giet de marinade vervolgens over de kip en meng dit goed door elkaar. Verhit olie in een koekenpan en bak de kip kort aan. Dit hoeft niet perse, maar ik vind het zelf lekkerder als het even aangebakken is. Doe de kip met het vocht uit de pan in de slowcooker en zet deze voor 2,5 tot 3 uur op high. Als de kip gaar is, trek je deze met 2 vorken uit elkaar. Laat de kip afkoelen en bewaar deze in de koelkast (koude salade) of bereid de salade voor en serveer de kip er warm bij (lauwwarme salade).

De dressing

Doe het sap van de citroen, vissaus, chilisaus, sojasaus, honing, het geraspte teentje knoflook en de in ringetjes gesneden rode peper in een glazen potje en schud dit goed door elkaar. Proef of de dressing naar wens is en voeg indien nodig nog iets van het bovenstaande rijtje toe. Zet de dressing even in de koelkast tot gebruik.

Pulled chicken salade
Je hebt niet veel dressing nodig voor deze salade

Groenten snijden

Snijd de wortel en de paprika in dunne reepjes. Was en schil de komkommer en haal met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer en de rode ui in halve maantjes, de ijsbergsla in hele dunne reepjes en de bosui in ringetjes. Rooster ondertussen de pinda’s in een droge koekenpan. Hak de pinda’s fijn met een groot mes.

De salade opmaken

Begin met een laag ijsbergsla en verdeel hierover de groenten en de kip. Schep hierover de dressing en bestrooi met de geroosterde pinda’s, ringetjes bosui en garneer met een paar blaadjes verse koriander. Lust je geen koriander dan kun je deze natuurlijk achterwege laten. De kip voor deze salade kun je makkelijk een dag eerder voorbereiden en bewaren in de koelkast.

Deze kleurrijke salade ziet er prachtig uit toch!

Thaise kip salade

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

11 Reacties

  1. Wow..wat een heerlijke salade! Ik waande me even helemaal in Thailand!! Zelf heb ik de paprika uit het gerecht gelaten en het gecombineerd met gebakken rijst met vissaus, knoflook en lente uitjes. Kippendijnen in de pan ging prima. Ik ga snel kijken welke andere recepten je nog hebt:)

  2. Pauline Kick

    Dag Simone, wat een heerlijk recept, en de smaken zijn zo heerlijk verfrissend van de salade met smaakvolle en malse kip dijtjes in plaats van kiphaasjes.
    groet Pauline

  3. Mieke van Rijn-Remans

    Wat was de salade lekker Simone ! Dit was het derde recept dat ik deze week van je maakte ( babi ketjap, albigondas en nu dit) en ze werden door mijn mannen (wederhelft en drie zonen) alle drie goedgekeurd.

  4. Was heerlijk…..ga ik zeker meer maken! Thanks

  5. Wat was dit zalig komt vaker op het menu.

  6. Oh jammer heb helaas nog geen slow cooker! Kan het ook in gewone pan?

    • Hoi Marleen, je kunt de kip ook bakken (op een laag vuur) en als deze gaar is uit elkaar pluizen/plukken met 2 vorken. In de slowcooker blijft het vlees denk ik iets sappiger als uit de pan. Maar het kan zeker zonder slowcooker! Groetjes, Simone

    • Je zou het misschien in de oven kunnen doen als je die hebt..

  7. Monique Derwig

    Lijkt me heel lekker, ga ik beslist maken, je recept van pulled pork en dading smoor waren ook zaaaaaaalig!

    • Hoi Monique, leuk om te lezen! Zelf ben ik gek op dit soort Oosterse recepten :-) Ben benieuwd wat je van deze salade gaat vinden. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*