Eetspiratie » Oosterse pulled chicken salade
Oosterse pulled chicken salade

Oosterse pulled chicken salade

Oosterse pulled chicken salade, malse kip uit de slowcooker met Thaise smaken. Pulled chicken kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken. Het is lekker op of in een broodje, een wrap maar ook een goede aanvulling op een salade. De kip voor deze lekker kipsalade bereid ik in de slowcooker. De kip wordt lekker mals en zacht en de slowcooker doet al het werk.

Voor dit recept zijn kippendijen het meest geschikt. Kipfilet kan natuurlijk ook maar dan heb je eerder kans dat het te droog wordt. Kip heeft ook maar even nodig in de slowcooker. In 2,5 tot 3 uur is je kip meestal wel gaar. Controleer natuurlijk wel altijd wel even de gaarheid om er zeker van te zijn.

Heb je geen slowcooker maar wil je wel graag dit recept maken? Kijk onderaan dit recept voor de bereiding in een gewone pan.

Oosterse pulled chicken salade

De basis van deze Thais getinte salade is de kip die je gaart in de slowcooker. Als de kip gaar is maak je er pulled chicken van door de kip met twee vorken uit elkaar te ‘pullen’ (trekken). Daarnaast maak je een dressing en snijd je groenten. Handig van deze salade is dat je de groenten kunt gebruiken die je in huis hebt en dus ook restjes kunt opmaken. Dit recept is een basis en kun je aanvullen met wat je zelf lekker vindt.

Oosterse pulled chicken salade

Oosterse pulled chicken salade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.8 van 9 stemmen
Categorie: Lunch, Hoofdgerecht, BijgerechtKeuken: OostersNiveau: Gemiddeld
Porties

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd (op stand low)

3

uren 
Totale tijd

3

uren 

30

minuten

Bereid de basis van deze Oosterse pulled chicken salade in 2,5 tot 3 uur op stand low in de slowcooker. Maak er daarna een heerlijke salade van met knapperige groenten en een frisse dressing.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 – 700 gram kippendijen

  • 1 citroen (sap en rasp)

  • 3 eetlepels Thaise vissaus (2 voor de marinade en 1 voor de dressing)

  • 2 tenen knoflook (1 voor de marinade en 1 voor de dressing)

  • 1 eetlepel honing

  • halve theelepel chili flakes

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

  • 50 milliliter sojasaus

  • 1 rode peper

  • halve krop ijsbergsla

  • 1 wortel

  • 1 rode ui

  • halve komkommer

  • 1 rode puntpaprika

  • 2 bosuitjes

  • paar takjes koriander

  • 1 eetlepel fijngehakte ongezouten pinda’s of cashewnoten

  • 1 eetlepel olie

BEREIDING

  • Begin met het maken van de marinade voor de kip. Rasp een flinke theelepel van de citroenschil en doe dit in een kom samen met een teen geraspte knoflook, Thaise vissaus en honing. Meng deze ingrediënten met elkaar in een kom. Doe de kippendijen in zijn geheel bij de marinade en schep dit goed om.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan, haal de kip met een tang uit de marinade en bak de filet in de olie kort om en om bruin. Leg de kip in de slowcooker en schenk de overgebleven marinade erop.
  • Zet de slowcooker voor 2,5 tot 3 uur op stand low. Ondertussen ga je de dressing maken en de groenten snijden.
  • Doe het sap van de citroen, chilisaus, sojasaus, geraspt teentje knoflook, 1 eetlepel Thaise vissaus en in ringetjes gesneden rode peper in een glazen potje en schud dit goed door elkaar. Proef of de dressing naar wens is en voeg indien nodig nog iets van het bovenstaande rijtje toe. Zet de dressing even in de koelkast tot gebruik.Oosterse pulled chicken salade
  • Snijd de wortel en de paprika in dunne reepjes. Was en schil de komkommer en haal met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer en de rode ui in halve maantjes, de ijsbergsla in hele dunne reepjes en de bosui in ringetjes. Rooster ondertussen de pinda’s in een droge koekenpan. Hak de pinda’s fijn met een groot mes.
  • Als de kip gaar is trek je deze met 2 vorken uit elkaar. Doe de kip in een kom en meng dit met een paar lepels van het vocht uit de slowcooker.
  • Maak de borden op. Begin met een laag ijsbergsla en verdeel hierover de groenten en de kip. Schep hierover de dressing en bestrooi met de geroosterde pinda’s, ringetjes bosui en garneer met een paar blaadjes verse koriander.Oosterse pulled chicken salade

AANTEKENINGEN

  • Houdbaarheid: restjes van de pulled chicken bewaar je 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Bereiding in de pan

Je kunt ervoor kiezen om de kip te pocheren (garen in water of bouillon). Als de kip gaar is trek je deze met twee vorken uit elkaar en meng je deze met de ingrediënten van de marinade (zie stap 1). Daarna volg je het recept zoals beschreven.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.