Oosterse pulled chicken salade, malse kip uit de slowcooker met Thaise smaken. Pulled chicken kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken. Het is lekker op of in een broodje, een wrap maar ook een goede aanvulling op een salade. De kip voor deze lekker kipsalade bereid ik in de slowcooker. De kip wordt lekker mals en zacht en de slowcooker doet al het werk.
Voor dit recept zijn kippendijen het meest geschikt. Kipfilet kan natuurlijk ook maar dan heb je eerder kans dat het te droog wordt. Kip heeft ook maar even nodig in de slowcooker. In 2,5 tot 3 uur is je kip meestal wel gaar. Controleer natuurlijk wel altijd wel even de gaarheid om er zeker van te zijn.
Heb je geen slowcooker maar wil je wel graag dit recept maken? Kijk onderaan dit recept voor de bereiding in een gewone pan.
Oosterse pulled chicken salade
De basis van deze Thais getinte salade is de kip die je gaart in de slowcooker. Als de kip gaar is maak je er pulled chicken van door de kip met twee vorken uit elkaar te ‘pullen’ (trekken). Daarnaast maak je een dressing en snijd je groenten. Handig van deze salade is dat je de groenten kunt gebruiken die je in huis hebt en dus ook restjes kunt opmaken. Dit recept is een basis en kun je aanvullen met wat je zelf lekker vindt.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE