Indo pulled chicken

Indo pulled chicken

Indo pulled pork is een van de meest bekeken recepten op mijn blog. Een Indo variant met kip mag dan natuurlijk niet op mijn website ontbreken, dus maakte ik een recept voor Indo pulled chicken. Je zou denken dat je in het pulled pork recept de ‘pork’ dan gewoon vervangt voor kip, dat is natuurlijk een optie. Maar ik heb hier en daar toch wat aangepast qua ingrediënten. Kip bereiden in de slowcooker is anders dan varkensvlees. En een recept volgen is soms wel handig zodat je weet welke hoeveelheden je ongeveer moet gebruiken.

In dit recept worden een aantal specerijen gebruikt die typisch zijn voor de Indonesische keuken. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier. En wil je weten welke ketjap ik gebruik in mijn recepten? Klik dan hier.

Wat heb je nodig voor 4 tot 5 personen?

  • 700 tot 800 gram kip (kippendijen of kipkarbonades)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 6 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje of een mespunt gemalen kaneel
  • vers geraspte nootmuskaat of een mespunt gemalen nootmuskaat
  • mespunt koek of speculaaskruiden
  • sambal oelek naar smaak (ik gebruikte een flinke theelepel)
  • een klein snufje (palm of kokosbloesem) suiker
  • 4 laurierbladen
  • 75 milliliter ketjap manis
  • 75 milliliter water
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder (ik gebruik poeder zonder gistextract)
  • scheutje olie om in te bakken
  • optioneel: 1 steranijs

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Hoe maak je het?

Zet alle ingrediënten klaar en begin met het snipperen van de uien en het raspen van de knoflook. Snipper de uien grof en bewaar een stukje waar je de kruidnagels in kunt drukken. Leg de ui en knoflook even apart.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan pan en bak de kip rondom bruin. Leg de kip vervolgens in de slowcooker.

Fruit nu de ui, knoflook en sambal aan. Leg het kaneelstokje, de laurierbladen en de steranijs erbij in de koekenpan en schep deze even mee om. Als de ui zacht is leg je het mengsel samen met de specerijen op de kip in de slowcooker.

Indo pulled chicken Eetspiratie
De kip mag een paar uurtjes sudderen in de slowcooker

Voeg de ketjap, het water en het groentebouillonpoeder toe aan de slowcooker en rasp er verse nootmuskaat overheen, voeg ook een snufje suiker en de koek en speculaaskruiden toe. Schep de kip om zodat alles goed bedekt is met een laagje ketjap.

Zet de slowcooker voor minimaal 4 uur op stand low of 2 uur op stand high.

Je kunt dit gerecht ook maken in een gewone stoofpan, de bereidingswijze is eigenlijk bijna hetzelfde. Laat de pan op een zacht vuurtje staan voor minimaal 1 uur totdat de kip uit elkaar valt, of tot je het kunt ‘pullen’ met twee vorken.

Indo pulled chicken Eetspiratie
Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en verwijder de specerijen uit de pan

Serveer de pulled chicken in een broodje, in een wrap. Of eet het met rijst, boontjes, bimi (baby broccoli) of gewokte spinazie. Een frisse komkommersalade of atjar past hier ook heel goed bij.

Indo pulled chicken Eetspiratie

*Dit artikel bevat affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

79 Reacties

  1. Indo pulled chicken gemaakt met de snelkookpan. Het vlees was zalig mals en de bereidingstijd/kooktijd was maar 25 min.

  2. Hallo, kan je dit gerecht ook in de oven garen? Zo ja op hoeveel graden zou dat dan moeten?

    • Hallo, je dat kan wel maar ik zou het dan eerder in een gewone pan doen omdat anders de kip misschien toch uit zou kunnen drogen in de oven. Mocht je het toch in de oven willen bereiden dan zou ik rond de 180 graden aanhouden. Gr. Simone

  3. Ik maak al jaren mijn eigen versie van “hete kip”. En bij het lezen van jouw recept dacht ik dat de twee recepten veel van elkaar weg hadden.
    Natuurlijk heb ik jouw recept toch geprobeerd en ik vind het heerlijk!
    Hoe lekker mijn recept ook is, jouw recept heeft een erg lekkere smaakbalans en sinds ik jouw recept heb gemaakt heb ik geen eigen hete kip meer gemaakt.
    Heerlijk en een echt blijvertje. Dit ga ik nog heeeeeel vaak maken!

  4. Heb het vorige week donderdag gemaakt was heerlijk heb hem met boontjes en rijst gemaakt een echte aan rader maak hem zaterdag weer maar dan met wraps bbq saus en sla

  5. In het recept staan laurierblaadjes zijn dat de gewone of bedoelt u de Indoblaadjes Daun Salam?

  6. Hallo,

    Dit is het 5e recept die gebruik… allemaal overheerlijk.. de kippendijen liggen net in de slowcooker maar het ruikt heerlijk in huis. Ben erg benieuwd hoe dit smaakt. Even 4 uurtjes wachten :)

  7. Afgelopen zaterdag dit recept gemaakt en het was echt heerlijk!

    Dank voor het delen!

    • Ik ga dit met kerst maken.. nog tips voor als je het op een wrap doet? Kwa groentes etc..

      Bedankt alvast!

      • Hoi, op de wrap zou ik een heel dun laagje sambal mayonaise smeren, daarop een pluk gemengde sla, reepjes bosui, komkommer en wortellinten. Als laatste zou ik er nog wat kroepoek overheen verkruimelen en dan vouwen maar! Als je alle ingrediënten voor de wrap gesneden op een grote schaal legt kan iedereen zijn eigen wrap vullen. Smakelijk alvast! Gr. Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*