Indo pulled chicken, een variant op mijn inmiddels beroemde Indo pulled pork! Dit recept is minstens zo lekker en net weer iets anders dan de ‘pork’ versie. Kip is ook sneller klaar en het is een vrij simpel gerecht om te maken. Het past ook overal bij. Je kunt het eten met rijst, in een wrap, pita of op een broodje. Het is zelfs warm of koud lekker in een salade.
Pulled chicken recepten zijn er genoeg maar deze Indo variant is toch wel een van de lekkerste (al zeg ik het zelf). De Indische smaken komen van de specerijen kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Bepaal zelf hoeveel specerijen je gebruikt. Ben je niet zo fan van kruidnagel of nootmuskaat? Gebruik dan minder dan in het recept aangeven staat. Geen liefhebber van steranijs? Laat deze dan weg.
Heb je een Crock-Pot Express? Hierin kun je dit gerecht kun je ook in een kortere tijd bereiden. Kijk voor die bereidingswijze onderaan dit recept bij de aantekeningen. Voor meer informatie over koken met de Crock-Pot Express klik je hier. En natuurlijk kun je het ook prima bereiden in een stoofpan op het fornuis. Volg dan de stappen zoals aangegeven in de aantekeningen onder de receptenkaart. Laat de kip stoven tot hij uit elkaar valt.
Indo pulled chicken
In dit recept gebruik ik groentebouillonpoeder zonder gist of andere toevoegingen. Als alternatief voor dit poeder kun je een stukje van een bouillonblokje gebruiken. Let dan wel op met het gebruik van zout. Bouillonblokjes kunnen namelijk erg veel zout bevatten. Onderaan dit recept bij de aantekeningen kun je lezen welk merk bouillon ik gebruik en waar het verkrijgbaar is.
Ketjap is een belangrijk onderdeel van dit recept. Gebruik dan ook een goede lekkere (niet te dunne ketjap). Wil je weten welke ketjap ik gebruik? Klik dan hier om het artikel te lezen.
Wil je een Indische rijsttafel maken? Daar past dit gerecht uitstekend bij!
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE