Eetspiratie » Indo pulled chicken
Indo pulled chicken

Indo pulled chicken

Indo pulled chicken, een variant op mijn inmiddels beroemde Indo pulled pork! Dit recept is minstens zo lekker en net weer iets anders dan de ‘pork’ versie. Kip is ook sneller klaar en het is een vrij simpel gerecht om te maken. Het past ook overal bij. Je kunt het eten met rijst, in een wrap, pita of op een broodje. Het is zelfs warm of koud lekker in een salade.

Pulled chicken recepten zijn er genoeg maar deze Indo variant is toch wel een van de lekkerste (al zeg ik het zelf). De Indische smaken komen van de specerijen kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Bepaal zelf hoeveel specerijen je gebruikt. Ben je niet zo fan van kruidnagel of nootmuskaat? Gebruik dan minder dan in het recept aangeven staat. Geen liefhebber van steranijs? Laat deze dan weg.

Heb je een Crock-Pot Express? Hierin kun je dit gerecht kun je ook in een kortere tijd bereiden. Kijk voor die bereidingswijze onderaan dit recept bij de aantekeningen. Voor meer informatie over koken met de Crock-Pot Express klik je hier. En natuurlijk kun je het ook prima bereiden in een stoofpan op het fornuis. Volg dan de stappen zoals aangegeven in de aantekeningen onder de receptenkaart. Laat de kip stoven tot hij uit elkaar valt.

Indo pulled chicken

In dit recept gebruik ik groentebouillonpoeder zonder gist of andere toevoegingen. Als alternatief voor dit poeder kun je een stukje van een bouillonblokje gebruiken. Let dan wel op met het gebruik van zout. Bouillonblokjes kunnen namelijk erg veel zout bevatten. Onderaan dit recept bij de aantekeningen kun je lezen welk merk bouillon ik gebruik en waar het verkrijgbaar is.

Ketjap is een belangrijk onderdeel van dit recept. Gebruik dan ook een goede lekkere (niet te dunne ketjap). Wil je weten welke ketjap ik gebruik? Klik dan hier om het artikel te lezen.

Wil je een Indische rijsttafel maken? Daar past dit gerecht uitstekend bij!

Indo pulled chicken

Indo pulled chicken

4.7 van 53 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Keuken: Indofood, IndischNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Slowcooker (3,5 u low)

3

uren 

30

minuten
Tijd totaal

3

uren 

50

minuten

Met kruiden en specerijen maak je een heerlijke Indo pulled chicken in de slowcooker.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 700 gram kippendijen

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 3 – 6 kruidnagels

  • 1 kaneelstokje (of mespunt kaneelpoeder)

  • 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)

  • 1 mespunt vers geraspte nootmuskaat

  • 1 mespunt koek of speculaaskruiden

  • 1 steranijs

  • halve theelepel palmsuiker of bruine suiker

  • 4 laurierbladen

  • 75 milliliter ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)

  • 75 milliliter water

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een stukje van een bouillonblokje

  • 1 eetlepel olie

Bereiding:

  • Snipper de ui en de knoflook. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip snel rondom bruin. Als alle kip is aangebakken leg je ze alvast in de slowcooker.
  • Verhit een scheutje olie en fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en sambal aan. Voeg het kaneelstokje, de laurierbladen, suiker, koekkruiden, kruidnagels en steranijs toe en bak deze kort mee. Schep dit mengsel op de kip in de slowcooker.
  • Doe in een maatbeker het water, ketjap en de groentebouillon (of een stukje van een blokje). Roer dit even door en giet het mengsel op de kip. Als laatste rasp je de nootmuskaat eroverheen. Meng alles even door elkaar en sluit de deksel van de slowcooker.
  • Zet de slowcooker 3,5 tot 4 uur op stand low of 2 uur op stand high. Als de kooktijd verstreken is trek je kip uit elkaar met 2 vorken. Meng de kip door de saus in de slowcooker.
  • Serveer de Indo pulled chicken met rijst en groenten, in of een (pita)broodje of in een wrap.

Aantekeningen

  • Bereiding in de Crock-Pot Express: schakel de sauté stand van de CPE in en verhit een eetlepel olie in de pan. Bak hierin de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan en fruit ui, knoflook en sambal aan. Voeg het kaneelstokje, de laurierbladen, suiker, koekkruiden, kruidnagels en steranijs toe en bak deze kort mee. Doe de kip terug in de pan, voeg de ketjap, 175 milliliter water (ipv 75 ml water), groentebouillonpoeder (of blokje) en nootmuskaat toe. Sluit de deksel en sluit direct het ventiel. Druk op manual en stel een kooktijd van 15 minuten in. Doe daarna een quick release. Haal de deksel van de pan en schakel de sauté stand in, roer even door. De saus is een stuk dunner als bij bereiding in de slowcooker. Laat de saus indikken door het een tijdje te laten koken op de sauté stand of gebruik een klein papje van maïzena om de saus iets in te dikken. Trek de kip uit elkaar, proef en breng op smaak indien nodig.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)