Indo pulled chicken

Indo pulled chicken

Na mijn inmiddels beroemde recept voor Indo pulled pork (uit de slowcooker) kreeg ik de vraag of er ook een variant met kip was. En die was er nog niet! Het vlees dan vervangen voor kip? Nee, dat is ook zo saai. Ik bedacht een nieuwe variant met kip en deze smaakt weer totaal anders dan de variant met varkensvlees. Missie geslaagd dus!

Handige info vooraf

Bouillon

In mijn recepten gebruik ik groentebouillonpoeder zonder gist en andere toevoegingen. Als alternatief kun je een bouillonblokje gebruiken. Maar, let op! Bouillonblokjes uit de supermarkt bevatten vaak (te veel) zout. Mijn tip is om een stukje of naar smaak een half verkruimeld bouillonblokje te gebruiken om te voorkomen dat de Indo pulled pork te zout wordt. Beter iets minder in het begin gebruiken en later indien nodig nog extra toevoegen.

Ketjap manis

In dit gerecht wordt ketjap manis gebruikt. De ketjap is belangrijk voor dit gerecht omdat het de smaak grotendeels bepaald. In dit artikel lees je welke ketjap ik gebruik. Andere merken ketjap kunnen dit gerecht een totaal andere smaak geven en dat zou jammer zijn. De ketjap die ik gebruik is verkrijgbaar in de supermarkt en toko.

Specerijen

Ik ben gek op sterke smaken maar niet iedereen vindt dit lekker. Weet je al dat je niet zo gek bent op kruidnagel? Voeg dan minder kruidnagel toe. Houd je niet van steranijs? Laat dit dan weg. Maak het gerecht naar je eigen smaak. Proef en voeg indien nodig nog extra ingrediënten uit de lijst toe. Pas als de smaak van het gerecht naar wens is, is het klaar.

wat heb je nodig?

  • 700 tot 800 gram kip (kippendijen)

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 6 kruidnagels (of 3 als je kruidnagel te sterk vindt)

  • 1 kaneelstokje of mespunt kaneelpoeder

  • snufje (vers geraspte) nootmuskaat

  • mespunt koekkruiden of speculaaskruiden

  • theelepel sambal oelek (of naar smaak)

  • halve theelepel (palm)suiker

  • 4 laurierbladen

  • 75 milliliter ketjap manis

  • 75 milliliter water

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een stukje bouillonblok

  • optioneel: 1 steranijs

  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip snel rondom bruin. Als de kip bruin is leg je deze alvast in de slowcooker.
  • Verhit een scheutje olie en fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en sambal aan. Voeg het kaneelstokje, de laurierbladen, de suiker, koekkruiden, kruidnagels en steranijs toe en bak deze kort mee. Schep dit mengsel op de kip in de slowcooker.
  • Doe in een maatbeker het water, de ketjap en de groentebouillon (of een stukje van een blokje). Roer dit even door en giet het mengsel op de kip. Als laatste rasp je er de nootmuskaat overheen. Meng alles even door elkaar en sluit de deksel van de slowcooker.
  • Zet de slowcooker 4 uur op stand low of 2 uur op stand high. Als de kooktijd verstreken is trek je kip uit elkaar met 2 vorken.
  • Serveer de Indo pulled chicken met rijst en groenten, in een pitabroodje of in een wrap.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

93 Reacties

  1. Yess dit ziet er goed uit, het staat nu te pruttelen in de slowcooker. Ik maak vaak iets van jouw website, soms 1 op 1 overgenomen en soms met een eigen twist. Het leuke is, hoe vaker ik jouw recepten kook, hoe meer specerijen en kruiden ik in de kast heb. Ondertussen heb ik voorraad om praktisch alle receptjes te maken. Dat wilde ik even kwijt x Chell

  2. Hoi Simone, gaat dit in de Crockpot expres op het programma ‘Poultry’ ook werken denk je?

    • Hoi Kristel, ja hoor. Je kunt de poultry stand gebruiken maar ook de manual stand want dat komt in principe op hetzelfde neer. Bij poultry zal de CPE zelf een tijd aangeven die je aanpast naar wens en op de manual stand stel je deze handmatig in. Ik heb dit recept op manual in 30 minuten gemaakt. Groetjes, Simone

  3. Ik heb geen slowcooker of snelkookpan kan ik dit ook in een gewone pan maken en hoelang moet het dan opstaan Wil het graag maken vandaag groetjes netty

    • Hoi Netty, ja hoor je kunt het prima maken in een gewone pan. Je kunt gewoon het recept volgen en de kip een tijdje laten stoven tot hij uit elkaar valt. Dit kun je testen met 2 vorken. In een gewone pan heeft het niet zo lang nodig. Een uurtje zou voldoende moeten zijn. Groetjes, Simone

  4. Moet je de kruiden (laurier/kruidnagel/kaneel/steranijs) er niet uit ‘vissen’ voor je dit gerecht serveert?

    • Hallo, ja hoor dat kan altijd. Ik laat het er altijd gewoon in. Als ik opschep vis ik het eruit of ik schep eromheen. En als ik het op mijn bord vind leg ik het ernaast. Maar dat is mijn persoonlijke manier. Vaak vries ik gerechten in en dan vind het ik lekker als de specerijen erin blijven zitten. Groetjes, Simone

  5. Voor hoeveel personen is dit recept?

  6. frans simon

    Geweldig ik ga het vandaag maken bedankt voor het recept

  7. In de slowcooker 2 uur op high. Echt super lekker :D!!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*