Indische gerechten die je kunt bereiden in de slowcooker

Indische gerechten die je kunt bereiden in de slowcooker

Op Eetspiratie vind je veel recepten voor zowel Indo food als voor de slowcooker. Maar welke Indische gerechten kun je nu allemaal in de slowcooker bereiden? Ik zet ze voor je op een rij! Dit uitgebreide overzicht maakt het je wat makkelijker om een gerecht te kiezen.

Om dat veel Indische/Indonesische gerechten een lange kooktijd/stooftijd hebben is een slowcooker ideaal voor deze keuken. Het allergrootste voordeel is dat je er zelf niet bij hoeft te blijven. De pan doet al het werk terwijl je zelf iets anders kunt gaan doen, hoe handig is dat!

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Het is alleen niet dat je zo dat je maar alles in de slowcooker doet en er op magische wijze een smaakvol gerecht uitkomt. Je moet er wel iets voor doen. (Indisch) koken kost nu eenmaal tijd en het vergt wat voorbereiding zoals:

  • snijwerk van vlees en groenten
  • uitzoeken van kruiden en specerijen (vers en gedroogd)
  • het maken van een boemboe
  • aanbakken van het vlees en de boemboe

Een stap die ik bij de bereiding van Indische gerechten in de slowcooker nooit oversla, is het vooraf aanfruiten van de boemboe en het aanbakken van het vlees

Als je al deze voorbereidingen hebt gedaan doet de slowcooker verder het werk voor je. Ben je nog niet bekend met slowcooking? Lees dan dit artikel eens en misschien wordt je wel net zo enthousiast als ik!

Rundvlees

Rendang

Het meest bekende stoofgerecht is denk ik toch wel rendang. Dit gerecht kun je perfect bereiden in de slowcooker. Rendang is geen ingewikkeld gerecht maar het heeft best wel een lange ingrediëntenlijst. Laat je daardoor niet afschrikken. Rendang is mild en kruidig van smaak. Kijk hier voor het recept.

Rendang uit de slowcooker

Indische hachee

Een lekker en simpel stoofgerecht is Indische hachee. Dit gerecht is niet zo complex qua ingrediënten als rendang. Het leuke van dit recept is dat je het kunt combineren met rijst of zelfs met Hollandse hutspot. Lees hier het recept.

Indische hachee uit de slowcooker

Daging smoor

Smoorvlees is een gerecht dat bij veel mensen favoriet is. Het heeft een totaal andere smaak als rendang en Indische hachee. Dit vlees heeft die lekkere ketjapsmaak waar de meeste mensen zo gek op zijn. De kruidnagel is ook belangrijk in dit gerecht. Lees hier het recept.

Daging smoor uit de slowcooker

Daging setan

Setan = duivels. Je kunt al een beetje raden dat dit dus een vrij pittig gerecht is. Maar de pittigheid bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Je kiest er zelf voor hoeveel sambal je toevoegt. Daging setan smaakt het lekkerst met een beetje rijst en komkommer. Lees hier het recept.

Daging setan uit de slowcooker

Varkensvlees

Indo pulled pork

Dit is HET recept waar Eetspiratie bekend om staat! Indo pulled pork is een van de meest populaire recepten op mijn blog. Ook tevens een van de meest gekopieerde. Maar vergis je niet, dit recept is het enige echte originele. Het is met veel liefde bedacht en gemaakt. Lees hier het recept.

Indo pulled pork uit de slowcooker

Rendang van varkensvlees (babi)

Er zijn verschillende soorten rendang recepten. Dit recept is gemaakt met varkensvlees. Qua smaak is dit totaal anders dan de variant met rundvlees. Het heeft een zachte volle kruidige smaak met een vleugje kokos. Het heeft wat weg van een curry. Lees hier het recept.

Rendang babi uit de slowcooker

Indo slowcooked spareribs

Spareribs uit de slowcooker zijn misschien stiekem wel lekkerder dan van de barbecue. Met de rub of marinade uit dit recept kunnen je spareribs niet mislukken. Lees hier het recept.

Spareribs uit de slowcooker

Kip

Indo pulled chicken

Na het succesrecept van Indo pulled pork kreeg ik het verzoek voor een variant met kip. Het is de Indo pulled chicken geworden. Dit is bij veel  mensen een favoriet recept. Wat ik vaak hoor is dat het naast lekker smaakt ook tijdens het slowcooken heerlijk ruikt! Lees hier het recept.

Indo pulled chicken uit de slowcooker

Kip met sambal en tomaat

Dit gerecht klinkt pittig, maar dat is misleidend. Het is een licht pittig en zoet gerecht met een vleugje citrus (djeroek poeroet). Het is zeker geschikt voor kinderen en een mooie aanvulling op een rijsttafel. Lees hier het recept.

Kip met sambal en tomaat uit de slowcooker

Ajam rica rica (sambalkip)

Dit gerecht hoort echt pittig te zijn, niet een beetje pittig maar zo pittig dat je een zakdoekje bij de hand moet houden. Dit is een van mijn lievelingsgerechten en dus geschikt voor de liefhebbers van pedis (pittig). Lees hier het recept.

Sambalkip uit de slowcooker

Kruidige drumsticks uit de slowcooker

Drumsticks kun je prima bereiden in de slowcooker. Het vlees valt – als je ze in de slowcooker bereid – zo van het botje. En dat vind ik wel fijn, want ik eet niet graag met mijn handen. Door de sambal badjak krijgen de drumsticks een lekkere zoete maar kruidige smaak. Lees hier het recept.

Drumsticks uit de slowcooker

Gehakt

Gehaktballetjes in ketjap pindasaus

Dit gerecht is DR favoriet van ons hele gezin. Iedereen lust wel gehaktballetjes en de saus is om je vingers bij af te likken. Dit gerecht is echt een aanrader. Lekker met rijst of op een broodje maar de balletjes zijn ook geschikt als borrelhapje. Lees hier het recept.

Gehaktballetjes uit de slowcooker

Indisch gehaktbrood

Dit Indisch gehaktbrood is een variant op frikadel pan. Gehaktbrood uit de slowcooker kan niet mislukken. Met de ketjapsaus erbij zet je een lekkere en simpele maaltijd op tafel. Lees hier het recept.

Indisch gehaktbrood uit de slowcooker

Indisch gekruide saucijzen

Ken je die lekkere Indische saucijzenbroodjes? Deze gekruide saucijzen lijken hier qua smaak wel een beetje op. Het zijn eigenlijk een soort mini gehaktbroodjes. Lees hier het recept.

Indische saucijzen uit de slowcooker

Zonder vlees

Vegetarische rendang

Dit gerecht is gemaakt met spitskool. Het is een verrassend lekker gerecht en het is zelfs geschikt voor veganisten omdat er ook geen trassi in zit. Dus wil je een vega gerecht toevoegen aan je rijsttafel? Maak dan deze rendang. Lees hier het recept.

Vegetarische rendang uit de slowcooker

Soep

Soto (Indonesische kippensoep)

Soto is perfect te bereiden in de slowcooker. Hoe langer de bouillon kan trekken hoe lekkerder de soto is. Ik heb in dit recept de boemboe ook een keer niet aangefruit en dat ging niet ten koste van de smaak. Dus heb je haast dan is het niet erg als je het aanfruiten en keer overslaat. Lees hier het recept.

Soto uit de slowcooker

Bamisoep

Het liefst eet ik wekelijks bamisoep en dan maak ik gelijk een grote hoeveelheid zodat ik de volgende dag ook nog een kommetje heb. Deze soep gemaakt in de slowcooker heeft een heerlijke bouillon. Die bouillon is natuurlijk de basis van de hele soep. Lees hier het recept.

Noedelsoep uit de slowcooker

Dit was een uitgebreid overzicht van Indische recepten die je kunt bereiden in de slowcooker. Er zijn er natuurlijk nog veel meer! Er zit vast wel iets bij uit dit overzicht wat je lekker vindt.

Wat is jouw favoriete Indische gerecht uit de slowcooker?


Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*