Eetspiratie » Indische gerechten die je kunt bereiden in de slowcooker
Indische gerechten die je kunt bereiden in de slowcooker

Indische gerechten die je kunt bereiden in de slowcooker

Indische gerechten die je kunt bereiden in de slowcooker. De slowcooker is een ideale keukenhulp en vooral voor het bereiden van Indofood. Veel Indische/Indonesische gerechten worden gestoofd of gesmoord. Denk aan rendang, daging smoor en ajam rica rica. Het grootste voordeel van de slowcooker is dat je alles erin doet en er geen omkijken meer naar hebt. Daarnaast wordt vlees zacht en mals en doordat je het low en slow bereid kunnen smaken goed intrekken.

De slowcooker is een geweldig apparaat. Ik schreef er een uitgebreide review over, lees de review hier. Alleen is het niet zo dat je er alles in doet, op start drukt en er een paar uur later een lekker gerecht uitkomt. Er zijn een aantal dingen die je even moet voorbereiden, Als je al deze voorbereidingen hebt gedaan doet de slowcooker verder het werk voor je.

Voorbereiden:

  • snijwerk van vlees en groenten
  • uitzoeken van kruiden en specerijen (vers en gedroogd)
  • het maken van een boemboe
  • aanbakken van het vlees en de boemboe

Een stap die ik bij de bereiding van Indische gerechten in de slowcooker nooit oversla, is het vooraf aanfruiten van de boemboe en het aanbakken van het vlees

Indische gerechten die je kunt bereiden in de slowcooker

Rundvlees

Rendang

Het meest bekende stoofgerecht is denk ik toch wel rendang. Dit gerecht kun je perfect bereiden in de slowcooker. Rendang is geen ingewikkeld gerecht maar het heeft best wel een lange ingrediëntenlijst. Laat je daardoor niet afschrikken. Rendang is mild en kruidig van smaak. Kijk hier voor het recept.

Rendang uit de slowcooker

Indische hachee

Een lekker en simpel stoofgerecht is Indische hachee. Dit gerecht is niet zo complex qua ingrediënten als rendang. Het leuke van dit recept is dat je het kunt combineren met rijst of zelfs met Hollandse hutspot.
Lees hier het recept.

Daging smoor

Smoorvlees is een gerecht dat bij veel mensen favoriet is. Het heeft een totaal andere smaak als rendang en Indische hachee. Dit vlees heeft die lekkere ketjapsmaak waar de meeste mensen zo gek op zijn. De kruidnagel is ook belangrijk in dit gerecht. Voeg deze wel toe naar je persoonlijke smaak. Lees hier het recept.

Daging smoor uit de slowcooker

Daging setan

Setan = duivels. Je kunt al een beetje raden dat dit dus een vrij pittig gerecht is. Maar de pittigheid bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Je kiest er zelf voor hoeveel sambal je toevoegt. Daging setan smaakt het lekkerst met een beetje rijst en komkommer. Lees hier het recept.

Varkensvlees

Indo pulled pork

Dit is HET recept waar Eetspiratie bekend om staat! Indo pulled pork is een van de meest populaire recepten op mijn blog. Ook tevens een van de meest gekopieerde. Maar vergis je niet, dit recept is het enige echte originele. Het is met veel liefde bedacht en gemaakt. Lees hier het recept.

Indo pulled pork

Rendang van varkensvlees (babi)

Er zijn verschillende soorten rendang recepten. Dit recept is gemaakt met varkensvlees. Qua smaak is dit totaal anders dan de variant met rundvlees. Het heeft een zachte volle kruidige smaak met een vleugje kokos. Lees hier het recept.

Babi ketjap (varkensvlees in ketjapsaus)

Een populair Indisch gerecht is babi ketjap. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het is heel eenvoudig te maken. Lees hier het recept.

Indo slowcooked spareribs

Spareribs uit de slowcooker zijn misschien stiekem wel lekkerder dan van de barbecue. Met de rub of marinade uit dit recept kunnen je spareribs niet mislukken. Lees hier het recept.

Kip

Indo pulled chicken

Na het succesrecept van Indo pulled pork kreeg ik het verzoek voor een variant met kip. Het is de Indo pulled chicken geworden. Dit is bij veel mensen een favoriet recept. Wat ik vaak hoor is dat het naast lekker smaakt ook tijdens het slowcooken heerlijk ruikt! Lees hier het recept.

Indo pulled chicken uit de slowcooker

Kip met sambal en tomaat

Dit gerecht klinkt pittig, maar dat is misleidend. Het is een licht pittig en zoet gerecht met een vleugje citrus (djeroek poeroet). Het is zeker geschikt voor kinderen en een mooie aanvulling op een rijsttafel.
Lees hier het recept.

Kip met sambal en tomaat uit de slowcooker

Ajam rica rica (sambalkip)

Dit gerecht hoort echt pittig te zijn, niet een beetje pittig maar zo pittig dat je een zakdoekje bij de hand moet houden. Dit is een van mijn lievelingsgerechten en dus geschikt voor de liefhebbers van pedis (pittig). Lees hier het recept.

Kruidige drumsticks uit de slowcooker

Drumsticks kun je prima bereiden in de slowcooker. Het vlees valt – als je ze in de slowcooker bereid – zo van het botje. En dat vind ik wel fijn, want ik eet niet graag met mijn handen. Door de sambal badjak krijgen de drumsticks een lekkere zoete maar kruidige smaak. Lees hier het recept.

Drumsticks uit de slowcooker

Gehakt

Gehaktballetjes in ketjap pindasaus

Iedereen lust wel gehaktballetjes en de saus is om je vingers bij af te likken. Dit gerecht is echt een aanrader. Lekker met rijst of op een broodje maar de balletjes zijn ook geschikt als borrelhapje. Lees hier het recept.

Gehaktballetjes uit de slowcooker

Indisch gehaktbrood

Dit Indisch gehaktbrood is een variant op frikadel pan. Gehaktbrood uit de slowcooker kan niet mislukken. Met de ketjapsaus erbij zet je een lekkere en simpele maaltijd op tafel. Lees hier het recept.

Indisch gekruide saucijzen

Ken je die lekkere Indische saucijzenbroodjes? Deze gekruide saucijzen lijken hier qua smaak wel een beetje op. Het zijn eigenlijk een soort mini gehaktbroodjes. Lees hier het recept.

Indische saucijzen uit de slowcooker

Zonder vlees

Vegetarische rendang

Dit gerecht is gemaakt met spitskool. Het is een verrassend lekker gerecht en het is zelfs geschikt voor veganisten omdat er ook geen trassi in zit. Dus wil je een vega gerecht toevoegen aan je rijsttafel? Maak dan deze rendang. Lees hier het recept.

Vegetarische rendang uit de slowcooker

Soep

Soto (Indonesische kippensoep)

Soto is perfect te bereiden in de slowcooker. Hoe langer de bouillon kan trekken hoe lekkerder de soto is. Ik heb in dit recept de boemboe ook een keer niet aangefruit en dat ging niet ten koste van de smaak. Dus heb je haast dan is het niet erg als je het aanfruiten en keer overslaat. Lees hier het recept.

Soto uit de slowcooker

Bamisoep (noedelsoep)

Het liefst eet ik wekelijks bamisoep en dan maak ik gelijk een grote hoeveelheid zodat ik de volgende dag ook nog een kommetje heb. Deze soep gemaakt in de slowcooker heeft een heerlijke bouillon. Die bouillon is natuurlijk de basis van de hele soep. Lees hier het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE