Kruidige drumsticks uit de slowcooker. Drumsticks, mijn oma was er gek op maar ik niet echt. Ik heb een haat-liefdeverhouding met drumsticks. Als er een ding is waar ik niet van hou, is kluiven en stukjes kip onder mijn nagels. Als ik drumsticks voorgeschoteld krijg eet ik ze ook gewoon altijd met mes en vork. Oma zei dan “ach Simon, jij altijd” en dan kreeg ik er een por of een duw bij. Maar er is een manier waarop ik niet hoef te kluiven. Als ik drumsticks in de slowcooker bereid valt het vlees van het botje af!
Omdat veel mensen graag drumsticks eten wilde ik toch graag een recept hiermee maken. Drumsticks kun je vaak kopen in een grotere hoeveelheid. Je kunt met éen pak kip een gezin van vier personen voorzien van een lekkere maaltijd.
Kruidige drumsticks uit de slowcooker
Dit gerecht maakte ik mijn slowcooker van 6,5 liter. Er paste 15 drumsticks in mijn pan. De smaakmaker in dit gerecht is de sambal badjak. Deze zoete gebakken sambal geeft dit gerecht zijn lekkere smaak. Wil je zelf een keer sambal badjak maken? Kijk dan hier voor het recept + instructievideo.
Kruidige drumsticks uit de slowcooker
6
personen30
minutes3
hours30
minutes3
hours55
minutesKruidige drumsticks uit de slowcooker. In 3 uur op stand high bereid je heerlijke drumsticks met Indische smaken zoals sambal badjak, ketjap en limoenblad.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1,5 kilo drumsticks
2 eetlepels sambal badjak
2 centimeter verse gember
4 tenen knoflook
1 eetlepel Thaise vissaus
1 citroen
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel gembersiroop
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel rijstolie
3 blaadjes djeroek poeroet
2 eetlepels water
BEREIDING
- Maak met een staafmixer of een foodprocessor een boemboe (kruidenmengsel) van de sambal badjak, gember, knoflook, vissaus, sesamolie, gembersiroop, sojasaus en ketjap manis. Meng dit goed door elkaar en voeg het citroensap toe. Zet dit even apart.
- Bestrooi de drumsticks met vers gemalen zwarte peper en verhit een eetlepel olie in de pan. Bak in twee rondes de drumsticks aan totdat ze bruin kleuren. Schep de drumsticks over in de slowcooker.
- Verhit nu nogmaals een eetlepel olie in dezelfde pan en bak hierin de boemboe kort aan samen met de hele djeroek poeroet blaadjes. Dit hoeft echt maar een halve minuut.
- Schep de boemboe bij de drumsticks in de slowcooker en schep het geheel even om met een spatel. Zorg dat de drumsticks een beetje bedekt zijn met een laagje van de boemboe.
- Schep nu 2 eetlepels water op de bodem van de slowcooker, hiermee voorkom je dat de boemboe niet verbrand. Doe de deksel op de slowcooker en zet deze voor ongeveer 3 tot 3,5 uur op stand high.
- Er komt redelijk wat vocht uit de kip. Deze ‘jus’ kun je straks gebruiken om te serveren over de kip, hier zit heel veel smaak in. Haal de drumsticks voorzichtig uit de slowcooker. De kip is zo zacht dat deze bijna vanzelf van het botje valt.
- Eventueel zou je de drumsticks na het bereiden in de slowcooker nog even onder de grill kunnen leggen. Dan wordt het velletje krokanter. Je kunt het velletje ook verwijderen. Van de botten die overblijven zou je in de slowcooker een bouillon kunnen trekken.
BENODIGDHEDEN o.a.
- SlowcookerKoop bij Bol.com
- StaafmixerKoop bij Bol.com
- MaatcupjesKoop bij Bol.com
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Invriezen? Ja, in de vriezer is het in een bakje of diepvrieszak tot 3 maanden houdbaar. Noteer de datum waarop je het invriest. - Als je graag gerechten eet met kip dan is de rendang van kip een gerecht wat je misschien ook wel lekker zult vinden. Kijk hier voor het recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Indische gerechten die je kunt bereiden in de slowcooker
- Kruidig gehaktbrood uit de slowcooker
- Vegan linzencurry met zoete aardappel
- Kip met groenten uit de slowcooker
- Sambal kip (ajam rica rica)
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.