Eetspiratie » Kruidige drumsticks uit de slowcooker
Kruidige drumsticks uit de slowcooker

Kruidige drumsticks uit de slowcooker

Kruidige drumsticks uit de slowcooker. Drumsticks, mijn oma was er gek op maar ik niet echt. Ik heb een haat-liefdeverhouding met drumsticks. Als er een ding is waar ik niet van hou, is kluiven en stukjes kip onder mijn nagels. Als ik drumsticks voorgeschoteld krijg eet ik ze ook gewoon altijd met mes en vork. Oma zei dan “ach Simon, jij altijd” en dan kreeg ik er een por of een duw bij. Maar er is een manier waarop ik niet hoef te kluiven. Als ik drumsticks in de slowcooker bereid valt het vlees van het botje af!

Omdat veel mensen graag drumsticks eten wilde ik toch graag een recept hiermee maken. Drumsticks kun je vaak kopen in een grotere hoeveelheid. Je kunt met éen pak kip een gezin van vier personen voorzien van een lekkere maaltijd.

Kruidige drumsticks uit de slowcooker

Dit gerecht maakte ik mijn slowcooker van 6.5 liter. Er paste 15 drumsticks in mijn pan. De smaakmaker in dit gerecht is de sambal badjak. Deze zoete gebakken sambal geeft dit gerecht zijn lekkere smaak. Wil je zelf een keer sambal badjak maken? Kijk dan hier voor het recept + instructievideo.

Kruidige drumsticks uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Oosterse recepten, SlowcookerKeuken: Oosters, SlowcookerNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

25

minuten
Slowcooker (3,5 uur high)

3

uren 

30

minuten
Tijd totaal

3

uren 

55

minuten

Kipdrumsticks met een lekkere boemboe uit de slowcooker.

Ingrediënten

  • 1,5 kilo 1,5 drumsticks

  • 2 eetlepels 2 sambal badjak

  • 2 centimeter 2 verse gember

  • 4 tenen 4 knoflook

  • 1 eetlepel 1 Thaise vissaus

  • 1 1 citroen

  • 1 theelepel 1 sesamolie

  • 1 eetlepel 1 gembersiroop

  • 3 eetlepels 3 sojasaus

  • 1 eetlepel 1 ketjap manis

  • 1 eetlepel 1 rijstolie

  • 3 blaadjes 3 djeroek poeroet

  • 2 eetlepels 2 water

Hoe maak je het?

  • Maak met een staafmixer of een foodprocessor een boemboe (kruidenmengsel) van de sambal badjak, gember, knoflook, vissaus, sesamolie, gembersiroop, sojasaus en ketjap manis. Meng dit goed door elkaar en voeg het citroensap toe. Zet dit even apart.
  • Bestrooi de drumsticks met vers gemalen zwarte peper en verhit een eetlepel olie in de pan. Bak in twee rondes de drumsticks aan totdat ze bruin kleuren. Schep de drumsticks over in de slowcooker.
  • Verhit nu nogmaals een eetlepel olie in dezelfde pan en bak hierin de boemboe kort aan samen met de hele djeroek poeroet blaadjes. Dit hoeft echt maar een halve minuut.
  • Schep de boemboe bij de drumsticks in de slowcooker en schep het geheel even om met een spatel. Zorg dat de drumsticks een beetje bedekt zijn met een laagje van de boemboe.
  • Schep nu 2 eetlepels water op de bodem van de slowcooker, hiermee voorkom je dat de boemboe niet verbrand. Doe de deksel op de slowcooker en zet deze op stand high voor ongeveer 3 tot 3,5 uur.
  • Er komt redelijk wat vocht uit de kip. Deze ‘jus’ kun je straks gebruiken om te serveren over de kip, hier zit heel veel smaak in. Haal de drumsticks voorzichtig uit de slowcooker. De kip is zo zacht dat deze bijna vanzelf van het botje valt.Drumsticks slowcooker
  • Eventueel zou je de drumsticks na het bereiden in de slowcooker nog even onder de grill kunnen leggen. Dan wordt het velletje krokanter. Je kunt het velletje ook verwijderen. Van de botten die overblijven zou je in de slowcooker een bouillon kunnen trekken.

Aantekeningen

  • Als je graag gerechten eet met kip dan is de rendang van kip een gerecht wat je misschien ook wel lekker zult vinden. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE