Indische gestoofde vis, lekker, makkelijk en snel klaar. Bij de Indische keuken denk je meestal aan rendang, babi ketjap of gerechten met kip. Maar er zijn ook heerlijke gerechten met vis. Dit gerecht ‘ikan semur’ maak je met witte vis. Kies de soort die je lekker vindt. Het mag een verse vis zijn, maar het gaat ook prima met vis uit de diepvries.
De inspiratie voor dit gerecht ‘ikan semur’ komt uit ‘Het groot Indonesische kookboek’ van Beb Vuyk. Dit boek gaat al heel wat jaren mee en er staan hele interessante en ook bijzondere recepten in. Deze gestoofde vis wilde ik graag een keer proberen.
Indische gestoofde vis
Voor dit recept gebruik je een witte vissoort zoals kabeljauw, schol of koolvis. Als je kiest voor de diepvriesvariant in plaats van verse vis is het belangrijk dat je vooraf de vis heel goed droogdept. Dit kun je het beste doen met keukenpapier. Als je het overtollige vocht verwijderd zal het bakken een stuk beter gaan.
In dit recept wordt kentjoer gebruikt. Kentjoer is familie van gember en het heeft een hele specifieke smaak. Je kunt het bij sommige toko’s vers kopen maar vaak wordt ook de gemalen gedroogde versie gebruikt. Kentjoerpoeder ziet er eigenlijk een beetje hetzelfde uit als gemalen djahé (gemberpoeder). Mocht je dit ingrediënt niet kunnen vinden, dan is het niet erg om het weg te laten. Ook zonder kentjoer zal dit gerecht nog steeds smaken.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)