Ikan Bali (pittige gestoofde vis). Een Indisch visgerecht stond nog niet in het receptenoverzicht, dus het werd hoog tijd voor een simpel visrecept. Dit recept voor ikan bali is lekker en ook snel klaar. Het enige wat een beetje tijd kost, is het maken van de boemboe (kruidenmengsel). Maar daar hebben we natuurlijk een keukenmachientje voor, of als je het authentiek wil doen gebruik je de vijzel.
In dit recept worden een aantal ingrediënten uit de Indonesische keuken gebruikt. Wil je meer weten over deze ingrediënten, kijk dan hier.
Ikan Bali (pittige gestoofde vis)
Voor dit gerecht kun je verschillende soorten witvis gebruiken. De verse variant en de diepvries variant zijn geschikt voor dit gerecht. Als je diepvries vis gebruikt laat deze dan eerst ontdooien. Dep de stukken vis vervolgens goed droog met een paar vellen keukenpapier. Bij dit gerecht wordt de vis vooraf gewenteld door bloem en vervolgens gefrituurd. Daarna wordt de vis in de saus gelegd en daarna geserveerd met rijst. Ik heb ervoor gekozen om de vis zonder paneerlaagje te bereiden.
Ikan Bali (pittige gestoofde vis)
4
porties15
minuten15
minuten30
minutenGestoofde vis in een pittige boemboe van ui, knoflook, sambal en ketjap manis.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
4 stukken kabeljauwfilet of andere witvis
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel sambal oelek
halve theelepel trassi
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel suiker
3 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
1 sereh stengel
peper en zout
1 eetlepel olie
BEREIDING
- Maak een boemboe van de ui, knoflook, sambal, ketjap, palmsuiker en de trassi. Doe alles in een keukenmachientje of vijzel en maak er een smeuïge pasta van.
- Verhit een scheut olie in een grote koekenpan, dep de vis droog met keukenpapier en bak de vis aan beide kanten bruin. Haal de vis uit de pan en leg deze apart op een bord. Giet nog een klein scheutje olie in de pan en fruit de boemboe goed aan. Na 3 minuten leg je de stukken vis terug in de pan.
- De djeroek poeroet blaadjes en de sereh (die je eerst even met een mes kneust) mogen er in zijn geheel bij.
- Doe de deksel op de pan en laat dit minimaal 15 minuten stoven. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe. Serveer de ikan bali met rijst, komkommer, boontjes of roedjak manis.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
- Pittige gestoofde boontjes (toemis boontjes)
- Indische gestoofde vis
- Salade met vis en Thaise zoete dressing
- Vis met een krokant korstje
- Nasi goreng tuna (tonijn)
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.