Peer chocoladecake Nigella Express

Peer chocoladecake

De laatste tijd ben ik weer erg enthousiast over de recepten van Nigella. Haar recepten zijn vaak alles behalve ‘healthy’ maar wel lekker! Laatst zag ik in een van haar programma’s een peer chocoladecake voorbij komen. Met wat aanpassingen (lees minder suiker) heb ik er toch nog best een smakelijke cake van gemaakt. Dus heb je nog hele rijpe peren op je fruitschaal liggen, gebruik ze dan voor deze cake.

Deze cake schep je zo uit de ovenschaal op je bord. Net als mijn appelscheptaart waar je hier het recept voor vindt. Geen nette plak cake maar gewoon hup, een lekkere schep op een bord!

Wat heb je nodig?

  • 125 gram bloem
  • 6 hele rijpe peren
  • 50 gram (palm of kokosbloesem) suiker
  • 100 gram zachte roomboter
  • theelepel bakpoeder
  • mespunt vanillepoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 4 tot 6 eetlepels (plantaardige) melk

Hoe maak je het?

Schil de peren en snijd ze door de helft. Vet een klein cake bakblik (of een brownieblik) in met een beetje boter. Leg de peren met de bolle kant naar boven verspreid over de bodem.

Meng nu de bloem, met de suiker, het bakpoeder, vanillepoeder en cacaopoeder in een keukenmachine. Voeg daarna de zachte boter en de eieren toe. Als het mengsel nog te stevig is voeg dan een aantal eetlepels  melk toe. Het beslag is dik en plakkerig.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik heb een heteluchtoven en mijn oven gaat best wel hard. De temperatuur kun je het beste aanhouden tussen de 180 en 200 graden.

Verdeel het beslag met een spatel of paletmes over de peren, Het beslag is erg dik maar met een paletmes kun je het goed uitstrijken.

Bak de cake in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar. Mocht het te hard gaan dan kun je de laatste 10 minuten de cake in de oven afdekken met een stukje aluminiumfolie. De cake is warm het lekkerst. Heerlijk met een klodder room of Griekse yoghurt.

Peer chocoladecake Nigella Express

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*