Eetspiratie » Peer chocoladecake
Peer chocoladecake

Peer chocoladecake

Ik zag ooit een recept van Nigella van een perencake met chocolade en ik kon me heel goed voorstellen dat dit een lekkere combinatie zou zijn. Nigella zou Nigella niet zijn als ze geen heel pakje boter en een pak suiker in haar cake zou doen. Ik heb mijn eigen versie van een peer chocoladecake gemaakt. Ook met boter en suiker maar dan ietsjes minder.

Voor dit recept heb je hele rijpe peren nodig. Deze peren zijn vaak al lekker zoet. Zo heb je ook geen lading suiker nodig om een beetje een zoete smaak te krijgen.

Nigella gebruikt voor dit recept peren uit blik. Heb je geen rijpe peren in huis? Dan is de variant uit blik eventueel een optie.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Chocoladecake met peer
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Peer chocoladecake

Peer chocoladecake

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

1

cake
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Met rijpe peren en een aantal ingrediënten uit je voorraadkast maak je een heerlijke chocoladecake.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 125 gram 125 bloem

  • 6 6 rijpe peren

  • 100 gram 100 zachte roomboter

  • 4 gram 4 vanillesuiker (half zakje)

  • 50 gram 50 rietsuiker

  • 1 theelepel 1 bakpoeder

  • 2 2 eieren

  • 1 theelepel 1 speculaaskruiden

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 eetlepel 1 cacaopoeder

  • 2 eetlepels 2 melk

Bereiding:

  • Begin met het apart zetten van de boter zodat deze zacht kan worden. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier. Schil de peren en snijd ze in vieren. Leg ze met de bolle kant naar boven in het bakblik.
  • Doe de bloem samen met het bakpoeder en cacaopoeder en zout in een beslagkom.
  • In een andere beslagkom doe je de eieren met de vanillesuiker, rietsuiker en zachte boter. Dit klop je luchtig met behulp van een handmixer of keukenmachine.
  • Voeg het bloemmengsel aan het eimengsel toe en meng dit met een spatel tot een beslag. Het is nu dik en plakkerig. Voeg 2 eetlepels melk toe en roer dit er goed doorheen.
  • Schep het beslag met een spatel op de peren. Smeer het uit met een paletmes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de cake in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en serveer er eventueel slagroom bij.Peer chocoladecake

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)