Peer chocoladecake, een verassend lekkere cake. Ik zag ooit een recept van Nigella van een perencake met chocolade en ik kon me heel goed voorstellen dat dit een lekkere combinatie zou zijn. Nigella zou Nigella niet zijn als ze geen heel pakje boter en een pak suiker in haar cake zou doen. Ik heb mijn eigen versie van een peer chocoladecake gemaakt. Ook met boter en suiker maar dan ietsjes minder, en ja hij smaakt nog steeds lekker.
Voor dit recept heb je hele rijpe en een beetje zacht peren nodig. Deze peren zijn vaak heerlijk zoet. Zo heb je ook geen lading suiker nodig om een beetje een zoete smaak te krijgen. Nigella gebruikt voor dit recept peren uit blik. Heb je geen rijpe peren in huis? Dan is de variant uit blik eventueel een optie.
Peer chocoladecake
Deze cake, ik ben er fan van! De combinatie peer en chocolade is echt heel erg lekker. Nu houd ik totaal niet van zoet maar deze cake zou ik best in mijn eentje kunnen opeten. De peren zijn lekker sappig en zoet en het beslag is een beetje dik en smeuïg. Een beetje slagroom erop zou ook een lekkere toevoeging zijn.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Peer chocoladecake
1
cake25
minuten30
minuten55
minutenMet rijpe peren en een aantal ingrediënten uit je voorraadkast maak je een heerlijke chocoladecake.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
125 gram bloem
6 rijpe peren
100 gram zachte roomboter
4 gram vanillesuiker (half zakje)
50 gram rietsuiker
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
1 theelepel speculaaskruiden
1 snufje zout
1 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepels melk
BEREIDING
- Begin met het apart zetten van 100 gram boter zodat deze zacht kan worden. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier. Schil de 6 peren en snijd ze in vieren. Leg ze met de bolle kant naar boven in het bakblik.
- Doe 125 gram bloem samen met 1 theelepel bakpoeder, 1 eetlepel cacaopoeder en een snufje zout in een beslagkom.
- In een andere beslagkom doe je 2 eieren met 4 gram vanillesuiker, 50 gram rietsuiker en de zachte boter. Dit klop je luchtig met behulp van een handmixer of keukenmachine.
- Voeg het bloemmengsel aan het eimengsel toe en meng dit met een spatel tot een beslag. Het is nu dik en plakkerig. Voeg 2 eetlepels melk toe en roer dit er goed doorheen.
- Schep het beslag met een spatel op de peren. Smeer het uit met een paletmes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de cake in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en serveer er eventueel slagroom bij.
AANTEKENINGEN
- Van peren kun je ook perenmoes en perensap maken. Eigenlijk is dit nog lekkerder dan appelmoes. Kijk hier voor de recepten.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.