Peer chocoladecake

Peer chocoladecake

Ik zag ooit een recept van Nigella van een perencake met chocolade en ik kon me heel goed voorstellen dat dit een lekkere combinatie zou zijn. Nigella zou Nigella niet zijn als ze geen heel pakje boter en een pak suiker in haar cake zou doen. Ik heb mijn eigen versie van een peer chocoladecake gemaakt. Ook met boter en suiker maar dan ietsjes minder.

Voor dit recept heb je hele rijpe peren nodig. Deze peren zijn vaak al lekker zoet. Zo heb je ook geen lading suiker nodig om een beetje een zoete smaak te krijgen.

Nigella gebruikt voor dit recept peren uit blik. Heb je geen rijpe peren in huis? Dan is de variant uit blik eventueel een optie.

Peer chocoladecake

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

1

cake
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Met rijpe peren en een aantal ingrediënten uit je voorraadkast maak je een heerlijke chocoladecake.

Ingrediënten

  • 125 gram bloem

  • 6 rijpe peren

  • 100 gram zachte roomboter

  • 4 gram vanillesuiker (half zakje)

  • 50 gram rietsuiker

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 2 eieren

  • 1 theelepel speculaaskruiden

  • 1 snufje zout

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 2 eetlepels melk

Hoe maak je het?

  • Begin met het apart zetten van de boter zodat deze zacht kan worden. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier. Schil de peren en snijd ze in vieren. Leg ze met de bolle kant naar boven in het bakblik.
  • Doe de bloem samen met het bakpoeder en cacaopoeder en zout in een beslagkom.
  • In een andere beslagkom doe je de eieren met de vanillesuiker, rietsuiker en zachte boter. Dit klop je luchtig met behulp van een handmixer of keukenmachine.
  • Voeg het bloemmengsel aan het eimengsel toe en meng dit met een spatel tot een beslag. Het is nu dik en plakkerig. Voeg 2 eetlepels melk toe en roer dit er goed doorheen.
  • Schep het beslag met een spatel op de peren. Smeer het uit met een paletmes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de cake in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker en serveer er eventueel slagroom bij.Peer chocoladecake

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*