Bananen chocoladecake, een perfecte combinatie. Meng deze twee samen in een kom en bak er met een aantal andere ingrediënten een lekkere cake van. Deze cake is perfect als je een keer zin hebt in iets zoets.
In dit recept gebruik ik naast bloem ook amandelmeel. Dit notenmeel wordt vaak gebruikt in baksels. Het is alleen niet heel lang houdbaar en dat is zonde van dit dure product. De oplossing is om je amandelmeel in te vriezen. Zo kun je het langer bewaren en gebruiken voor andere recepten zoals bij voorbeeld een taartbodem of een pannenkoek. Ook kun je er lekkere hartige crackers van bakken.
Bananen chocoladecake
In dit recept gebruik ik gesmolten kokosolie. Dit houdt samen met het ei de cake bij elkaar. Om snel kokosolie te late smelten heb ik een handige tip, lees het hier. Ook gebruik ik dadels om de cake te zoeten. Vergeet niet van tevoren de pit te verwijderen. Medjoul dadels zijn voor dit soort baksels het lekkerst. Ze zijn zoet en smaken karamelachtig. Door de vooraf te weken in warm water worden ze zacht en zijn ze makkelijker te verwerken in je cake.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)