Eetspiratie » Bananen chocoladecake
Bananen chocoladecake

Bananen chocoladecake

Bananen chocoladecake, een perfecte combinatie. Meng deze twee samen in een kom en bak er met een aantal andere ingrediënten een lekkere cake van. Deze cake is perfect als je een keer zin hebt in iets zoets.

In dit recept gebruik ik naast bloem ook amandelmeel. Dit notenmeel wordt vaak gebruikt in baksels. Het is alleen niet heel lang houdbaar en dat is zonde van dit dure product. De oplossing is om je amandelmeel in te vriezen. Zo kun je het langer bewaren en gebruiken voor andere recepten zoals bij voorbeeld een taartbodem of een pannenkoek. Ook kun je er lekkere hartige crackers van bakken.

Bananen chocoladecake

In dit recept gebruik ik gesmolten kokosolie. Dit houdt samen met het ei de cake bij elkaar. Om snel kokosolie te late smelten heb ik een handige tip, lees het hier. Ook gebruik ik dadels om de cake te zoeten. Vergeet niet van tevoren de pit te verwijderen. Medjoul dadels zijn voor dit soort baksels het lekkerst. Ze zijn zoet en smaken karamelachtig. Door de vooraf te weken in warm water worden ze zacht en zijn ze makkelijker te verwerken in je cake.

Bananen chocoladecake

Bananen chocoladecake

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

1

cake
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

50

minuten
Tijd totaal

1

uur 

10

minuten

Banaan en chocolade is een goede combinatie. Hiermee kun je een lekkere cake bakken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 150 gram 150 amandelmeel

  • 100 gram 100 bloem

  • 1 snufje 1 zout

  • 2 theelepels 2 bakpoeder

  • 30 gram 30 cacaopoeder

  • 6 6 medjoul dadels (ontpit) en geweekt

  • 2 2 rijpe bananen

  • 2 2 eieren

  • 100 gram 100 pure chocolade

  • 2 eetlepels 2 gesmolten kokosolie

Bereiding:

  • Doe het amandelmeel met bloem, zout, bakpoeder en het cacaopoeder in een grote kom (droge ingrediënten).
  • Smelt ondertussen de kokosolie.
  • Doe in een andere kom de eieren, bananen en dadels en pureer dit met een staafmixer.
  • Zeef nu het meelmengsel boven de kom met natte ingrediënten en meng het met een spatel goed door elkaar. Voeg nu de gesmolten kokosolie en de gehakte chocolade toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verwarm de oven op 180-200 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar (de baktijd kan per oven verschillen).
  • Test met een satéprikker of de cake gaar is en laat hem heel goed afkoelen voordat je hem aansnijd. De cake is niet zolang houdbaar omdat er bananen in verwerkt zijn maar je kunt de cake heel goed in plakken snijden en invriezen.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)