Bananen chocoladecake

Bananen chocoladecake

Banaan en chocolade, meng dit samen in een kom en bak er met een aantal andere ingrediënten een lekkere cake van. Deze bananen chocoladecake is perfect als je een keer zin hebt in iets lekkers en zoets. Een cake eet je natuurlijk niet omdat hij gezond is maar vooral omdat het lekker is. In deze cake zitten enkel ‘natuurlijke’ suikers, maar laat je hier niet door misleiden want het blijft gewoon suiker.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram (spelt)bloem
  • snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 30 gram cacao
  • 6 dadels ontpit en een kleine stukjes gesneden
  • 2 rijpe bananen geprakt
  • 2 eieren
  • 50 gram pure chocolade in grove stukken gehakt
  • 2 eetlepels pecannoten fijngehakt
  • scheutje melk of water
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie

Hoe maak je het?

Doe het amandelmeel en de bloem, zout, bakpoeder, gehakte pecannoten en de cacao in een grote kom (droge ingrediënten). Doe in een andere kom de geprakte bananen met de dadels en de eieren (natte ingrediënten).

Voeg de kokosolie toe als hij iets is afgekoeld. Kijk hier hoe je op een snelle manier kokosolie kunt smelten.

Zeef nu de het meelmengsel boven de kom met natte ingrediënten en meng het met een spatel goed door elkaar. Als het beslag te droog is voeg dan een scheutje melk of water toe. Schep als laatste de stukjes chocolade door het beslag.

Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar (de baktijd kan per oven verschillen). Test met een satéprikker of de cake gaar is en laat hem heel goed afkoelen voordat je hem aansnijd. De cake is niet zolang houdbaar omdat er bananen in verwerkt zijn maar je kunt de cake heel goed in plakken snijden en invriezen.

Bananen chocoladecake

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

17 Reacties

  1. Dit recept is zoooo lekker.
    Ben heel erg blij dat ik jou site heb gevonden.
    Heb reeds meerdere recepten van jou gemaakt.
    Dit verdiend een pluimpje !!!

    Dank je wel voor je inspiratie !!

  2. Zou je de cake ook in plakjes kunnen snijden en invriezen?

    • Hoi, ja hoor dit gaat heel goed! Je kunt een paar plakjes in een zakje doen en tussen elk plakje cake een bakpapiertje leggen dan komen ze makkelijk los :-)

      • Dat is wel fijn, in een keer opeten lijkt me geen goed plan :) Zou je de cake trouwens met chocolade topping en al ook in de vriezer kunnen doen of toch zonder?

      • Eerlijk gezegd heb ik dat niet uitgeprobeerd. De topping is wel 5 dagen houdbaar in de koelkast en moet ook nog een tijdje opstijven als je het op een cake of gebakje doet. Misschien zou je het op een aantal plakjes kunnen uitproberen ;-) en die invriest? Ik ben benieuwd!

  3. hoii, oh dit lijkt me super lekker!

    Ik heb teff meel en boekweit meel nog in huis. zou ik dit recept ook hier mee kunnen maken?

    • Hoi, hij is ook lekker!! Ik heb zelf nog niet gewerkt met teffmeel maar wel met boekweitmeel. Wellicht zou je de 2 kunnen vermengen 50/50 als een soort melenmix en het dan proberen. Boekweit is wel fijn om mee te bakken vind ik, daar wordt de cake lekker compact van. Ik ben benieuwd!

  4. Wanneer gebruik je de grof gehakte chocolade? Voor de topping? Staat wel bij de ingrediënten, maar komt niet terug in het recept?

  5. Lijkt me heerlijk om te maken. Voor mij hoeft het niet glutenvrij, kan ik de amandelmeel ook vervangen?

    • Hallo, je zou 250 gram speltbloem kunnen gebruiken. Wellicht heb je dan iets meer vet nodig zoals kokosolie of roomboter. Amandelmeel is van zichzelf al een beetje vet :-)

  6. Wat lekker! Zou je dit ook kunnen maken met iets anders dan kokosolie?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*