Eetspiratie » Bananen chocoladecake
Bananen chocoladecake

Bananen chocoladecake

Banaan en chocolade, meng dit samen in een kom en bak er met een aantal andere ingrediënten een lekkere cake van. Deze bananen chocoladecake is perfect als je een keer zin hebt in iets lekkers en zoets. Een cake eet je natuurlijk niet omdat hij gezond is maar vooral omdat het lekker is. In deze cake zitten enkel ‘natuurlijke’ suikers, maar laat je hier niet door misleiden want het blijft gewoon suiker.

In dit recept gebruik ik naast bloem ook amandelmeel. Wist je dat je amandelmeel ook in kunt vriezen? Dat is echt een superhandige tip! Deze gemalen amandelen kun je namelijk maar beperkt bewaren.

In dit recept gebruik ik gesmolten kokosolie. Hier heb ik een handige truc voor. Lees hier hoe je op een snelle manier kokosolie kunt smelten.

Bananen chocoladecake

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: TussendoortjesKeuken: ZoetighedenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

1

cake
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

50

minuten
Tijd totaal

1

uur 

10

minuten

Banaan en chocolade is een goede combinatie. Hiermee kun je een lekkere cake bakken.

Ingrediënten

  • 150 gram 150 amandelmeel

  • 100 gram 100 bloem

  • 1 snufje 1 zout

  • 2 theelepels 2 bakpoeder

  • 30 gram 30 cacaopoeder

  • 6 6 dadels (ontpit)

  • 2 2 rijpe bananen

  • 2 2 eieren

  • 100 gram 100 pure chocolade

  • 2 eetlepels 2 gesmolten kokosolie

Hoe maak je het?

  • Doe het amandelmeel met bloem, zout, bakpoeder en het cacaopoeder in een grote kom (droge ingrediënten).
  • Smelt ondertussen de kokosolie.
  • Doe in een andere kom de eieren, bananen en dadels en pureer dit met een staafmixer.
  • Zeef nu het meelmengsel boven de kom met natte ingrediënten en meng het met een spatel goed door elkaar. Voeg nu de gesmolten kokosolie en de gehakte chocolade toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verwarm de oven op 180-200 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar (de baktijd kan per oven verschillen).
  • Test met een satéprikker of de cake gaar is en laat hem heel goed afkoelen voordat je hem aansnijd. De cake is niet zolang houdbaar omdat er bananen in verwerkt zijn maar je kunt de cake heel goed in plakken snijden en invriezen.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE