Eetspiratie » Amandelmeel crackers met rozemarijn
Amandelmeel crackers met rozemarijn

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Krokante hartige crackers met kaas, wie lust dit nu niet? Zelf crackers bakken is heel eenvoudig en zelfgemaakt is altijd lekker. Deze crackertjes zijn ook handig als je koolhydraatarm eet of glutenvrij moet eten. Het is een prima tussendoortje of aanvulling van je borrelplank.

Weet je dat je amandelmeel kunt invriezen? Dit is heel erg handig. Amandelmeel is nu niet bepaald goedkoop en het is dus zonde om dit prijzige meel weg te gooien. Vries het dus in!

Zelfgemaakte crackers (vooral van amandelmeel) blijven niet heel lang krokant. Het beste is om ze na het bakken meteen op te eten of te bewaren in een luchtdichte bewaardoos. Je kunt ze prima een paar dagen bewaren maar vers gebakken zijn ze het lekkerst. Hoe dunner je het deeg uitrolt, hoe krokanter de crackers worden.

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: Brood en borrelhapjesCuisine: HartigDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

10

stuks
Voorbereiding

25

minutes
Oventijd

35

minutes
Tijd totaal

1

hour 

Met amandelmeel kun je lekkere hartige crackers bakken met kaas en rozemarijn.

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel

  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie (kijk hier voor een tip)

  • 3 zongedroogde tomaatjes

  • 1 ei

  • 2 takjes verse rozemarijn (of een theelepel gedroogde rozemarijn)

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 snufje grof zeezout

Hoe maak je het?

  • Meng alle ingrediënten in een kom en maak er een deegbal van. Bekleed je bakplaat met bakpapier en leg de deegbal erop. Druk het deeg een beetje plat. Doe vervolgens een royaal stuk huishoudfolie om de bakplaat heen en pak hem strak in. 
  • Rol nu met de deegroller het deeg uit over de folie tot er een dunne plak ontstaat. Haal de folie eraf en snijd de kantjes van het deeg af zodat je een vierkante plak krijgt. Rol van de restjes weer een deegbal en herhaal de hiervoor genoemde stap.
  • Snijd nu met een mes of pizzasnijder het deeg in de vorm van crackers, ongeveer 6 tot 8 stuks. Kleiner kan natuurlijk ook als een soort toastje. Of steek ze uit met een ronde steekvorm.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de crackers ongeveer 20 minuten. Draai ze daarna om en bak ze nog eens 7-10 minuten. Kijk af en toe even of ze niet verbranden. 
  • Als de oventijd verstreken is laat je de crackers afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte bak of glazen pot.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE