Amandelmeel crackers met rozemarijn

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Zelf crackertjes bakken is leuk, simpel en smaken ook nog eens heel erg lekker. Ik bakte voorheen veel vaker zelf crackers maar soms is kopen net iets makkelijker. Amandelmeel crackers kun je dan weer niet in de winkel kopen en zijn eenvoudig zelf te maken. Deze crackertjes zijn ook handig als je koolhydraat arm wil eten. Maar ook als je dat niet doet zijn ze erg lekker. Wie lust er nu geen amandelmeel crackers met kaas en rozemarijn?

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 takjes rozemarijn of een theelepel gedroogde rozemarijn
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje grof zeezout

Benodigdheden:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • groot stuk huishoudfolie
  • deegroller of longdrinkglas
  • pizzasnijder of groot mes

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een kom en maak er een deegbal van. Bekleed je bakplaat met bakpapier en leg de deegbol erop. Druk het deeg een beetje plat. Doe vervolgens het huishoudfolie om de bakplaat heen en pak hem strak in. Rol nu met de deegroller het deeg uit tot een dunne plak. Haal de folie eraf en snijd de kantjes eraf zodat je een vierkant krijgt. Van de restjes maak je weer nieuwe crackers totdat het deeg op is.

Snijd nu met een mes of pizzasnijder het deeg in de vorm van crackers, ongeveer 6 stuks of kleiner kan natuurlijk ook als een soort toastje. Of steek ze uit met een ronde steekvorm. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de crackers ongeveer 20 minuten. Draai ze daarna om en bak ze nog eens 7-10 minuten. Kijk af en toe even of ze niet verbranden. Laat ze even afkoelen, dan worden ze krokant en bewaar ze in een trommel of zoals ik in een weckpot!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*