Eetspiratie » Amandelmeel crackers met rozemarijn
Amandelmeel crackers met rozemarijn

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Amandelmeel crackers met rozemarijn en kaas, een lekkere krokante snack of tussendoortje. Zelf crackers bakken is heel eenvoudig en je kunt eraan toevoegen wat je zelf lekker vindt. Deze crackers hebben een nootachtige volle smaak door het amandelmeel. Rozemarijn en kaas is sowieso een goede combinatie.

Amandelen en ook amandelmeel is vrij prijzig. Ook is het niet zo lang houdbaar omdat door de olie die erin zit. Het meel snel ranzig kan worden. Maar hier is een simpele oplossing voor, vries je amandelmeel in. Hierdoor is het langer houdbaar en kun je het ook voor andere recepten gebruiken.

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Zelfgemaakte crackers (vooral van amandelmeel) blijven niet heel lang krokant. Het beste is om ze na het bakken meteen op te eten of te bewaren in een luchtdichte bewaardoos of pot. Je kunt ze prima een paar dagen bewaren maar vers gebakken zijn ze het lekkerst.

Je maakt eerst een deeg van het meel, kokosolie en de andere ingrediënten. Het wordt een grove deegbal. Deze druk je plat en legt er een stukje folie op. Vervolgens rol je dit uit tot een dunne plak. Hoe dunner je het deeg uitrolt, hoe krokanter de crackers worden. Als je mooie rechte crackers wilt snijd je het teveel aan deeg eraf. Maar vind je het niet erg als ze er een beetje rustiek uitzien dan laat je het gewoon zitten. Je snijd het deeg voor het bakken al in vierkantjes, en schuift ze zo de oven in. Laat ze na het bakken goed afkoelen, zo harden ze ook een beetje uit.

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Amandelmeel crackers met rozemarijn

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

10

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Oventijd

35

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Met amandelmeel kun je lekkere hartige crackers bakken met kaas en rozemarijn.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 150 gram 150 amandelmeel

  • 1 eetlepel 1 gesmolten kokosolie (kijk hier voor een tip)

  • 3 3 zongedroogde tomaatjes

  • 1 1 ei

  • 2 takjes 2 verse rozemarijn (of een theelepel gedroogde rozemarijn)

  • 50 gram 50 geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 snufje 1 grof zeezout

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten in een kom en maak er een deegbal van. Bekleed je bakplaat met bakpapier en leg de deegbal erop. Druk het deeg een beetje plat. Doe vervolgens een royaal stuk huishoudfolie om de bakplaat heen en pak hem strak in. 
  • Rol nu met de deegroller het deeg uit over de folie tot er een dunne plak ontstaat. Haal de folie eraf en snijd de kantjes van het deeg af zodat je een vierkante plak krijgt. Rol van de restjes weer een deegbal en herhaal de hiervoor genoemde stap.
  • Snijd nu met een mes of pizzasnijder het deeg in de vorm van crackers. Ongeveer 6 tot 8 grote crackers of 10 kleine crackertjes.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de crackers ongeveer 20 minuten. Draai ze daarna om en bak ze nog eens 7-10 minuten. Kijk af en toe even of ze niet verbranden. 
  • Als de oventijd verstreken is laat je de crackers afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte bak of glazen pot.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)