Eetspiratie » Amandelmeel crackers met rozemarijn
Amandelmeel crackers met rozemarijn

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Amandelmeel crackers met rozemarijn en kaas, een lekkere krokante snack of tussendoortje. Zelf crackers bakken is heel eenvoudig en je kunt eraan toevoegen wat je zelf lekker vindt. Deze crackers hebben een nootachtige volle smaak door het amandelmeel. Rozemarijn en kaas is sowieso een goede combinatie.

Amandelen en amandelmeel zijn vrij prijzig. Ook is het niet zo lang houdbaar omdat door de olie die erin zit. Amandelmeel kan daardoor snel ranzig kan worden. Maar hier is een simpele oplossing voor, vries je amandelmeel in. Hierdoor is het langer houdbaar en kun je het ook voor andere recepten gebruiken.

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Zelfgemaakte crackers (vooral van amandelmeel) blijven niet heel lang krokant. Het beste is om ze na het bakken meteen op te eten of te bewaren in een luchtdichte bewaardoos of pot. Je kunt ze prima een paar dagen bewaren maar vers gebakken zijn ze het lekkerst.

Je maakt eerst een deeg van het meel, kokosolie en de andere ingrediënten. Het wordt een grove deegbal. Deze druk je plat en legt er een stuk huishoudfolie op. Vervolgens rol je het deeg uit tot een dunne plak. Hoe dunner je het deeg uitrolt, hoe krokanter de crackers worden. Als je mooie rechte crackers wilt, snijd je het teveel aan deeg eraf. Maar vind je het niet erg als ze er een beetje rustiek uitzien dan laat je het gewoon zitten. Je snijdt het deeg voor het bakken al lichtjes in en schuift ze zo de oven in. Laat ze na het bakken goed afkoelen, zo harden ze ook een beetje uit.

Het geheime wapen van elke keuken ninja
VDN Santokumes damaststaal - Elegance serie - VG-10 Japans damascus - 67 lagen staal

VDN Santokumes damaststaal – Elegance serie – VG-10 Japans damascus – 67 lagen staal

Voor als je op zoek bent naar een echt goed mes!

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Amandelmeel crackers met rozemarijn

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.3 van 3 stemmen
Gang: Ontbijt, Lunch, Snack, Tussendoortje, BorrelhapjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

10

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

0

minuten
Baktijd

30

minuten
Totale tijd

55

minuten

Met amandelmeel kun je lekkere hartige crackers bakken met kaas en rozemarijn. Eet ze bij het ontbijt of de lunch, maar ze zijn ook lekker op een borrelplank. Beleg met je favoriete toppings of gebruik ze om te dippen.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 150 gram amandelmeel

  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie (kijk hier voor een tip)

  • 3 zongedroogde tomaatjes

  • 1 ei

  • 2 takjes verse rozemarijn (of een theelepel gedroogde rozemarijn)

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 snufje grof zeezout

BEREIDING

  • Smelt 1 eetlepel kokosolie.
  • Meng 150 gram amandelmeel, 3 zongedroogde tomaatjes, 1 ei, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zout in een kom en maak er een deegbal van.
  • Bekleed je bakplaat met bakpapier en leg de deegbal erop. Druk het deeg een beetje plat. Wikkel vervolgens een royaal stuk huishoudfolie om de bakplaat heen en pak deze strak in.
  • Rol nu met een deegroller over de folie het deeg uit tot er een dunne plak ontstaat. Haal de folie eraf en snijd de kantjes van het deeg af, zodat je een vierkante plak krijgt. Rol van de restjes weer een deegbal en herhaal de hiervoor genoemde stap.
  • Snijd nu met een mes of pizzasnijder het deeg in de vorm van crackers. Ongeveer 6 tot 8 grote crackers of 10 kleine crackertjes.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de crackers ongeveer 20 minuten. Draai ze daarna om en bak ze nog eens 7 tot 10 minuten. Kijk af en toe even of ze niet verbranden. 
  • Als de oventijd verstreken is, laat je de crackers afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte bak of glazen pot.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.