Eetspiratie » Loempia’s
Loempia's

Loempia’s

Zelfgemaakte loempia’s zijn het allerlekkerst! Ideaal om de restjes uit je koelkast op te maken. Deze krokante rolletjes met lekker vulling vallen bij de meeste mensen wel in de smaak. Met een heerlijke chilisaus of ketjapsaus erbij is het een heerlijke snack of bijgerecht. 

Nu denk je misschien, dit is mij te moeilijk. Maar dat valt echt reuze mee! Als je eenmaal de slag te pakken hebt, rol je zo een eind weg. En het fijnste van zelf loempia’s maken is dat je zelf bepaalt welke ingrediënten erin gaan.

Loempia’s uit de supermarkt of van de Chinees hebben vaak heel veel taugé als vulling. Dit is natuurlijk wel lekker maar er kunnen zoveel meer lekkere ingrediënten in. Je kunt ook kiezen voor een vegetarische variant of een variant met kip of garnalen.

Loempia’s

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Indofood, Oosterse receptenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

15

stuks
Voorbereiding

45

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Maak je eigen loempia’s met een lekkere vulling van groenten en kip.

Ingrediënten

  • halve winterpeen

  • 100 gram diepvrieserwten

  • halve spitskool

  • 3 bosuitjes

  • 2 centimeter verse gember

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode peper

  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)

  • 1 gekookte kipfilet

  • 30 loempiavellen

  • taugé naar smaak

  • 1 eetlepel Thaise vissaus

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 theelepel sesamolie

  • 2 eieren

  • optioneel: 125 gram mihoen

Hoe maak je het?

  • Haal het pak loempiavellen uit de vriezer en laat ze ontdooien. Wel de mihoen in een grote kom met gekookt water voor ongeveer 5 minuten.
  • Rasp de wortel, de gember en de knoflook. Snijd de spitskool in hele dunne reepjes, de bosui in ringetjes, pluis de gekookte kip en hak de rode peper heel fijn. Meng dit goed door elkaar in een grote schaal. Voeg ook de doperwten toe.
  • Voeg de ketoembar toe en schep alles goed om. Vervolgens voeg je de sojasaus, de sesamolie en de Thaise vissaus toe.
  • Bak ondertussen van de 2 eieren een omelet en snijd deze in reepjes, daarna kan deze bij de vulling. Proef of je vulling op smaak is.
  • Neem de loempiavellen en haal deze uit de verpakking en bedek meteen met de vochtige theedoek. Steeds als je een velletje hebt gepakt dek je het af met de vochtige theedoek, zo voorkom je dat het deeg gaat uitdrogen.
  • Neem 2 loempiavellen per loempia. Leg het 1e vel recht voor je neer en leg daarbovenop het 2e vel. Draai deze een kwartslag. Zet een schaaltje met olie klaar.
  • Leg rechtsonder in de hoek een beetje mihoen. Schep er een laagje vulling op (ongeveer 2 eetlepels) en begin naar links boven te rollen. Op de helft (na ongeveer 3 x rollen) vouw je de zijkanten naar binnen (nu heb je de vorm van een envelopje) en smeer je wat olie op de bovenste rand en je rolt hem dicht.
  • Leg hem vervolgens op een bord/bakplaat met het bakpapier. Dek de loempia’s af met een vochtige theedoek. Frituur de loempia’s in ruim olie tot ze goudbruin zijn. Ze zijn ook goed te bereiden in de oven (ongeveer 180 graden, 15 minuten) of in de airfryer 10 minuten op 190 graden.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

4 Reacties

  1. Hallo Simone,
    Dank voor jouw recept: ik ga deze loempia’s zeker maken🙏.
    Vanmorgen heb ik de grootste maat loempiavellen gekocht, omdat ik de voorkeur aan een wat grotete loempia geef.
    Hoeveel denk jij dat ik er dan kan maken, uitgaande van jouw recept?
    Alvast bedankt en groetjes,
    Joan

    • Hoi Joan, bedankt voor je bericht. Ik durf het eigenlijk niet te zeggen. Ik heb erover nagedacht maar ik weet het niet precies. Laatst heb ik zelf ook grote loempia’s gemaakt maar dan met filodeeg. Ik kon er met de vulling volgens mij 6 of meer maken. Op zich gaat er niet heel veel vulling in de loempia ivm het vouwen. Meestal vouw ik gewoon tot alles op is :-) Groetjes, Simone

  2. Dus als ik het goed begrijp, alleen de kip koken en vervolgens alle andere ingredienten rauw er bij zonder e.e.a. even te roerbakken..?
    Vervolgens mengen en in het loempiavel?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

12 + 9 =