Geroosterde sperziebonen, als je ze eenmaal op deze manier gegeten hebt wil je niet meer anders! Jaren lang gebruikte ik diepvries sperziebonen. Waarom? Omdat ik dat handig vond. Maar laatst waren de sperziebonen in de aanbieding en ik dacht, ik ga een keer voor ‘vers’. En in plaats van ze te koken, wokken of stomen heb ik ze geroosterd en ik wist niet dat geroosterde sperziebonen zo lekker waren. Roosteren kan zowel in de oven als in de airfryer.
Eerlijk gezegd waren de sperziebonen al bijna op voordat ik ze op tafel kon zetten, want ze zijn ook lekker als snack heb ik ontdekt. Crunchy, lekker gekruid en een klein beetje geblakerd. En het mooiste vind ik nog wel die krokante puntjes aan het uiteinde. Ik zeg: ga dit zeker proberen!
Geroosterde sperziebonen op twee manieren
Deze groene bonen kun je op twee manieren bereiden, in de oven of in de airfryer. In de oven bak je ze op 180 graden voor ongeveer 15 tot 18 minuten. Bekleed je bakplaat met een stukje bakpapier en schik de sperziebonen op een rijtje. Als je ze op elkaar legt, worden ze gestoomd in plaats van geroosterd. Door ze uit elkaar te leggen worden ze gelijkmatig gaar. In de airfryer leg je ze rechtstreeks in de lade en bak je ze ongeveer 8 minuten op 190 graden. Schep of schud de bonen tussendoor een keertje om zodat ze mooi gelijkmatig gaar worden.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE