Pittige barbecuesaus met sriracha, lekker als saus, dip of in een marinade. Barbecuesaus (of bbq saus) is een rode kruidige saus met een ‘smokey’ smaak. Dit past goed bij gegrild of geroosterd vlees maar het is ook lekker als glaze over gehaktbrood of spareribs. Het is ook lekker in combinatie met tahoe of tempeh. Met deze saus kun je eigenlijk alle kanten op maar wat ik mistte was een beetje pit. Daarom maakte ik mijn eigen versie van pittige barbecuesaus met sriracha.
Eerder deelde ik al een recept voor bbq saus (hier vind je het recept). Deze saus is vrij basic en bevat tijm en gerookt paprikapoeder wat deze saus zijn kenmerkende ‘smokey’ smaak geeft. Zelf ben ik meer fan van de Oosterse barbecuesaus (heel verrassend!). Deze variant is vaak wat donkerder van kleur, pittiger en kruidiger van smaak.
Pittige barbecuesaus met sriracha
Deze saus gebruik ik op verschillende manieren. Ik vind het lekker als dip bij krokante stukjes kip of popcorn chicken (dit recept komt nog online). Gemengd met mayonaise is het een lekker sausje voor bij (zoete aardappel) friet. Gemengd door pulled pork of als saus bij gehaktbrood, deze saus is altijd handig om in de koelkast te hebben.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE