4 x gehaktbrood uit de slowcooker

5 x gehaktbrood (uit de slowcooker)

Gehaktbrood uit de slowcooker kan niet mislukken! Dit is voor mij dé manier om een gehaktbrood te maken. Een meatloaf (zoals het ook wel genoemd wordt) is een handig gerecht. Je kunt het bij alles eten. Ik zette 5 verschillende recepten voor je op een rij. Kun je kiezen welke jij het lekkerst vindt!

Tips voor het maken van gehaktbrood

Ik geef je een aantal tips om een lekker gehaktbroodje te maken. Recepten voor de slowcooker kun je ook altijd in een gewone braadpan, stoofpan of in de oven bereiden. Wil je meer lezen over slowcooking, lees dan dit artikel.

Gebruik voor het maken van gehaktbrood altijd gehakt met een beetje vet. Neem half om half gehakt of meng kipgehakt met varkensgehakt. Een gehaktbrood van alleen rundergehakt is niet aan te raden omdat dit gauw droog wordt.

Door ruim paneermeel en een ei of sneetjes brood (zonder korst) geweekt in melk aan het gehakt toe te voegen zal het gehaktbrood ook niet zo snel droog worden. Een paar handjes havermout geweekt in melk is een goed alternatief voor brood.

Smaak geven aan het gehaktbrood

Je kunt op verschillende manieren smaak geven aan je gehaktbrood. Ben niet te bang om royaal kruiden en specerijen te gebruiken want dat kan het gehaktbrood best wel hebben. Wat ook erg lekker is, is het gebruiken van een saus. Je kunt het gehaktbrood tijdens het slowcooken af en toe bestrijken met een saus of je kunt een saus bij het gehakt serveren. In mijn recepten staan uiteraard de recepten voor de saus uitgebreid beschreven.

Wil je deze recepten bewaren? Pin dan de onderstaande foto op een van je Pinterest borden!

Slowcook tip voor gehaktbrood

Leg het gehaktbrood nooit direct op de bodem van de slowcooker. Er komt veel vocht uit het gehakt en het is niet de bedoeling dat het gehaktbrood in het vocht gaart. Leg het broodje daarom altijd op een flink bed van grof gesneden uien of wortels. Is je gehaktbrood gaar? Til deze dan uit de slowcooker met behulp van 2 spatels aan weerskanten. Op deze manier krijg je hem er in ieder geval heel uit. Leg het gehaktbrood op een snijplank er snijd er mooie dikke of dunne plakken van. Koud smaakt het de volgende dag ook heerlijk op je boterham of een knapperig broodje.

De recepten

Kruidig gehaktbrood

Dit is het favoriete gehaktbrood van mijn gezin. Dit gehaktbrood is een een mengsel van kipgehakt en varkensgehakt. Ik maak ook gebruik van een lekkere kruidige saus waarmee ik het gehaktbrood een aantal keer bestrijk tijdens het ‘cooken’. Daardoor wordt dit gehaktbroodje lekker zacht en trekt de smaak er goed in. Lees hier het recept.

Gehaktbrood uit de slowcooker

Indisch gehaktbrood

Bij dit gehaktbrood serveer ik er een saus naast namelijk: ketjapsaus (deze staat erbij in het recept). Dit gehaktbroodje is gebaseerd op een Indisch gerecht, frikadel pan. Het is perfect te bereiden in de slowcooker. Je kunt bij dit broodje zowel ketjapsaus als pindasaus serveren. Lees hier het recept.

Grieks gehaktbrood

Dit was het eerste gehaktbrood die ik maakte in de slowcooker. Toen ik eenmaal gehaktbrood bereid had in de slowcooker wilde ik niet meer anders. Na dit broodje volgden al snel meer gehaktbrood recepten! Dit Grieks gehaktbrood serveer ik met tzatziki of knoflooksaus. Koud is het ook erg lekker op een broodje maar warm ook heerlijk bij een Griekse salade. Lees hier het recept.

Grieks gehaktbrood uit de slowcooker

Gehaktbrood met barbecuesaus uit de slowcooker

Ook dit gehaktbrood wordt (net als het kruidig gehaktbrood) tijdens het kookproces een aantal keer bestreken met een laagje saus. De combinatie van gehakt met barbecuesaus is is een echte klassieker. Lees hier het recept.

Gehaktbrood met barbecuesaus uit de slowcooker

Thais gehaktbrood met pindasaus

Dit is mijn nieuwste gehaktbrood creatie! Een gehaktbrood met Thaise smaken, geserveerd met een lekkere pindasaus. Deze smaakt heerlijk met rijst en groenten en een ketjap eitje (telor ketjap). Kijk hier voor het recept van het Thais gehaktbrood.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

4 Reacties

  1. Hoelang moet de slow aan en op hoog of laag

    gr nel

    • Hoi Nel, in elk gehaktbroodrecept staat aangegeven hoe lang deze in de slowcooker moet en op welke stand. Dat kan per brood verschillend zijn. Groetjes, Simone

  2. Nel Hendriks

    Hallo, allereerst complimenten voor je recepten en de website. Ziet er top uit en gerechten zijn héérlijk.
    Mag ik vragen welke gehaktmolen je voor de droge kruiden gebruikt?
    Groetjes Nelleke

    • Hoi Nelleke, hartelijk dank! Ik gebruik een simpel elektrisch koffiemolentje. Deze zijn te koop van allerlei merken. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*