Knoflooksaus

Knoflooksaus

Hoe maak je nu lekkere knoflooksaus? Het lijkt een hele simpele saus maar de smaak moet wel precies goed zijn. In de supermarkt zijn er veel verschillende merken te koop maar die zijn het voor mij net niet. Ik vind verse knoflook in mijn knoflooksaus toch het allerlekkerst. In de kant en klare sauzen mis ik toch een beetje pit.

Ik gebruik eigenlijk bijna dagelijks knoflook. Het is voor mij een onmisbaar ingrediënt in de keuken. En op zijn tijd vind ik het lekker om knoflooksaus te eten, bijvoorbeeld bij de barbecue, zelfgemaakte kebab of (kip)gyros. Bij mijn recept voor Grieks gehaktbrood smaakt deze knoflooksaus ook heerlijk.

Het is het lekkerst om je knoflooksaus even te laten intrekken. Dus als je de kans hebt maak de saus dan een dag (of paar uurtjes) voordat je deze wilt gaan serveren. Heb je nog saus over? Je kunt deze prima een paar dagen in een schone glazen pot in de koelkast bewaren. Voor gebruik even goed doorroeren en eventueel nog wat extra yoghurt toevoegen.

wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 50 milliliter olijfolie

  • sap van een halve citroen

  • 2 tot 3 teentjes knoflook

  • snufje zout en peper

  • flinke eetlepel vers gehakte peterselie

  • optioneel: scheutje water

  • snufje suiker of honing naar smaak

Hoe maak je het?

  • Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom. Rasp de teentjes knoflook erboven en voeg de olijfolie toe.
  • Roer dit goed door elkaar en voeg het citroensap toe.
  • Breng goed op smaak met zout, peper, suiker of honing en meng de fijngehakte peterselie erdoorheen. Als je de saus te dik vindt voeg je een klein scheutje water toe.
  • Schep de knoflooksaus over in een schone glazen pot en bewaar het in de koelkast.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

6 Reacties

  1. Bij mij bleef de saus ook aan de dunne kant.
    Misschien iets minder citroensap de volgende keer.
    Smaak is heerlijk.

  2. Hi, ik heb de knoflooksaus gemaakt zoals het recept aangeeft maar ik vind dat de saus erg dun blíjft.
    Kan ik dit met iets nog herstellen?

    Vriendelijke groet,
    Masriella Lubbers

    • Hoi, je zou nog extra yoghurt toe kunnen voegen. Maar als je dikke Griekse yoghurt gebruikt zou hij in principe niet echt dun mogen zijn. Hoeveelheden zijn op zich niet zo belangrijk, blijven proeven en indien nodig nog extra ingrediënten toevoegen. Groetjes, Simone

  3. Henriëtte

    Heerlijk Simone! Bedankt om ook dit recept met ons te delen.
    Ik gebruik veelal mijn eigen recept voor knofloosaus, maar vind deze lekker fris!

    Mag ik vragen waar jij deze mooie glazen potjes koopt?

  4. Love it, thanks voor je recept! Heb het even opgeslagen :)

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*