Knoflooksaus, hoe maak je het? Het lijkt een hele simpele saus maar de smaak moet wel precies goed zijn. In de supermarkt zijn er veel verschillende merken te koop maar die zijn het voor mij net niet. Ik vind verse knoflook in mijn knoflooksaus toch het allerlekkerst. In de kant en klare sauzen mis ik toch een beetje pit.
Ik gebruik eigenlijk bijna dagelijks knoflook. Het is voor mij een onmisbaar ingrediënt in de keuken. En op zijn tijd vind ik het lekker om knoflooksaus te eten, bijvoorbeeld bij de barbecue, zelfgemaakte kebab, souvlaki of (kip)gyros. Bij mijn recept voor Grieks gehaktbrood smaakt deze knoflooksaus ook heerlijk.
Als je net als ik gek bent op knoflook dan zul je knoflookbroodjes ook erg lekker vinden. deze maak je met kant en klaar pizzadeeg. Bekijk hier het recept.
Knoflooksaus
Het is het lekkerst om je knoflooksaus even te laten intrekken. Dus als je de kans hebt maak de saus dan een dag (of paar uurtjes) voordat je deze wilt gaan serveren. Heb je nog saus over? Je kunt deze prima een paar dagen in een schone glazen pot in de koelkast bewaren. Voor gebruik even goed doorroeren en eventueel nog wat extra yoghurt toevoegen. Voor een vegan knoflooksaus vervang je de yoghurt en de mayonaise voor een plantaardige variant.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.