Knoflooksaus

Knoflooksaus

Hoe maak je nu lekkere knoflooksaus? In de winkel zijn er veel verschillende merken verkrijgbaar maar die zijn het voor mij net niet. Ik vind verse knoflook in mijn knoflooksaus toch het allerlekkerst. Het lijkt heel eenvoudig om zelf deze saus te maken en dat is het ook maar de smaak moet wel goed zijn. Ik eet knoflooksaus eigenlijk alleen maar bij de barbecue of bij een gerecht als gyros of shoarma (wel zelfgemaakt natuurlijk). In bijna al mijn gerechten gebruik ik knoflook als basis maar in verband met mijn werk ben ik er wel een beetje voorzichtig mee. Maar tijdens vakanties, vrije dagen of in het weekend lust ik graag een beetje knoflooksaus.

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 50 milliliter olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 2 tot 3 teentjes geraspte knoflook
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • een flinke eetlepel vers gehakte peterselie
  • optioneel: een eetlepel water om de saus iets te verdunnen

Hoe maak je het?

Ik maak al mijn sausjes en dressing in glazen potjes. Begin met het raspen van de teentjes knoflook. Door de knoflook te raspen komt de smaak beter vrij vind ik, beter als dat je de knoflook fijnhakt.

Recept voor knoflooksaus

Doe alle ingrediënten in een glazen potje en roer het goed door elkaar met een lepel. Proef of de saus op smaak is, de knoflooksmaak wordt sterker als hij een tijdje kan intrekken. Deze saus kun je dan ook makkelijk van tevoren klaarmaken. Hoe langer hij kan staan hoe lekkerder. Vind je de saus te dik, verdun hem dan met een klein scheutje water.

Je bewaart de saus in het potje met de deksel erop. In de koelkast is hij tot een week houdbaar.

Zelf knoflooksaus maken

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

6 Reacties

  1. Bij mij bleef de saus ook aan de dunne kant.
    Misschien iets minder citroensap de volgende keer.
    Smaak is heerlijk.

  2. Hi, ik heb de knoflooksaus gemaakt zoals het recept aangeeft maar ik vind dat de saus erg dun blíjft.
    Kan ik dit met iets nog herstellen?

    Vriendelijke groet,
    Masriella Lubbers

    • Hoi, je zou nog extra yoghurt toe kunnen voegen. Maar als je dikke Griekse yoghurt gebruikt zou hij in principe niet echt dun mogen zijn. Hoeveelheden zijn op zich niet zo belangrijk, blijven proeven en indien nodig nog extra ingrediënten toevoegen. Groetjes, Simone

  3. Henriëtte

    Heerlijk Simone! Bedankt om ook dit recept met ons te delen.
    Ik gebruik veelal mijn eigen recept voor knofloosaus, maar vind deze lekker fris!

    Mag ik vragen waar jij deze mooie glazen potjes koopt?

  4. Love it, thanks voor je recept! Heb het even opgeslagen :)

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*