Knoflooksaus, hoe maak je het? Het lijkt een hele simpele saus maar de smaak moet wel precies goed zijn. In de supermarkt zijn er veel verschillende merken te koop maar die zijn het voor mij net niet. Ik vind verse knoflook in mijn knoflooksaus toch het allerlekkerst. In de kant en klare sauzen mis ik toch een beetje pit.
Ik gebruik eigenlijk bijna dagelijks knoflook. Het is voor mij een onmisbaar ingrediënt in de keuken. En op zijn tijd vind ik het lekker om knoflooksaus te eten, bijvoorbeeld bij de barbecue, zelfgemaakte kebab, souvlaki of (kip)gyros. Bij mijn recept voor Grieks gehaktbrood smaakt deze knoflooksaus ook heerlijk.
Als je net als ik gek bent op knoflook dan zul je knoflookbroodjes ook erg lekker vinden. deze maak je met kant en klaar pizzadeeg. Bekijk hier het recept.
Knoflooksaus
Het is het lekkerst om je knoflooksaus even te laten intrekken. Dus als je de kans hebt maak de saus dan een dag (of paar uurtjes) voordat je deze wilt gaan serveren. Heb je nog saus over? Je kunt deze prima een paar dagen in een schone glazen pot in de koelkast bewaren. Voor gebruik even goed doorroeren en eventueel nog wat extra yoghurt toevoegen. Voor een vegan knoflooksaus vervang je de yoghurt en de mayonaise voor een plantaardige variant.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE