Eetspiratie » Knoflooksaus
Knoflooksaus

Knoflooksaus

Hoe maak je nu lekkere knoflooksaus? Het lijkt een hele simpele saus maar de smaak moet wel precies goed zijn. In de supermarkt zijn er veel verschillende merken te koop maar die zijn het voor mij net niet. Ik vind verse knoflook in mijn knoflooksaus toch het allerlekkerst. In de kant en klare sauzen mis ik toch een beetje pit.

Ik gebruik eigenlijk bijna dagelijks knoflook. Het is voor mij een onmisbaar ingrediënt in de keuken. En op zijn tijd vind ik het lekker om knoflooksaus te eten, bijvoorbeeld bij de barbecue, zelfgemaakte kebab of (kip)gyros. Bij mijn recept voor Grieks gehaktbrood smaakt deze knoflooksaus ook heerlijk.

Het is het lekkerst om je knoflooksaus even te laten intrekken. Dus als je de kans hebt maak de saus dan een dag (of paar uurtjes) voordat je deze wilt gaan serveren. Heb je nog saus over? Je kunt deze prima een paar dagen in een schone glazen pot in de koelkast bewaren. Voor gebruik even goed doorroeren en eventueel nog wat extra yoghurt toevoegen.

wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 50 milliliter olijfolie

  • sap van een halve citroen

  • 2 tot 3 teentjes knoflook

  • snufje zout en peper

  • flinke eetlepel vers gehakte peterselie

  • optioneel: scheutje water

  • snufje suiker of honing naar smaak

Hoe maak je het?

  • Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom. Rasp de teentjes knoflook erboven en voeg de olijfolie toe.
  • Roer dit goed door elkaar en voeg het citroensap toe.
  • Breng goed op smaak met zout, peper, suiker of honing en meng de fijngehakte peterselie erdoorheen. Als je de saus te dik vindt voeg je een klein scheutje water toe.
  • Schep de knoflooksaus over in een schone glazen pot en bewaar het in de koelkast.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

1 Reactie

  1. Bij mij bleef de saus ook aan de dunne kant.
    Misschien iets minder citroensap de volgende keer.
    Smaak is heerlijk.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

16 + drie =