Eetspiratie » Kookboeken voor de slowcooker
Kookboeken voor de slowcooker

Kookboeken voor de slowcooker

Slowcooking is erg populair. Via mijn website heb ik al veel mensen enthousiast weten te maken voor deze manier van koken. Koken met een slowcooker is makkelijk, lekker en verslavend! Maar hoe vind je nu lekkere slowcook recepten? De lekkerste slowcook recepten staan natuurlijk op mijn website! Natuurlijk zijn er ook een hoop mooie boeken te koop. Zelf ben ik ook in het bezit van een aantal (slowcook) boeken. Het hoeven niet perse boeken met slowcooker recepten te zijn, boeken met recepten voor oven en stoofgerechten zijn ook prima. De meeste recepten kun je namelijk heel eenvoudig slowcookerproof maken. 

Ik heb een aantal boeken en boekentips voor je op een rijtje gezet zodat je dan misschien makkelijker kunt kiezen welk boek bij jou past en je eventueel zou willen aanschaffen.

Tip: bij kringloopwinkels verkopen ze vaak ook hele leuke kookboeken voor een prikkie!

Spice Wise en Spice Wise Too

Deze boeken zijn heel populair onder de slowcooker fanaten. In deze boeken vind je heel veel verschillende soorten kruiden mixen en recepten waarvan de meeste ook geschikt zijn voor de slowcooker. Maar ook al heb je geen slowcooker, deze boeken zijn sowieso een aanwinst in je boekenkast. Ik schreef laatst een uitgebreide review over het tweede boek, Spice Wice Too. Lees de review hier.

500 slowcooker gerechten

Uit 500 recepten kun je een hoop inspiratie halen. Dit kleine vierkante boekje is handig in gebruik. Voor een beginnende slowcook een prima boekje en ook leuk om cadeau te geven omdat hij mooi geprijsd is. Ik heb dit boekje zelf in huis maar de recepten die erin staan spreken mij persoonlijk niet zo aan. Wel zijn ze eenvoudig te volgen en er worden per recept een aantal variaties gegeven. Er staan zoete, hartige recepten, recepten voor brood en cake, vis, vlees en sauzen in. Ik heb een aantal recepten uit dit boekje gemaakt, waaronder de bombay aardappelen. Het was een prima gerecht qua smaak alleen waren de aardappels naar mijn smaak te zacht. Er staan in dit boekje recepten die naar mijn mening beter in een ‘gewone’ pan bereid kunnen worden. Conclusie, een prima boekje als je op zoek bent naar veel verschillende recepten.

Prima boekje om veel inspiratie uit te halen of cadeau te geven.

Slowcooked

Dit boek heb ik zelf 2e hands op de kop weten te tikken, dat is altijd leuk! Ik vind de kaft heel erg mooi en die spreekt me ook heel erg aan, ik was erg nieuwsgierig naar dit boek. De recepten en de foto’s zien er allemaal erg smakelijk en prachtig uit. Er staat ook in hoe je de recepten kunt bereiden als je geen slowcooker hebt maar wel een oven. In sommige recepten worden wat aparte (niet alledaagse) ingrediënten gebruikt zoals bijvoorbeeld farro, palmkool, misopasta of curryblaadjes. Dit boek is meer geschikt voor een wat gevorderde slowcook die het een uitdaging vind om net even iets andere gerechten te maken dan anders. Persoonlijk vind ik het een fijn en mooi boek. Een klein puntje, er wordt in de recepten wel veel vocht gebruikt dus daar kun je een beetje rekening mee houden als je dit gelezen hebt!

Mooi boek met recepten uit verschillende landen.

Soep & Stoof gerechten

Dit boek is al een oudje maar nog steeds te koop. Ik heb het al een tijdje in mijn kast staan. Dit boek staat vol soep en stoofgerechten die makkelijk om te bouwen zijn naar een slowcookerproof gerecht. Het is een lekker dik boek met echt heel veel recepten. Ben je gek op soep of ouderwetse stoofgerechten? Dan is dit een fijn boek voor jou.

Een wat ouder boek maar er staan prima recepten in.

Stoven bij Janneke thuis

Dit boek staat nog op mijn verlanglijstje. Ook hier spreekt de kaft mij weer heel erg aan, de stijl van de fotografie is helemaal mijn smaak. Een boek van Janneke Philippi is naar mijn idee altijd een aanwinst voor je boekenkast. Dit boek staat vol met heerlijke stoofgerechten, deze zijn met wat aanpassingen (qua vocht) prima om te bouwen tot slowcooker recepten. Als je zelf regelmatig een slowcooker gebruikt ben je hier al wat handiger in. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Dit boek geeft je genoeg inspiratie en de recensies die ik erover gelezen heb zijn allemaal positief.

Een mooi en nieuw boek uit 2017.

I love my slowcooker

Over dit boek zijn de meningen een beetje verdeeld. Zelf heb ik het eens doorgebladerd in de boekhandel en heb hem toen niet aangeschaft. De recepten die erin staan zijn prima maar niet echt geschikt voor een beginnende slowcook. Als je koken leuk vind en al gewend bent met gerechten bereiden in de slowcooker dan is het een fijn boek. Ik vind persoonlijk dat er voor de prijs van dit boek leukere kook/receptenboeken voor de slowcooker te koop zijn. Dit is mijn mening natuurlijk, er zullen veel mensen zijn die erg blij zijn met dit boek.

Een leuke en frisse kaft heeft dit boek.

Eet Paleo Slowcooker

Ik ken Marinka Bil al een tijdje via facebook. Ze heeft een aantal prachtige boeken gemaakt en ook een met paleo recepten voor de slowcooker. Ik weet omdat ik haar volg, dat Marinka garant staat voor goede recepten. Ook hoor ik heel veel goede verhalen over dit boek. Deze recepten zijn voor iedereen toegankelijk ook al eet je niet volgens het paleo principe. Er worden hele normale ingrediënten gebruikt en er staan veel tips in en ook een overzicht met kooktijden voor verschillende soorten vlees. Prima boek met verschillende soorten recepten maar dan op de paleo manier.

Veel inspiratie voor paleo recepten uit de slowcooker.

The Asian Slow Cooker (Engelstalig)

Dit boek lijkt me geweldig! Het past helemaal bij Eetspiratie, Oosterse gerechten gemaakt in de slowcooker. Jammer genoeg is dit boek er alleen in het Engels. De schrijfster Kelly Kwok heeft een blog genaamd Life Made Sweeter. Op dit blog deelt ze heerlijke recepten en vaak zit er ook een kookvideo bij. Ik vind het een mooi en inspirerend blog. Persoonlijk vind ik het niet zo’n groot probleem dat het boek in het Engels is maar in het Nederlands leest het voor sommige mensen het toch iets lekkerder weg. Ben je gek op Oosterse recepten en slowcooking, dan is dit boek vast iets voor jou. Sowieso zijn er heel veel Engelstalige boeken over slowcooking te vinden want koken met een slowcooker is in Engeland en Amerika heel normaal.

Dit lijkt me een heel interessant boek!

The super easy Vegan slowcooker cook book (Engelstalig)

Dit boek moet zelfs nog uitkomen! Vanaf eind mei is dit boek verkrijgbaar. Ik denk dat er wel een behoefte is aan slowcooker recepten zonder vlees (vegetarisch) of dierlijke producten (vegan). Als je aan slowcooking denkt, denk je meestal aan vlees maar uit dit boek kun je heel veel vegan inspiratie halen. Er staan 100 gezonde en vegan recepten in. De schrijfster van dit boek Toni Okamoto is in Amerika een bekende vegan foodblogger. Dus als je vegan bent en jezelf afvraagt of een slowcooker iets voor jou is, dan is het antwoord dus ja. Het boek is dan wel in het Engels, maar dat hoeft geen belemmering te zijn.

Uit dit boek kan ik zelf ook nog een hoop inspiratie halen.

De boeken in deze lijst zijn boeken die ik zelf heb of die ik nog op mijn wensenlijstje heb staan. Hopelijk heb je van deze lijst een beetje (eet)spiratie gekregen en kun je kiezen wel boek het beste bij jou past. Ben je nu op zoek naar nog meer lekkere slowcooker recepten? Hier vind je al mijn slowcooker recepten.

Wil je meer informatie over het gebruik van een slowcooker of heb je nog vragen over slowcooking? Lees dan dit en dit artikel eens.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)