Kikkererwtencurry uit de slowcooker, een simpel en verwarmend gerecht. De lezers van Eetspiratie weten inmiddels wel dat ik gek ben op kikkererwten, ik eet ze bijna dagelijks. Deze peulvrucht is lekker, veelzijdig en ook nog eens een goede bron van plantaardige eiwitten. Ze zijn ook erg lekker in een curry, ze geven het romigheid en een bite. Als je nog geen fan bent van kikkererwten dan wordt je misschien na het eten van deze curry ook wel een liefhebber, net als ik.
Een curry is misschien wel het meest comfortrijke food dat er is. Romig, verwarmend met heerlijke specerijen, verse kruiden en een drizzle limoen of citroensap. Heerlijk met rijst of quinoa, maar ook lekker om brood in te dippen zoals naan (platbrood) of pita’s. Een pickle mag niet ontbreken bij een curry. Dit is een lekkere frisse tegenhanger voor de sterke smaken van de specerijen. Mijn favoriet is een pickle van rode ui of komkommer, dit past perfect bij een curry. Hou je van spicy, dan is een peper pickle ook een lekkere toevoeging.
Kikkererwtencurry uit de slowcooker
Heb je geen slowcooker? Deze vegan curry kun je ook prima maken in een stoofpan, de kooktijd is dan een stuk korter. De curry is klaar als de aardappel zacht en gaar is. Dit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten in een stoofpan. Maar het is ook lekker om deze curry low en slow te bereiden in de slowcooker of multicooker. Dit duurt iets langer maar de smaken kunnen goed intrekken en je hebt er verder geen omkijken naar. Tegen het einde van de kooktijd hoef je alleen nog een paar blokjes diepvries spinazie toe te voegen. Na 10 minuten zijn de blokjes zo goed als ontdooit. Je brengt de curry op smaak en je bent ready to go! Wat ik wel aanraad is om de ui, knoflook, gember en de specerijen even aan te bakken in een pan of met de sauteer functie van je slowcooker of multicooker. Dit zorgt voor nog meer smaak. Ben je van team #nietaanbakken dan doe je alle ingrediënten direct in de slowcooker.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Kikkererwtencurry uit de slowcooker
4
personen15
minuten4
uren4
uren15
minutenEen lekkere verwarmende romige curry met kikkererwten en spinazie uit de slowcooker. Dit recept maak je in 4 uur op stand low in de slowcooker.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 ui gesnipperd
4 tenen knoflook fijngehakt
2 theelepels vers geraspte gember
2 blikken kikkererwten (á 400 gram) afgespoeld
300 gram aardappel (ongeveer 4 stuks middelgroot) in blokjes gesneden
5 – 6 blokjes biologische diepvries spinazie
1 blik kokosmelk (400 milliliter)
halve eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 mespunt gemalen kaneel
chilipoeder naar smaak
1,5 eetlepel groentebouillonpoeder (of 1 verkruimeld bouillonblokje)
150 – 200 milliliter water
1 theelepel olie
zout en peper naar smaak
1 limoen (het sap)
BEREIDING
- Snipper 1 ui en hak 4 tenen knoflook fijn. Rasp de gember en schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
- Verhit 1 theelepel olie in een pan (of je slowcooker of multicooker) en fruit hierin de ui, knoflook en geraspte gember aan, samen met een snufje zout. Voeg ook de blokjes aardappel toe samen met een halve eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel gemalen kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, een mespunt kaneel en chilipoeder naar smaak. Bak dit kort aan tot de geuren vrijkomen. Schep dit mengsel over in de slowcooker of stop de sauteerstand op je slowcooker of multicooker.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af onder de kraan. Doe ze bij het mengsel in de slowcooker. Schenk er 400 milliliter kokosmelk en 150 tot 200 milliliter water bij. Voeg 1,5 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe de deksel op de slowcooker en stel een kooktijd in van 3,5 tot 4 uur op stand low. Na 3,5 uur ga je voorzichtig een aantal keer met een pureestamper door de curry. Voeg de bevroren blokjes spinazie toe en laat de deksel van de pan. Na 15 minuten roer je alles door elkaar en ga je de curry op smaak brengen met zout, peper en limoensap.
- Serveer er naan (platbrood), of rijst bij. Een pickle van rode ui of komkommer mag niet ontbreken, net als een extra partje limoen en een drizzle sriracha.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.