Ingelegde rode ui (pickled red onions). Iedereen zou hiervan standaard een potje in de koelkast hebben moeten staan. Er is namelijk altijd een goede reden om ingelegde rode ui ergens bij te serveren. Het geeft je gerechten een frisse smaak, het zorgt voor een klein zuurtje en het maakt je eten mooier! Ringen rode ui die even in de azijn hebben gelegen worden namelijk prachtig roze. Het recept is heel eenvoudig.
Ik zou deze zoetzure rode ui bij alles kunnen eten. Naast dat het er mooi en kleurrijk uitziet geeft het je gerechten een smaakboost. Als je van zilveruitjes en augurken houdt, zal je dit gerecht ook erg lekker vinden.
Ingelegde rode ui (pickled red onions)
Waar eet je deze mooie paars/roze uien dan bij? Waar eet je ze niet bij is misschien een betere vraag. Zelf eet ik ze graag op een broodje pulled pork of als topping op Oosterse gestoomde broodjes. Bij de nasi goreng of op mijn broodje hummus, in een salade of bij een pittige curry. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een paar cent maak je een (bij)gerecht waar je alle kanten mee op kunt.
Het lekkerste is om de uien zo dun mogelijk te snijden. Als je ze in ringen snijd krijg je lekkere lange sliertjes die je mooi kunt serveren bij je gerechten. Dun snijden kan natuurlijk gewoon met een mes of met behulp van een mandoline.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE