Ingelegde rode ui (pickled red onions). Iedereen zou hiervan standaard een potje in de koelkast hebben moeten staan. Er is namelijk altijd een goede reden om ingelegde rode ui ergens bij te serveren. Het geeft je gerechten een frisse smaak, het zorgt voor een klein zuurtje en het maakt je eten mooier! Ringen rode ui die even in de azijn hebben gelegen worden namelijk prachtig roze. Het recept is heel eenvoudig.
Ik zou deze zoetzure rode ui bij alles kunnen eten. Naast dat het er mooi en kleurrijk uitziet geeft het je gerechten een smaakboost. Als je van zilveruitjes en augurken houdt, zal je dit gerecht ook erg lekker vinden. Wat ook erg lekker is, is een peper pickle. Ringetjes peper ingelegd in azijn. Een smaakmaker bij verschillende gerechten. Bekijk hier het recept.
Ingelegde rode ui (pickled red onions)
Waar eet je deze mooie paars/roze uien dan bij? Waar eet je ze niet bij is misschien een betere vraag. Zelf eet ik ze graag op een broodje pulled pork of als topping op Oosterse gestoomde broodjes. Bij de nasi goreng of op mijn broodje hummus, in een salade of bij een pittige curry. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een paar cent maak je een (bij)gerecht waar je alle kanten mee op kunt.
Het lekkerste is om de uien zo dun mogelijk te snijden. Als je ze in ringen snijd krijg je lekkere lange sliertjes die je mooi kunt serveren bij je gerechten. Dun snijden kan natuurlijk gewoon met een mes of met behulp van een mandoline.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)