Eetspiratie » Ingelegde rode ui (pickled red onions)
Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui (pickled red onions)

Ingelegde rode ui (pickled red onions). Iedereen zou hiervan standaard een potje in de koelkast hebben moeten staan. Er is namelijk altijd een goede reden om ingelegde rode ui ergens bij te serveren. Het geeft je gerechten een frisse smaak, het zorgt voor een klein zuurtje en het maakt je eten mooier! Ringen rode ui die even in de azijn hebben gelegen worden namelijk prachtig roze. Het recept is heel eenvoudig.

Ik zou deze zoetzure rode ui bij alles kunnen eten. Naast dat het er mooi en kleurrijk uitziet geeft het je gerechten een smaakboost. Als je van zilveruitjes en augurken houdt, zal je dit gerecht ook erg lekker vinden.

Ingelegde rode ui (pickled red onions)

Waar eet je deze mooie paars/roze uien dan bij? Waar eet je ze niet bij is misschien een betere vraag. Zelf eet ik ze graag op een broodje pulled pork of als topping op Oosterse gestoomde broodjes. Bij de nasi goreng of op mijn broodje hummus, in een salade of bij een pittige curry. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een paar cent maak je een (bij)gerecht waar je alle kanten mee op kunt.

Het lekkerste is om de uien zo dun mogelijk te snijden. Als je ze in ringen snijd krijg je lekkere lange sliertjes die je mooi kunt serveren bij je gerechten. Dun snijden kan natuurlijk gewoon met een mes of met behulp van een mandoline.

Ingelegde rode ui

Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: Bijgerechten, Budget, Salades, Vegan, VegetarischKeuken: BijgerechtenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Tijd totaal

15

minuten

Als je een potje ingelegde rode ui in je koelkast hebt staan kun je al je gerechten nog lekkerder maken.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote rode uien

  • 200 milliliter azijn

  • 200 milliliter water

  • halve theelepel zout

  • 1 theelepel suiker

  • optioneel: hele peperkorrels en laurierbladen

Hoe maak je het?

  • Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen. Dit kan met een mes of met een mandoline. Doe de uien in een schone glazen (weck)pot (van 500 milliliter). Zet even apart tot gebruik.
  • Doe de azijn, samen met het water, hele peperkorrels en laurierbladen, suiker en zout in een steelpan en breng dit aan de kook.
  • Als het kookt zet je het vuur uit en schenk je de warme vloeistof op de rode uien in de pot. De peperkorrels kun je erin laten zitten. Verwijder de laurierbladen.
  • Laat het afkoelen. Doe de deksel op de pot en bewaar de ingelegde rode ui in de koelkast. Het is afgesloten een week houdbaar. Na opening is het beperkt houdbaar. Gebruik altijd schoon bestek om de uien uit de pot te halen.
  • Na een paar uur kun je de uien al eten maar hoe langer ze staan hoe lekkerder.

Aantekeningen

  • Zijn er andere kruiden of specerijen die je lekker vindt? Voeg deze dan gerust toe. Denk aan korianderzaadjes, pepertjes, kruidnagel of kardemom.
  • Acar ketimun (zoetzuur van komkommer) is een gerecht wat je misschien ook wel lekker vindt. Bekijk hier het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE