Ingelegde rode kool (rode kool pickle), dit wil je maken! Persoonlijk vind ik dat je bij ‘bijna’ elk gerecht een pickle (zoetzuur of zuurgoed) kan serveren. Het geeft je gerechten kleur en een lekkere verfrissende smaak. Je kunt van allerlei soorten groente een pickle maken. Met een beetje azijn, water en specerijen maak je je eigen favoriete ingelegde groenten.
Mijn all time favoriete pickle is acar ketimun oftewel zoetzure komkommer. Dit eet ik eigenlijk altijd bij Oosterse gerechten, kruidige curry’s of als topping op een broodje. Ingelegde rode ui staat op nummer twee, hiervan heb ik eigenlijk altijd wel een potje in de koelkast staan. Een broodje kaas met ingelegde rode ui is namelijk echt heel erg lekker. Maar ook als topping in wraps, een broodje pulled pork of een Oosters gestoomd broodje geeft een pickle net even die kick.
Een pickle die iedereen kent van ‘bij de sushi’ is ingelegde gember. Ingelegde gember kun je ook heel goed zelf maken. Het is lekker door een salade of bij Oosterse gerechten. Het is fris, zuur en pittig tegelijk.
Ingelegde rode kool (rode kool pickle)
Ik maakte laatst rode kool met appel in mijn Crock-Pot Express. Toen ik de rode kool daarvoor aan het snijden was, zag ik weer hoe mooi deze groente eigenlijk is. Die dieppaarse kleur gecombineerd met wit is prachtig. Maar goed, ik ben dus gek op pickles of zoetzuur. En net als rode ui kleurt de rode kool in de azijn prachtig paars/roze. Alleen daarom al wilde ik dit recept maken. Daarnaast is het gewoon superlekker natuurlijk.
Het lekkerst is om de kool flinterdun te snijden. Voorheen sneed ik het gewoon met een mes. Een mandoline is ook een optie maar niet de meest veilige keus. Je vingers zullen je dankbaar zijn. Tegenwoordig snijd ik mijn rode kool met een dunschiller. IEerst verwijder ik de buitenste bladeren van de kool. Daarna snijd ik een stukje van de kool af om een beginnetje te maken en dan ga ik er met mijn dunschiller overheen. Je krijgt dan flinterdunne reepjes kool. Dat eet een stuk prettiger dan van die grove stukken.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)