Eetspiratie » Ingelegde gember (voor salades en sushi)
Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Ingelegde gember (voor salades en sushi). Deze pittige plakjes gember ken je misschien van je favoriete sushirestaurant. Er staat altijd een klein schaaltje op tafel naast je sushi. Maar waar dient dit voor? Gember wordt gebruikt om je smaak te neutraliseren. Omdat je bij het eten van sushi zoveel verschillende smaken proeft, eet je tussen de hapjes door plakjes gember. Dit neutraliseert je smaakpapillen.

Ik ben gek op pickles en alles wat met zoet/zuur te maken heeft. Ingelegde gember vind ik dan ook heel erg lekker. Deze pittige gemberplakjes kun je ook prima toevoegen aan (Oosterse) salades of aan bijvoorbeeld je pokebowl of sushibowl. Het is een heerlijk garnituur voor bij rijst, noedelsoepen of gestoomde groenten.

Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Een pickle maken is heel eenvoudig. Je hebt er iets zuurs, zoets en een beetje zout voor nodig. Je kunt van verschillende groentes een pickle maken. De meeste bekende pickles zijn augurken. Ingelegde groenten worden ook wel een pickle of zoetzuur genoemd. In Indonesië noemen ze het een atjar of acar. Daarnaast is er ook nog een hele populaire pickle, namelijk die van rode ui. Dit kun je bij bijna elk gerecht serveren, het geeft een instant smaakboost en kleurexplosie op je bord. Gebruik voor het maken van pickles of ingelegde groenten altijd schone uitgekookte glazen potten en deksels.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Ingelegde gember
Ingelegde gember
Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.3 van 4 stemmen
Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

1

potje
Voorbereiding

35

minuten
Kooktijd

5

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Maak heel eenvoudig zelf ingelegde gember voor bij allerlei gerechten.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 4 centimeter gember

  • 175 milliliter (rijst)azijn

  • 100 gram suiker

  • 1 theelepel zout

BEREIDING

  • Verwijder de schil van de gember. Snijd de gember in flinterdunne plakjes Dit kun je doen met een mes, dunschiller of met behulp van een mandoline. Snijd de plakjes vervolgens vervolgens in dunne reepjes. Bestrooi de reepjes gember met 1 theelepel zout en leg ze in een vergiet. Laat dit minimaal een half uurtje staan.
  • Na een half uur spoel je de gember af onder de kraan en dep je de gemberreepjes droog. Verwarm in een steelpan 175 milliliter rijstazijn met 100 gram suiker. Roer tot de suiker opgelost is.
  • Leg de plakjes gember in een schoon glazen potje en giet de warme azijn eroverheen. Sluit de deksel en zet het potje eventueel op zijn kop. Laat het afkoelen. De gember is na een dag het lekkerst.
  • Als het is afgekoeld zet je het potje in de koelkast. Hier is het een paar weken houdbaar. Na opening is het beperkt houdbaar.Pickle van gember

AANTEKENINGEN

  • Heb je geen tijd om een pickle te maken? Maak dan quickles! Met deze handige tip kun je op een supersnelle manier een zoet/zure komkommersalade op tafel zetten.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.