Ingelegde gember (pickled ginger) ken je misschien van je favoriete sushirestaurant. Er staat altijd een klein schaaltje op tafel met van die roze dunne pittige plakjes. Maar waar dient dit voor? Gember wordt gebruikt om je smaak te neutraliseren. Omdat je bij het eten van sushi zoveel verschillende smaken proeft, eet je tussen de hapjes door plakjes gember. Dit neutraliseert je smaakpapillen.
Ik ben gek op pickles en alles wat met zoet/zuur te maken heeft. Ingelegde gember vind ik dan ook heel erg lekker. Deze pittige gemberplakjes kun je ook prima toevoegen aan (Oosterse) salades of aan bijvoorbeeld je poke of sushibowl.
Een pickle maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je hebt er meestal iets zuurs, zoets en een beetje zout voor nodig. Je kunt van veel groente een pickle maken. Het eerste waar ik bij pickles aan denk zijn augurken of acar ketimun (zoet/zure komkommersalade). Dit serveer ik eigenlijk bijna altijd bij mijn Indofood gerechten.
Bekijk hier mijn recept + video van het recept acar ketimun.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)