Oosterse gember bosui olie. Wat jullie misschien nog niet van mij weten is dat er naast sambal nog een ingrediënt is wat ik heel erg lekker vind, namelijk: bosui! Bosui of lente-ui het maakt mij niet uit hoe het genoemd wordt, het is gewoon superlekker! Het is voor mij een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Maar wat kun je dan allemaal doen met bosui behalve gebruiken als garnering? Nou, je kunt er heerlijke Oosterse gember bosui olie mee maken. En geloof me, deze olie is verslavend!
Als je van Oosterse smaken houdt, dan is dit echt een recept voor jou. Ik weet zeker als je het een keer geproefd hebt dat je het (net als ik) overal overheen gaat gieten. Nou oké, overal bij is ook een beetje overdreven maar bij een aantal gerechten smaakt het echt heel erg lekker.
Oosterse gember bosui olie
Misschien ken je deze olie ook wel als scallion oil. Het is een olie die veel gegeten wordt in de Chinese en Vietnamese keuken. Je eet het met rijst, een omelet, bij zalm, dumplings of zelfs bij een biefstukje. Gebruik bij het maken van deze olie een vuurvast schaaltje of hittebestendige glazen pot. De olie die je erin schenkt is bloedheet. Om te testen of de olie warm genoeg is steek je een houten chopstick in de olie. Als er bubbeltjes langs de chopstick omhoog komen is de olie heet genoeg.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE