Wat jullie misschien nog niet van mij weten is dat er naast sambal nog een ingrediënt is wat ik heel erg lekker vind, namelijk: bosui! Bosui of lente-ui het maakt mij niet uit hoe het genoemd wordt, het is gewoon superlekker! Het is voor mij een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Maar wat kun je dan allemaal doen met bosui behalve gebruiken als garnering? Nou, je kunt er heerlijke Oosterse gember bosui olie mee maken. En geloof me, deze olie is verslavend!
Als je van Oosterse smaken houdt, dan is dit echt een recept voor jou. Ik weet zeker als je het een keer geproefd hebt dat je het (net als ik) overal overheen gaat gieten. Nou oké, overal bij is ook een beetje overdreven maar bij een aantal gerechten smaakt het echt heel erg lekker.
Misschien ken je deze olie ook wel als scallion oil. Het is een olie die veel gegeten wordt in de Chinese en Vietnamese keuken.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.