Sambal goreng boontjes met tempeh. Omdat ik mijn receptenbestand aan het uitbreiden ben met meer vega Indofood recepten, bedacht ik dit simpele gerecht. Het is dus geen ‘authentiek’ recept wat betreft kruiding misschien maar gewoon een gerecht wat je heel makkelijk in elkaar kan flansen. Het meeste werk zit hem in het bakken van de tempeh. Ook heb je maar weinig ingrediënten nodig wat lekker praktisch is.
Ik ben gek op tempeh en maak hier dan ook regelmatig gerechten mee. Het is een handig product om in huis te hebben want je kunt er altijd iets lekkers mee op tafel zetten. Voor dit gerecht heb je weinig ingrediënten nodig, de meeste heb je waarschijnlijk in je vriezer en in je voorraadkast.
Sambal goreng boontjes met tempeh
Omdat er geen vlees in dit gerecht zit en verder geen dierlijke producten in worden gebruikt is het geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het enige waar je op moet letten is dat er in de sambal(s) geen trassi als ingrediënt zit. Trassi is gefermenteerde garnalenpasta en dus niet vega(n). Lees daarom altijd de etiketten of maak je eigen sambal.
Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.
Blackwell Wadjan Wokpan – Gietijzer – 32 cm – Zwart
Geschikt voor alle warmtebronnen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Sambal goreng boontjes met tempeh
4
porties30
minuten15
minuten45
minutenOp zoek naar een vega Indofood recept? Maak dan eens sambal goreng boontjes met tempeh. Een lekker en makkelijk gerecht wat je snel op tafel zet.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
500 gram geblancheerde sperzieboontjes of diepvries sperzieboontjes (ik gebruik diepvriesboontjes)
1 blok tempeh (ongeveer 250-375 gram)
2 eetlepels ketjap manis
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel sambal badjak (of meer)
1 eetlepel sambal oelek (of meer)
2 blaadjes djeroek poeroet
1 theelepel (palm)suiker
1 snuf zout
ruime hoeveelheid (rijst)olie om in te bakken
BEREIDING
- Snijd de tempeh in blokjes en giet een ruime hoeveelheid olie in een wok. De bodem moet helemaal bedekt zijn zodat de tempeh half onder staat.
- Bak de tempeh in kleine porties en laat ze uitlekken in een schaaltje met een keukenpapiertje. Bestrooi de tempeh met een snufje zout.
- Nu ga je de sambal goreng boontjes maken. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de sambals, de suiker en de djeroek poeroetblaadjes in zijn geheel toe. Schep dit goed om.
- Voeg de ketjap manis toe, laat dit kort bubbelen en dan voeg je de sperzieboontjes toe. Schep alles goed om en als laatste voeg je tempeh toe. Breng eventueel nog extra op smaak met een snufje zout indien nodig.
BEKIJK DE VIDEO
AANTEKENINGEN
- Wil je meer weten over Ketjap? Of wil je weten wat het verschil is tussen ketjap en sojasaus? Lees dan dit artikel
- Dit gerecht serveer je met bijvoorbeeld nasi putih = witte rijst. Maar nasi kuning = gele rijst is er ook heerlijk bij. Als extraatje kun je er sambal goreng kentang kering (krokante pittige fritessticks) bij serveren. Ook een ketjap eitje (telor ketjap) is een heerlijk aanvulling bij dit gerecht.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Review Slow cooked vega
- Kookboeken voor de slowcooker
- Salade met gebakken tempeh
- Broodje sambal goreng tempeh – je nieuwe favoriet!
- Tempeh sambal
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.