Sambal goreng boontjes met tempeh. Omdat ik mijn receptenbestand aan het uitbreiden ben met meer vega Indofood recepten, bedacht ik dit simpele gerecht. Het is dus geen ‘authentiek’ recept wat betreft kruiding misschien maar gewoon een gerecht wat je heel makkelijk in elkaar kan flansen. Het meeste werk zit hem in het bakken van de tempeh. Ook heb je maar weinig ingrediënten nodig wat lekker praktisch is.
Ik ben gek op tempeh en maak hier dan ook regelmatig gerechten mee. Het is een handig product om in huis te hebben want je kunt er altijd iets lekkers mee op tafel zetten. Voor dit gerecht heb je weinig ingrediënten nodig, de meeste heb je waarschijnlijk in je vriezer en in je voorraadkast.
Sambal goreng boontjes met tempeh
Omdat er geen vlees in dit gerecht zit en verder geen dierlijke producten in worden gebruikt is het geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het enige waar je op moet letten is dat er in de sambal(s) geen trassi als ingrediënt zit. Trassi is gefermenteerde garnalenpasta en dus niet vega(n). Lees daarom altijd de etiketten of maak je eigen sambal.
Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE