Nasi kuning

Nasi kuning

Hier eten we regelmatig rijst en de witte rijst heeft al een tijdje plaatsgemaakt voor zilvervliesrijst. Eerder plaatste ik al een recept voor nasi goreng en nu heb ik nog een variant op rijst en dat is nasi kuning. Deze rijst is heerlijk zacht en heeft een aromatische smaak door door de gebruikte kruiden en specerijen. Dus wil je eens wat anders dan ‘gewone’ rijst, probeer dit dan eens.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 500 milliliter water
  • 200 milliliter kokosmelk (geen light variant)
  • 1 serehstengel (citroengras)
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)

Hoe maak je het?

Doe het water, de kokosmelk, de gekneusde sereh, de laurier en de kurkuma in een grote kookpan. Laat dit zachtjes aan de kook komen en voeg dan de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan. Roer het af en toe door. Het is klaar als de rijst al het water heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Serveer net als ‘gewone’ rijst.

Lekker met toemis boontjes en pittige gehaktballetjes erbij!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Geert Bakker

    Als je de hoeveelheid rijst verandert, dan zullen de andere ingredienten ook veranderen.Geldt dat ook voor de hoeveelheid water?

    • Hoi Geert, ja als je meer rijst hebt heb je ook meer water nodig. Ik hanteer meestal deze regel bij rijst koken, een kopje rijst en twee kopjes water. Maakt niet uit hoe groot het kopje is. Maar als ik een grotere hoeveelheid van deze nasi kuning zou willen maken zou ik het zeker voor het onzekere nemen en gewoon 2 pannetjes koken ipv alles in een pan. Dan weet ik zeker dat het lukt. Groetjes, Simone

  2. Geert Bakker

    Geprobeerd.Smaakt uitstekend.Qua bereiding een soort risotto, maar dan op z’n indonesisch.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*