Nasi kuning is een rijstgerecht wat meestal wordt gegeten bij feestelijke gelegenheden. Vaak wordt het ook geserveerd in de vorm van een tumpeng (een torentje van rijst). Deze staat in het midden van een schaal met allerlei lekkere gerechten er omheen. Maar dit kleurrijke rijstgerecht kun je eigenlijk altijd wel eten, niet alleen maar als er iets te vieren valt. Het is en een leuke en lekkere variatie op gewone witte rijst.
Iedere familie heeft zijn eigen manier om nasi kuning te maken. De een maakt het in een rijststomer of gewoon simpel in een gewone pan. Sinds ik mijn multicooker (de Crock-Pot Express) heb bereid ik rijst het liefst daarin. Elke keer komt de rijst er perfect uit. Bekijk hier het recept voor nasi kuning uit de Crock-Pot Express.
Nasi kuning (gele feestrijst)
Deze gele gekruide rijst heeft een lekkere zachte en aromatische smaak. Het ruikt ook heerlijk in de pan. Ingrediënten zoals sereh en djeroek poeroet geven die typische smaak aan deze rijst. Kneus deze wel altijd voor het koken, zo geven ze beter hun smaak af. Ook maakt de kokosmelk, waar de rijst in gekookt wordt de rijst lekker zacht en smaakvol. Pandanrijst of jasmijnrijst zijn fijne rijstsoorten voor dit recept. Je kunt nasi kuning eigenlijk met alle Indische en Indonesische gerechten combineren.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE