Fricadel goreng, een lekkere snack of tussendoortje maar ook een prima gerechtje voor bij de rijsttafel. Frikadel pan, beter bekend als Indisch gehaktbrood is een gerecht wat je bereid in de oven. Fricadel (of frikadel) goreng is in de basis hetzelfde. Alleen bak je het mengsel niet in de oven maar je maakt er ‘burgertjes’ of balletjes van die je vervolgens licht frituurt. Deze serveer je met een lekkere dip maar koud op een broodje smaakt dit ook super!
Mijn oma maakte bij familiefeestjes meestal de gefrituurde variant. Ze maakte er balletjes van die wel wat weg hebben van een oliebol. Op andere dagen maakte ze een grote schaal frikadel pan, het Indisch gehaktbrood uit de oven.
Fricadel goreng maken
Dit gerecht kun je maken met een restje gekookte aardappels, dit is samen met gehakt de basis van de fricadel. Je kunt de avond ervoor een ortie extra aardappels koken om de volgende dag dit gerecht te maken. Fricadel kun je ook prima meenemen in je lunchtrommel. Het is zowel warm als koud lekker. Sambal of chilisaus is een lekkere dip maar een ketjapsaus past er ook prima bij. Deze fricandelletjes zijn ook een handig gerecht voor een rijsttafel. Ze vallen bij kinderen vaak goed in de smaak.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE