Fricadel goreng

Ook wij eten wel eens frikandel… maar dan wel de Indische fricadel goreng! Een simpel recept waar je veel mee kunt variëren. Het wordt gegeten als snack of als bijgerecht en ik ken mensen die eten het op brood met heel veel sambal!

Je kunt het maken in de oven met een paneerlaag (dit heet fricadel pan) of je maakt er balletjes of burgers van (fricadel goreng). Handig om te maken en mee te nemen naar je werk als lunch.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 tot 3 gekookte aardappels fijngestampt
  • 2 eieren
  • beetje gehakte peterselie of selderij
  • snufje verse nootmuskaat
  • scheutje ketjap of sojasaus
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • ruim )kokos) olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Kook de aardappels gaar, stamp ze fijn en laat even afkoelen. Fruit de ui met de knoflook en de rode peper in een klein beetje olie in een koekenpan. Schep dit mengsel door de aardappels en voeg de eieren toe. Maak er een glad mengsel van.

Voeg nu het gehakt, de peterselie of selderij, de nootmuskaat en de sojasaus toe. Meng goed door elkaar en laat het even opstijven in de koelkast. Verhit ruim kokosolie in een koekenpan en maak er met je handen ‘burgers’ van. Bak deze om en om bruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier bestrooi met een klein beetje zout indien nodig. Lekker met nasi kuning, komkommersalade en veel sambal!!

Fricadel_goreng

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

5 Reacties

  1. Sylvia Kikkert

    Verrukkelijk recept, maar mijn fricadellen vielen uit elkaar. Nu had ik geen kruimige aardappelen genomen, kwam het misschien daardoor? Op google zag ik een tip om een klein scheutje bier toe te voegen om te voorkomen dat ze uit elkaar zouden vallen. Is dat een idee? Ik ga dat vandaag uitproberen in ieder geval.

    • Hoi Sylvia, ik gebruik meestal vrij stevige aardappelen. Die tip van het bier ken ik persoonlijk niet. Ik zou dan denk ik zelf een schepje bloem toevoegen om het een steviger mengsel te maken net als bij groenteburgers.Maar misschien werkt het met bier wel heel goed, je kunt het altijd uitproberen!

  2. Willem Sopacua

    Geweldig! Was er al altijd dol op. Ga het binnenkort proberen.
    Bedankt!

  3. Hoi Bert, bedankt voor je oplettendheid! Ze staan er nu bij! Groetjes, Simone

  4. Leuk recept maar ik kan de eieren niet vinden in de ingrediéntenlijst

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*