Indische maiskoekjes (frikadel djagoeng), een simpel recept gemaakt met ingrediënten uit je voorraadkast. Waarom een recept voor maiskoekjes? Er zijn er al zoveel! Nou, omdat ze het verdienen om in de spotlights te staan! Ook is dit een variant zonder ei, vegan maiskoekjes dus. Van zoiets eenvoudigs als mais kun je echt een heel lekker gerechtje maken. Extra lekker met een pittige chilisaus dip.
Iedereen heeft vast wel ergens achter in zijn voorraadkast een verdwaald blikje mais staan. Misschien wilde je het gebruiken voor een Mexicaans gerecht of als aanvulling in een salade. De volgende keer als je het blikje mais tegenkomt, maak dan deze frikadel djagoeng! Een ideaal gerecht om je blikje mais voor te gebruiken. Je kunt deze koekjes zowel warm als koud eten. Ze kunnen dus ook prima mee in je lunchtrommel.
Indische maiskoekjes (frikadel djagoeng)
Frikadel djagoeng (ook wel perkedel djagung) genoemd is misschien wel een van de meest bekende Indische snacks. Het is lekker, goedkoop want je kunt met een blikje van 300 gram mais heel veel koekjes bakken. Maiskoekjes worden meestal gefrituurd maar kies meestal voor een ‘shallow fry’. Hiermee bedoel ik dat ik ze niet volledig frituur (onderdompel in olie) maar bak in een bodempje olie.
Je kunt maiskoekjes eten als snack/tussendoortje maar ze smaken ook prima met rijst en groente. Ook is het een mooie aanvulling voor een rijsttafel. Kinderen zullen dit ook een lekker gerechtje vinden.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)