Eetspiratie » Indische maiskoekjes (frikadel djagoeng)
Indische maiskoekjes frikadel djagoeng

Indische maiskoekjes (frikadel djagoeng)

Indische maiskoekjes (frikadel djagoeng), een simpel recept gemaakt met ingrediënten uit je voorraadkast. Waarom een recept voor maiskoekjes? Er zijn er al zoveel! Nou, omdat ze het verdienen om in de spotlights te staan! Ook is dit een variant zonder ei, vegan maiskoekjes dus. Van zoiets eenvoudigs als mais kun je echt een heel lekker gerechtje maken. Extra lekker met een pittige chilisaus dip.

Iedereen heeft vast wel ergens achter in zijn voorraadkast een verdwaald blikje mais staan. Misschien wilde je het gebruiken voor een Mexicaans gerecht of als aanvulling in een salade. De volgende keer als je het blikje mais tegenkomt, maak dan deze frikadel djagoeng! Een ideaal gerecht om je blikje mais voor te gebruiken. Je kunt deze koekjes zowel warm als koud eten. Ze kunnen dus ook prima mee in je lunchtrommel.

Indische maiskoekjes (frikadel djagoeng)

Frikadel djagoeng (ook wel perkedel djagung) genoemd is misschien wel een van de meest bekende Indische snacks. Het is lekker, goedkoop want je kunt met een blikje van 300 gram mais heel veel koekjes bakken. Maiskoekjes worden meestal gefrituurd maar kies meestal voor een ‘shallow fry’. Hiermee bedoel ik dat ik ze niet volledig frituur (onderdompel in olie) maar bak in een bodempje olie.

Je kunt maiskoekjes eten als snack/tussendoortje maar ze smaken ook prima met rijst en groente. Ook is het een mooie aanvulling voor een rijsttafel. Kinderen zullen dit ook een lekker gerechtje vinden.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Indische maiskoekjes frikadel djagoeng
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Indische maiskoekjes (frikadel djagoeng)

Indische maiskoekjes (frikadel djagoeng)

3 van 5 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: Indische en Indonesische recepten, Indofood, Tussendoortjes, Vegan, VegetarischNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

20

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Met een simpel blikje mais kun je een lekkere snack of borrelhapje maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 175 – 200 gram 175 – 200 bloem

  • 50 gram 50 maïzena

  • 1 theelepel 1 bakpoeder

  • flinke snuf zout

  • chilipoeder naar smaak

  • halve theelepel halve knoflookpoeder

  • halve theelepel halve uienpoeder

  • 300 gram 300 mais

  • 1 rode 1 peper

  • 1 1 bosui

  • 250 – 300 milliliter 250 – 300 koud water

  • optioneel: 2 takjes fijngehakte selderij

  • partjes limoen voor erbij/chilisaus

  • ruime hoeveelheid olie om in te bakken

Bereiding:

  • Maak een beslag van bloem, maïzena, water, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en een snuf zout. Meng dit goed door elkaar. Het mag een beetje een dik mengsel zijn. Is het beslag te dik of te dun, voeg dan nog wat bloem of water toe. Zeef het bakpoeder boven de kom en meng dit er goed doorheen.
  • Giet de mais af en spoel de korrels even af onder de kraan. Doe de helft van de mais in het beslag. Plet de andere helft van de maiskorrels met een vork en voeg dit ook aan het beslag toe.
  • Snijd de peper door de helft en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Je mag ze er ook in laten als je dat lekker vindt. Hak de peper (en eventueel selderij) fijn en snijd de bosui in ringetjes. Doe deze ook bij het beslag. Meng dit goed door elkaar.
  • Schenk olie in een grote koekenpan, net zoveel tot de bodem bedekt is. Laat dit heet worden. Neem een juslepel of een eetlepel en schep kleine hoopjes van het beslag in de pan.
  • Laat dit even bakken tot ze bruin worden aan de onderkant. Spiek even en als ze bruin zijn draai je ze om met behulp van 2 spatels. Kijk uit voor spetters.
  • Als de maiskoekjes bruin en krokant zijn schep je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Bestrooi met een klein beetje zout en besprenkel met limoensap. Serveer met chilisaus of sriracha.

Aantekeningen

  • Vers gebakken zijn maiskoekjes natuurlijk het allerlekkerst maar restjes kun je prima bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook heel goed. Doe dan wel een bakpapiertje tussen de maiskoekjes zodat ze niet aan elkaar bevriezen.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)