Pittige kipsalade

Pittige kipsalade

Door de weeks maak ik regelmatig een grote schaal met een salade of een ander soort schotel. Ik kijk wat ik in huis heb en maak daar een gerecht mee. Ik snijd de groenten in verschillende vormen, maak er een dressing of saus bij en kijk welke toppings ik ga gebruiken. De schaal zet ik in het midden van de tafel en iedereen kan zijn eigen bordje opscheppen. Kinderen vinden dit een leuke en lekkere manier van eten.

Ik gebruik voor dit soort gerechten altijd sla als basis. Dit vul ik aan met knapperige groenten als komkommer en ui en bouw de salade dan verder op. Ik pas de ingrediënten aan op de soort salade die ik maak, in dit geval een Oosterse salade. Schrik niet van de ingrediëntenlijst want het meeste heb je waarschijnlijk in je koelkast en/of voorraadkast.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Voor deze pittige kipsalade maak ik een marinade en dressing ineen. Je maakt deze in een kom en één helft gebruik je als marinade en de andere helft is de basis van je dressing. Volg straks goed de stappen hieronder. De sambal badjak maakt deze marinade/dressing zo lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kipfilet per persoon

  • 1 royale eetlepel sambal badjak

  • 2 tenen knoflook

  • 2 centimeter verse gember

  • theelepel Thaise vissaus

  • 3 eetlepels sojasaus

  • theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels citroensap

  • vers gemalen zwarte peper

  • flinke theelepel honing

  • eetlepel zoete chilisaus

  • zak gemengde sla

  • halve komkommer

  • 1 rode ui

  • 4 bosuitjes

  • 1 wortel

  • 1 rode paprika

  • toppings: verkruimelde kroepoek en sesamzaadjes

Pittige kipsalade
Mooie kleuren op je bord!

Hoe maak je het?

  • Doe de kipfilets in een ziplockzakje en bestrooi met vers gemalen zwarte peper.
  • Maak in een aparte kom de marinade/dressing. Doe hierin de sambal badjak, geraspte gember en knoflook, Thaise vissaus, sojasaus, sesamolie, 1 eetlepel citroensap en de honing. Het is een wat dikkere substantie. Proef of de smaak naar wens is.
  • Doe de helft van de marinade bij de kip, sluit het zakje en masseer de marinade in de kip. Leg het zakje met de kip apart (in de koelkast) en bewaar de rest van de marinade/dressing in de kom. Snijd ondertussen de groenten in verschillende vormen (evt met behulp van een zizag mesje en een spiraalsnijder).
  • Maak een groot bord op (ik gebruikte een dienblad) en begin met een flinke laag sla. Daarop komt de rode ui en de wortel. Hierna de reepjes komkommer en paprika. Pak de kom met de andere helft van de dressing en voeg hier een eetlepel citroensap en eetlepel zoete chilisaus aan toe. Verdun de dressing met een heel klein scheutje water. Meng goed door elkaar, proef of de smaak naar wens is. De dressing is nu klaar voor gebruik.
  • Haal de kip uit de marinade, verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip gaar en bruin. Als hij gaar is snijd je hem voorzichtig in schuine plakjes. Leg de gesneden kip op de salade. Schep het vocht uit de pan over de kip want daar zit natuurlijk veel smaak aan.
  • Besprenkel de salade en de kip met de dressing en bestrooi de salade met ringetjes bosui, sesamzaadjes en verkruimelde kroepoek. Zet de schaal op tafel en iedereen kan lekker zijn eigen bordje opscheppen.
Pittige kipsalade
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Dennis Staals

    Sodejanus, ik heb al veel van jou recepten gemaakt maar dit is toch wel echt een topper hoor. Die dressing is goddelijk!! Een ideale koelkastleegmaaksalade! Super gedaan.

    • Hoi Dennis, ik moest wel even lachen toen ik je berichtje las! En de dressing vind ik zelf ook erg goed gelukt en de term koelkastleegmaaksalade ga ik ook zeker gebruiken! Bedankt! Groetjes, Simone

  2. Hoi Simone,

    Ik wilde eigenlijk jouw Caesar met avocado dressing maken vandaag maar toen kwam dit recept voorbij. Een eenvoudig recept maar werkelijk heerlijk en zo klaar. Vanmiddag de kip al te marineren gelegd en uiteindelijk was ik met 15 min klaar. Voor herhaling vatbaar! Bedankt weer :-)

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*