Snelle babi ketjap

Snelle babi ketjap

Dit is het eerste recept wat ik heb gemaakt voor Eetspiratie in mijn nieuwe keuken! Ik moet nog een beetje mijn draai vinden merk ik. Alles staat op een andere plaats, ik moet op zoek naar een nieuw plekje om de gerechten te fotograferen en ik heb nog geen structuur met boodschappen doen. Laatst tijdens een spontane boodschappenronde nam ik een keer varkensfiletlapjes mee, deze gebruik ik bijna nooit. Ik maakte er een snelle babi ketjap van die goed in de smaak viel.

Voor diegenen die het nog niet weten, wij wonen sinds april (2019) in een nieuwbouwwoning. Toen we de sleutel kregen zat er nog geen keuken in. Dit was een tijdje een beetje improviseren wat koken betreft maar dat lukte prima. Momenteel zijn we druk aan het klussen en dat blijft de komende periode ook nog wel zo. Snelle en makkelijke recepten zijn dan wel handig, zoals dit recept!

Alhoewel dit een ‘snel’ recept voor babi ketjap is, is het wel lekkerder om het vlees een tijdje te laten marineren. Je kunt het vlees al een avond van tevoren in de marinade zetten. Maar als je minder tijd hebt is een uurtje (of langer) ook prima.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Wat heb je nodig?

  • 650 gram varkensfiletlapjes á la minute

  • 1 eetlepel sambal badjak

  • 2 tot 3 eetlepels ketjap manis

  • theelepel djahé (gemalen gemberpoeder)

  • 2 eetlepels oestersaus

  • theelepel kerriepoeder

  • eetlepel sojasaus

  • 1 tot 2 eetlepels honing naar smaak

  • eetlepel citroensap

  • scheutje water

  • olie om in te bakken

  • eetlepel azijn

  • teen knoflook

Hoe maak je het?

  • Haal het vlees uit de koelkast en zet het apart. Begin met het maken van de marinade.
  • Neem een grote kom en doe hierin de sambal badjak, djahé, teentje knoflook (geraspt), kerriepoeder, oestersaus, ketjap, sojasaus, honing, azijn en citroensap. Meng alles goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Ik houd van pittig dus ik gebruik meer sambal badjak.
  • Schep 4 eetlepels van de marinade over in een klein kommetje, dek het af en bewaar dit in de koelkast voor later.
  • Snijd het vlees in even grote dunne reepjes en leg ze in de marinade. Schep alles goed om zodat elk stukje vlees bedekt is. Laat het bij voorkeur een nachtje marineren maar een paar uurtjes kan ook prima.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan. Schep het vlees uit de kom over in de pan en bak het op een middelhoog vuur. Er komt veel vocht uit het vlees. Blijf steeds omscheppen, het vocht verdampt uiteindelijk waarna het vlees krokant wordt. Filetlapjes hoef je maar heel kort te bakken, ze zijn snel gaar.
  • Als het vlees bruin (en een beetje krokant) is voeg je de marinade toe die je eerder apart gezet hebt. Wil je iets meer vocht voeg dan een scheutje water toe. Schep nog even om en je babi ketjap is klaar. Serveer direct met rijst en groenten die je lekker vindt.

Heb je meer tijd en kook je graag met de slowcooker? Babi ketjap kun je namelijk ook prima in de slowcooker bereiden. Je hoeft er tijdens het koken dan niet bij te blijven en het vlees wordt lekker mals en zacht. Kijk hier voor het recept.

Snelle babi ketjap
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*