Eetspiratie » Snelle babi ketjap
Snelle babi ketjap

Snelle babi ketjap

Snelle babi ketjap, voor als je wel lekker wilt eten maar geen tijd hebt om uren in de keuken te staan. Soms heb je gewoon minder tijd en wil je iets op tafel zetten wat niet te ingewikkeld is. Dit gerecht is dan een goede optie. Om de kooktijd te verkorten gebruik ik in dit recept varkensfiletlapjes á la minute. De rest van de ingrediënten staan waarschijnlijk al in je voorraadkast. Serveer de babi ketjap met rijst en groenten.

Je kunt op verschillende manieren babi ketjap (gestoofd varkensvlees in ketjapsaus) maken. Naast hamlappen of zelfs varkenshaas kun je voor dit bekende Indische gerecht ook speklapjes gebruiken, of een combinatie daarvan. Het is een ideaal gerecht voor in de slowcooker of stoofpan. Maar het kan met dunne filetlapjes dus op een snelle manier. Hier vind je het recept voor babi ketjap uit de slowcooker.

Snelle babi ketjap

Alhoewel dit een ‘snel’ recept is, is het wel lekker (als je de tijd hebt) het even in de marinade te zetten. Dit hoeft niet perse, maar als je 10 minuutjes hebt dan is het wel een aanrader. Je snijd het vlees in dunne reepjes, maar knippen met een keukenschaar gaat sneller. Vervolgens maak je de marinade en legt daar het vlees in. Ondertussen kook je rijst en bereid je de groenten. Daarna bak je het vlees in de koekenpan een beetje krokant en that’s it!

Snelle babi ketjap

Snelle babi ketjap

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.6 van 5 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Hoe maak je een snelle babi ketjap? Met varkensfiletlapjes en een aantal ingrediënten uit je voorraadkast zet je snel een lekker gerecht op tafel.

Kook modus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 650 gram varkensfiletlapjes á la minute

  • 1 eetlepel sambal badjak

  • 2-3 eetlepels ketjap manis

  • 1 theelepel djahé (gemalen gemberpoeder)

  • 2 eetlepels oestersaus

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1-2 eetlepels honing naar smaak

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 scheutje water

  • 1 eetlepel azijn

  • 2 tenen knoflook fijngehakt

  • olie om in te bakken

BEREIDING

  • Haal het vlees uit de koelkast en zet het apart. Hak de knoflook fijn en begin met het maken van de marinade.
  • Neem een grote kom en doe hierin 1 eetlepel sambal badjak, 1 theelepel djahé, 2 teentje knoflook, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels oestersaus, 2 – 3 eetlepels ketjap, sojasaus, honing naar smaak, 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel citroensap. Meng alles goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is.
  • Schep 3eetlepels van de marinade over in een kommetje en zet apart tot gebruik.
  • Snijd het vlees in even grote dunne reepjes en leg ze in de marinade. Schep alles goed om zodat elk stukje vlees bedekt is. Laat het bij voorkeur een nachtje marineren maar een paar uurtjes kan ook prima.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan. Schep het vlees uit de kom over in de pan en bak het op een middelhoog vuur. Er komt veel vocht uit het vlees. Blijf steeds omscheppen, het vocht verdampt uiteindelijk waarna het vlees krokant wordt. Filetlapjes hoef je maar heel kort te bakken, ze zijn snel gaar.
  • Als het vlees bruin (en een beetje krokant) is voeg je de marinade toe die je eerder apart gezet hebt. Wil je iets meer vocht voeg dan een scheutje water toe. Schep nog even om en je babi ketjap is klaar. Serveer direct met rijst en groenten die je lekker vindt.Snelle babi ketjap

AANTEKENINGEN

  • Heb je meer tijd en kook je graag met de slowcooker? Babi ketjap kun je namelijk ook prima in de slowcooker bereiden. Je hoeft er tijdens het koken dan niet bij te blijven en het vlees wordt lekker mals en zacht. Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.