Eetspiratie » Snelle tomatensoep
Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep met noedels. Recepten die ik uit de losse pols bedenk zijn vaak een succes, zo ook deze snelle tomatensoep. Ik kijk in mijn voorraadkast wat ik allemaal in huis heb en maak daar samen met een aantal verse ingrediënten iets lekkers van. Voor een soep heb je niet veel nodig. Hij moet vooral goed vullend zijn en het liefst snel klaar.

Tomatenblokjes, gepureerde tomaten (of passata) heb ik standaard in huis. Zo kan ik altijd snel een saus, soep of een curry op tafel zetten. Voor deze snelle soep gebruik ik twee blikjes gepureerde tomaten (of polpa). Deze tomaten zijn al gepureerd en daardoor is de soep nog sneller klaar.

Snelle tomatensoep

Als basis gebruik ik ui, knoflook en gember. Om de soep iets pittiger te maken fruit ik ook sambal oelek mee. Voor een beetje kleur en bite voeg ik plakjes wortel toe. Om de soep lekker vullend te maken voeg ik volkoren noedels, blokjes gerookte tofu en kikkererwten toe. Zo heb je een goed gevulde soep die geschikt is als lunch of lichte avondmaaltijd. Als topping strooi ik er ringetjes bosui en fijngehakte koriander overheen. Voor een beetje crunch garneer ik de soep met gebakken uitjes.

Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Snelle tomatensoep
Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je een lekkere snelle tomatensoep.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 2 blikjes 2 tomaten polpa (á 400 gram)

  • 1 liter 1 water

  • 1 1 ui

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 2 centimeter 2 verse gember

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 eetlepel 1 groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje

  • 1 eetlepel 1 sojasaus

  • 2 2 bosuitjes

  • 2 2 wortels

  • 1 eetlepel 1 olie

  • snufje snufje zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Snijd de wortels in dunne plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin alles aan. Voeg ook de sambal oelek toe en fruit deze mee.
  • Schenk de tomaten polpa erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg nu 2,5 blikje water (gebruik de blikjes van de tomaten) toe samen met het groentebouillonpoeder (of bouillonblokje).
  • Verkruimel de noedels boven de pan. Giet de kikkererwten af en spoel ze af onder de kraan, voeg ze toe aan de soep. Snijd de gerookte tofu in blokjes en doe ze ook in de soep. Laat dit warm worden op een laag vuur. Als de noedels zacht zijn is de soep klaar.
  • Proef de soep en breng op smaak met sojasaus en zwarte peper. Schep de soep in de kommen en garneer met bosui en/of verse koriander. Bestrooi met gebakken uitjes.

Aantekeningen

  • Voor extra pit kun je er nog een beetje chili olie overheen drizzlen. Bekijk hier het recept voor chili olie.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE