Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Recepten die ik uit de losse pols bedenk zijn vaak een succes, zo ook deze snelle tomatensoep. Ik kijk in mijn voorraadkast wat ik in allemaal heb en maak daar samen met een aantal verse ingrediënten iets lekkers van. Voor een soep heb je niet veel nodig. Hij moet lekker zijn maar ook een beetje vullend.

Om deze soep extra vulling te geven heb ik er reepjes omelet in gedaan. Ik bak een omelet, rol deze op en snijd er rolletjes van. Ik schep de soep in de kom en zet de omelet rolletjes erin. Ziet er mooi uit en het is nog lekker ook.

Verse kruiden zoals koriander, bieslook en peterselie zijn ook prima toppings voor deze soep. In ringetjes gesneden bosui geven de soep ook extra pit.

Snelle tomatensoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Lunch, Oosterse recepten, Soepen, VegetarischKeuken: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je een lekkere snelle tomatensoep.

Ingrediënten

  • 1 fles tomaten passata (700 milliliter)

  • 1 liter water

  • 1 ui

  • 1 tot 2 tenen knoflook

  • 2 centimeter verse gember

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 bosuitjes of verse bieslook

  • 1 eetlepel olie

  • snufje zwarte peper

  • 2 eieren

  • snufje gedroogde chili flakes

Hoe maak je het?

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, de knoflook en de geraspte gember. Voeg de tomaten passata en het water toe, breng het zachtjes aan de kook en voeg het groentebouillonpoeder toe.
  • Bak ondertussen van de twee eieren een omelet. Rol de omelet op en snijd in rolletjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes of hak de bieslook fijn.
  • Proef de soep en breng op smaak met sojasaus en zwarte peper.
  • Schep de soep in de kommen en leg de rolletjes omelet erin. Garneer met bosui en/of bieslook en strooi er een snufje gedroogde chili flakes overheen.

Aantekeningen

  • Wil je graag vlees in je soep? Voeg dan stukjes (gerookte)kip, of (kip)gehaktballetjes toe.
  • Naan (platbrood) met knoflookboter en verse kruiden smaakt heerlijk bij deze soep. Kijk hier voor het naan recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

4 Reacties

  1. Leuk en makkelijk recept, maar ik heb één vraagje: gaat de omelet als laatste ook in de soep?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*