Eetspiratie » Snelle tomatensoep
Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Snelle tomatensoep met noedels. Recepten die ik uit de losse pols bedenk zijn vaak een succes, zo ook deze snelle tomatensoep. Ik kijk in mijn voorraadkast wat ik allemaal in huis heb en maak daar samen met een aantal verse ingrediënten iets lekkers van. Voor een soep heb je niet veel nodig. Hij moet vooral goed vullend zijn en het liefst snel klaar.

Tomatenblokjes, gepureerde tomaten (of passata) heb ik standaard in huis. Zo kan ik altijd snel een saus, soep of een curry op tafel zetten. Voor deze snelle soep gebruik ik twee blikjes gepureerde/gezeefde tomaten. Deze tomaten zijn al glad gepureerd en daardoor is de soep nog sneller klaar.

Snelle tomatensoep

Als basis gebruik ik ui, knoflook en gember. Om de soep iets pittiger te maken fruit ik ook sambal oelek mee. Voor een beetje kleur en bite voeg ik plakjes wortel toe. Om de soep lekker vullend te maken voeg ik volkoren noedels en kikkererwten toe. Zo heb je een goed gevulde soep die geschikt is als lunch of lichte avondmaaltijd. Als topping strooi ik er ringetjes bosui en fijngehakte koriander overheen. Voor een beetje crunch garneer ik de soep met gebakken uitjes. De soep is vegan/plantaardig en door de kikkererwten bevat het ook nog een portie eiwitten.


De ideale pan voor soep of stamppot
BK Fortalit Soeppan - Ø 26 cm / 8,2 liter - Emaille- petrol

BK Fortalit Soeppan – Ø 26 cm / 8,2 liter – Emaille- petrol

Maak in een handomdraai jouw eigen plantaardige melk met de Vegan Milker MÜLSI – eenvoudig, snel en makkelijk schoon te maken!

Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 5 stemmen
Categorie: Voorgerecht, Lunch, HoofdgerechtKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

30

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je een lekkere snelle vegan tomatensoep. Heerlijk als voorgerecht, lunch of snelle lichte avondmaaltijd.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 blikjes gezeefde tomaten (van 400 gram)

  • 1 blik kikkererwten van 400 gram, uitgelekt en afgespoeld

  • 70 gram (volkoren) noedels, (1 vierkantje)

  • 800 milliliter water (of meer naar wens)

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 2 theelepels verse gember, geraspt

  • halve eetlepel sambal oelek (of meer naar smaak)

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 bosuitjes

  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden

  • 1 eetlepel olie

  • zwarte peper

BEREIDING

  • Snipper 1 ui, hak 2 tenen knoflook fijn en rasp 2 theelepels verse gember. Snijd 2 wortels in dunne plakjes en 2 bosuitjes in ringetjes. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit dit samen aan. Voeg ook een halve eetlepel sambal oelek toe en fruit deze mee.
  • Schenk de inhoud van de 2 blikjes gezeefde tomaten erbij en roer alles goed door elkaar. Vul nu de 2 lege blikjes met water en voeg dit toe aan de soep. Voeg 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje toe.
  • Verkruimel 70 gram noedels boven de pan. Giet 400 gram kikkererwten af en spoel ze af onder de kraan en voeg ze toe aan de soep. Laat dit warm worden op een laag vuur. Als de noedels zacht zijn is de soep klaar.
  • Proef de soep en breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus en zwarte peper. Schep de soep in de kommen en garneer met de ringetjes bosui. Bestrooi met gebakken uitjes.

AANTEKENINGEN

  • Voor extra pit kun je er nog een beetje chili olie overheen drizzlen. Bekijk hier het recept voor chili olie.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!