Eetspiratie » Snelle tomatensoep
Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep met noedels. Recepten die ik uit de losse pols bedenk zijn vaak een succes, zo ook deze snelle tomatensoep. Ik kijk in mijn voorraadkast wat ik allemaal in huis heb en maak daar samen met een aantal verse ingrediënten iets lekkers van. Voor een soep heb je niet veel nodig. Hij moet vooral goed vullend zijn en het liefst snel klaar.

Tomatenblokjes, gepureerde tomaten (of passata) heb ik standaard in huis. Zo kan ik altijd snel een saus, soep of een curry op tafel zetten. Voor deze snelle soep gebruik ik twee blikjes gepureerde tomaten (of polpa). Deze tomaten zijn al gepureerd en daardoor is de soep nog sneller klaar.

Snelle tomatensoep

Als basis gebruik ik ui, knoflook en gember. Om de soep iets pittiger te maken fruit ik ook sambal oelek mee. Voor een beetje kleur en bite voeg ik plakjes wortel toe. Om de soep lekker vullend te maken voeg ik volkoren noedels, blokjes gerookte tofu en kikkererwten toe. Zo heb je een goed gevulde soep die geschikt is als lunch of lichte avondmaaltijd. Als topping strooi ik er ringetjes bosui en fijngehakte koriander overheen. Voor een beetje crunch garneer ik de soep met gebakken uitjes.

De ideale pan voor soep of stamppot
BK Fortalit Soeppan - Ø 26 cm / 8,2 liter - Emaille- petrol

BK Fortalit Soeppan – Ø 26 cm / 8,2 liter – Emaille- petrol

Maak in een handomdraai jouw eigen plantaardige melk met de Vegan Milker MÜLSI – eenvoudig, snel en makkelijk schoon te maken!

Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 4 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

30

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je een lekkere snelle tomatensoep.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 blikjes tomaten polpa (á 400 gram)

  • 1 liter water

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 2 centimeter verse gember

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 bosuitjes

  • 2 wortels

  • 1 eetlepel olie

  • snufje zwarte peper

BEREIDING

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Snijd de wortels in dunne plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin alles aan. Voeg ook de sambal oelek toe en fruit deze mee.
  • Schenk de tomaten polpa erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg nu 2,5 blikje water (gebruik de blikjes van de tomaten) toe samen met het groentebouillonpoeder (of bouillonblokje).
  • Verkruimel de noedels boven de pan. Giet de kikkererwten af en spoel ze af onder de kraan, voeg ze toe aan de soep. Snijd de gerookte tofu in blokjes en doe ze ook in de soep. Laat dit warm worden op een laag vuur. Als de noedels zacht zijn is de soep klaar.
  • Proef de soep en breng op smaak met sojasaus en zwarte peper. Schep de soep in de kommen en garneer met bosui en/of verse koriander. Bestrooi met gebakken uitjes.

AANTEKENINGEN

  • Voor extra pit kun je er nog een beetje chili olie overheen drizzlen. Bekijk hier het recept voor chili olie.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.