Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Wat ik altijd leuk vind is om met ingrediënten uit mijn voorraadkast een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ik eet graag soep, meestal als lunch. Deze soep moet dan wel snel op tafel staan. Ik maakte met een aantal Oosterse ingrediënten een snelle tomatensoep. Recepten die ik uit de losse pols bedenk zijn meestal het allerlekkerst.

De reepjes omelet maken deze soep extra lekker. Snijd ze in reepjes en maak er vervolgens rolletjes van, dat ziet er leuk uit en het eet ook erg lekker. Tuinkers of een andere cress soort heeft vaak een lekkere pittige smaak en dat past goed bij deze soep.

Wat heb je nodig?

  • fles tomatenpassata
  • liter water
  • halve ui fijngesnipperd
  • teentje knoflook geraspt
  • 2 centimeter verse gember geraspt
  • eetlepel groentebouillonpoeder
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 eieren (hiervan bak je een omelet)
  • snufje chiliflakes of sambal oelek naar smaak
  • scheutje sojasaus
  • snufje peper
  • optioneel: gehaktballetjes
  • optioneel: broccocress of tuinkers
  • scheutje olie

Hoe maak je het?

Verhit een klein beetje olie in een soeppan en fruit hierin de ui, de knoflook en de geraspte gember. Voeg de tomatenpassata en het water toe, breng het zachtjes aan de kook en voeg het groentebouillonpoeder toe. Als je graag gehaktballetjes in de soep wilt dan kun je ze nu toevoegen.

Bak ondertussen van de twee eieren een omelet.

De bosuitjes, de sojasaus en de chiliflakes of sambal oelek mogen nu in de soep er nu bij en breng alles op smaak met een klein beetje sojasaus en lekker veel vers gemalen zwarte peper. Garneer de soep met broccocress of tuinkers en een snufje chilliflakes. Snijd de omelet in reepjes en voeg deze net voor het serveren toe.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Leuk en makkelijk recept, maar ik heb één vraagje: gaat de omelet als laatste ook in de soep?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*