Snelle tomatensoep met noedels. Recepten die ik uit de losse pols bedenk zijn vaak een succes, zo ook deze snelle tomatensoep. Ik kijk in mijn voorraadkast wat ik allemaal in huis heb en maak daar samen met een aantal verse ingrediënten iets lekkers van. Voor een soep heb je niet veel nodig. Hij moet vooral goed vullend zijn en het liefst snel klaar.
Tomatenblokjes, gepureerde tomaten (of passata) heb ik standaard in huis. Zo kan ik altijd snel een saus, soep of een curry op tafel zetten. Voor deze snelle soep gebruik ik twee blikjes gepureerde/gezeefde tomaten. Deze tomaten zijn al glad gepureerd en daardoor is de soep nog sneller klaar.
Snelle tomatensoep
Als basis gebruik ik ui, knoflook en gember. Om de soep iets pittiger te maken fruit ik ook sambal oelek mee. Voor een beetje kleur en bite voeg ik plakjes wortel toe. Om de soep lekker vullend te maken voeg ik volkoren noedels en kikkererwten toe. Zo heb je een goed gevulde soep die geschikt is als lunch of lichte avondmaaltijd. Als topping strooi ik er ringetjes bosui en fijngehakte koriander overheen. Voor een beetje crunch garneer ik de soep met gebakken uitjes. De soep is vegan/plantaardig en door de kikkererwten bevat het ook nog een portie eiwitten.
