Eetspiratie » Tomatensoep met ballen
Tomatensoep met ballen

Tomatensoep met ballen

Tomatensoep met ballen! En dan niet een paar kleine balletjes natuurlijk maar fatsoenlijke gehaktballen. Om deze simpele tomatensoep nog lekkerder te maken strooi je er als finishing touch nog wat knoflookcroutons overheen. Of je serveert er platbrood bij met knoflook boter. Zo maak je van een eenvoudige soep een lekker gerecht.

Soep kan altijd! Het is een prima voorgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd. Wij eten het meestal op drukke doordeweekse dagen of in het weekend. Mijn dochter eet ook soep als ontbijt, dat vult prima.

Wil je er knoflookcroutons bij maken? Kijk dan hier hoe je deze eenvoudig kunt maken in de koekenpan. En als je dan toch bezig bent maak er dan meteen heerlijk platbrood bij. Kijk hier voor het recept.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Tomatensoep met ballen
Tomatensoep met ballen

Tomatensoep met ballen

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: SoepenKeuken: WereldkeukenNiveau: Makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Een lekkere tomatensoep met veel gehaktballetjes.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 2 blikken 2 tomatenblokjes (800 gram)

  • 1 1 wortel

  • 1 1 ui

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 2 2 laurierblaadjes

  • 1 theelepel 1 (vers geraspte) nootmuskaat

  • 1/2 theelepel 1/2 theelepel knoflookpoeder

  • 1-2 theelepels 1-2 suiker

  • 3-4 eetlepels 3-4 bloem

  • 2 eetlepels 2 groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje

  • 750 milliliter 750 water

  • 450 gram 450 half-om-half gehakt

  • snufje snufje zout en peper

  • 1 eetlepel 1 olie (om in te bakken)

  • optioneel: optioneel: 2 handjes vermicelli

Bereiding:

  • Snipper de ui en de knoflook en snijd de wortels in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit dit aan. Bak dit ongeveer 10 minuten, totdat de wortel helemaal zacht geworden is.
  • Draai ondertussen de gehaktballetjes. Kruid het gehakt eerst met peper, zout, knoflookpoeder en de helft van de nootmuskaat. Maak er middelgrote gehaktballetjes van. Zet ze even apart.
  • Doe de suiker en de rest van de nootmuskaat erbij in de pan, schep alles even om en voeg de tomatenblokjes toe. Voeg nu 3 tot 4 eetlepels bloem toe. Het wordt nu een dikke brei maar dat is ook de bedoeling. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Schenk het water erbij en roer de soep goed door. Breng het zachtjes aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer (let op warm!)
  • Als alles gepureerd is voeg je de laurierbladen en de rauwe gehaktballetjes aan de soep toe. Laat dit op een zacht vuur gaar worden.
  • Proef de soep en kijk of hij nog verder op smaak gebracht moet worden. Voeg naar wens 2 handjes vermicelli toe.

Aantekeningen

  • Als je tomatensoep lekker vindt probeer dan ook eens het recept voor Chinese tomatensoep.
  • Ik voeg altijd een schepje sambal toe aan mijn soep voor een beetje extra pit. Sambal tomaat is een lekkere bijpassende sambal voor deze tomatensoep.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)