Sambal tomaat (sambal tomat) is niet té pittig, niet té zoet maar precies goed. Wil je zelf een keer een speciale sambal maken, dan is dit een goed recept om mee te beginnen. Je bepaalt zelf hoe pittig je de sambal maakt. Het lekkerste is om voor dit recept een grote rijpe tomaat te gebruiken.
Een vleestomaat, een rijpe trostomaat of een coeur de boeuf (een hartvormige tomaat), ze zijn allemaal geschikt voor deze sambal. Heb je nog een aantal rijpe cherry tomaatjes liggen die op moeten? Ook deze kun je prima gebruiken, als ze maar lekker rijp en sappig zijn.
Sambal tomaat
Voor sambal tomaat gebruik je de gewone standaard rode pepers die je kunt kopen in de supermarkt en de toko. KIes zelf of je de zaadlijsten en/of zaadjes erin laat. Wil je ze liever verwijderen, snijd ze er dan met een scherp mesje uit. Gebruik handschoentjes als je met pepers werkt. Hou je toch van een beetje pit in je sambal? Voeg dan een rawit peper toe, deze geeft de sambal extra pit. Ook de trassi (gefermenteerde garnalenpasta) is optioneel, het geeft de sambal umami. Als je de trassi weglaat is deze geheel vegan (veganistisch).
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)