Sambal limoen (jeruk nipis). Soms heb je iets in je hoofd, dat zet je om in een recept en vervolgens maak je het. En als je het proeft dan is het precies wat je in gedachten had! Dat was dus het geval met deze sambal limoen. Deze sambal is helemaal mijn ding. Hij is pittig en er zit vooral heel veel limoen in. Naast limoen zit ook mijn lievelingsingrediënt in deze sambal namelijk: djeroek poeroet oftewel limoenblad. Een hete sambal met een fris citrus accent.
Geen idee waarom ik de smaak van djeroek poeroet (of daun jeruk purut) zo lekker vind. Ik vind dit al lekker sinds ik jong was. Deze mooie groene (soms hartvormige) blaadjes hebben een hele subtiele citrus smaak wat met niks anders te vergelijken is. Naast limoenblad ben ik ook gek op de limoen zelf. De kleur, de geur en de smaak, hij is onmisbaar in mijn keuken.
Sambal limoen (djeroek nipis)
Sambal maken is helemaal niet ingewikkeld. Vaak hoor ik dat mensen er niet aan durven te beginnen omdat het veel werk is. Bij dit recept is dat echt niet het geval. Als je een foodprocessor hebt dan ben je helemaal snel klaar. Je vermaalt de pepers, gember, knoflook en sjalot en je basis is al klaar. Vervolgens bak je dit aan in olie, voegt de rest van de specerijen, smaakmakers en limoen toe en that’s it.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)