Soms heb je iets in je hoofd, dat zet je om in een recept en vervolgens maak je het. En als je het proeft dan is het precies wat je in gedachten had! Dat was dus het geval met deze sambal limoen. Deze sambal is helemaal mijn ding. Hij is pittig en er zit vooral heel veel limoen in. Naast limoen zit ook mijn lievelingsingrediënt in deze sambal namelijk: djeroek poeroet oftewel limoenblad. Een hete sambal met een fris citrus accent.
Geen idee waarom ik de smaak van djeroek poeroet (of daun jeruk purut) zo lekker vind. Ik vind dit al lekker sinds ik jong was. Deze mooie groene (soms hartvormige) blaadjes hebben een hele subtiele citrussmaak wat met niks anders te vergelijken is. Naast limoenblad ben ik ook gek op de limoen zelf. Sowieso is de kleur van een limoen al fantastisch en de fris zure smaak is gewoon echt mijn ding.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Hi Simone,
Heb me geabonneerd op je site. Wat een lekkere recepten heb je. Maar de sambal limoen was echt een voltreffer. Zo lekker!!!
Hoi, wat leuk om te lezen! Dit is een van mijn persoonlijke favorieten! Groetjes, Simone