Thaise zoete chilisaus is een variant op sweet chilisaus. Iedereen kent de lekkere zoete saus die vaak bij loempia’s geserveerd wordt. Door de toevoeging van Thaise vissaus en sojasaus krijgt deze saus een diepere en vollere smaak wat ik persoonlijk net iets lekkerder vind dan de zoete variant. De limoen maakt het weer lekker fris.
Chilisaus serveer je bij een gerecht of verwerk je in een gerecht om het een zoete smaak mee te geven. Ook is het erg geschikt om bijvoorbeeld vlees een glanzend en sticky laagje te geven zoals bijvoorbeeld spareribs. Ik gebruik het ook als smaakmaker bij dit recept met kip.
Thaise zoete chilisaus
Deze saus is ook lekker als dipsaus. Ik eet het regelmatig met (tortilla)chips of dip er stukjes cassave kroepoek in. En natuurlijk is chilisaus onmisbaar bij loempia’s, pangsit goreng of bapao’s. Zelfgemaakte chilisaus kun je in een schone glazen pot een paar dagen bewaren in de koelkast. Wil je deze saus vegan maken, kies dan voor een veganistische vissaus. Deze kun je kopen bij de toko.


Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.