Ik ben gek op dim sum, dumplings, gyoza en pangsit goreng. Heerlijke gebakken, gestoomde en gefrituurde deegpakketjes met een lekkere vlees, kip en/of garnalen vulling, die je eet met een dipsausje. Pangsit goreng is een Chinees hapje wat ook in de Indische keuken geserveerd wordt. Het is vertaald: gebakken wonton. De Chinese variant wordt vaak gestoomd terwijl het in de Indische keuken vaker wordt gefrituurd.
Pangsit vellen zijn verkrijgbaar in de toko, je vindt ze in de vriezer. De kleine vierkante velletjes zijn gemaakt van bloem, ei en een snufje zout. Op de verpakking staat: ‘wonton skin for deep fry’ of pangsit. Voor pangsit kun je ook loempia vellen gebruiken maar pangsit velletjes zijn iets dikker en net iets fijner om mee te werken.
Je kunt de pangsit direct na het vouwen invriezen. Maak dus meteen een voorraadje als je toch bezig bent. Met dit recept kun je ongeveer 20 tot 25 stuks maken. Leg de gevouwen pangsit los van elkaar op een bord of schaal en vries ze in. Als ze compleet bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een (ziplock) zakje doen. Op deze manier vriezen ze niet aan elkaar vast.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Beste Simone vraag je welke olie gebruik je om te frituren heb zelf een keer frituurvet gebruikt maar dan is de smaak niet lekker.
Hoor graag je reactie mvg richard
Hoi Richard, ik gebruik bijna altijd rijstolie en anders zou zonnebloemolie een optie zijn. Groetjes, Simone