Eetspiratie » Pangsit goreng met kip en bieslook
Pangsit goreng met kip en bieslookvulling

Pangsit goreng met kip en bieslook

Ik ben gek op dim sum, dumplings, gyoza en pangsit goreng. Heerlijke gebakken, gestoomde en gefrituurde deegpakketjes met een lekkere vlees, kip en/of garnalen vulling, die je eet met een dipsausje. Pangsit goreng is een Chinees hapje wat ook in de Indische keuken geserveerd wordt. Het is vertaald: gebakken wonton.  De Chinese variant wordt vaak gestoomd terwijl het in de Indische keuken vaker wordt gefrituurd.

Pangsit goreng met kip en bieslook

Pangsit vellen zijn verkrijgbaar in de toko, je vindt ze in de vriezer. De kleine vierkante velletjes zijn gemaakt van bloem, ei en een snufje zout. Op de verpakking staat: ‘wonton skin for deep fry’ of pangsit. Voor pangsit kun je ook loempia vellen gebruiken maar pangsit velletjes zijn iets dikker en net iets fijner om mee te werken.

Je kunt de pangsit direct na het vouwen invriezen. Maak dus meteen een voorraadje als je toch bezig bent. Met dit recept kun je ongeveer 20 tot 25 stuks maken. Leg de gevouwen pangsit los van elkaar op een bord of schaal en vries ze in. Als ze compleet bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een (ziplock) zakje doen. Op deze manier vriezen ze niet aan elkaar vast.

Pangsit goreng met kip en bieslook

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, IndofoodKeuken: IndofoodNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

25

stuks
Voorbereiding

40

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

1

uur 

5

minuten

Gefrituurde deegpakketjes met een vulling van kip en bieslook.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 pak 1 pangsit vellen

  • 250 gram 250 kipgehakt

  • 2 eetlepels 2 fijngehakte verse bieslook

  • 1 theelepel 1 vers geraspte gember

  • 2 tenen 2 geraspte knoflook

  • 1 1 ei (alleen het eiwit)

  • peper en zout naar smaak

  • 500 milliliter 500 olie om in te frituren

Hoe maak je het?

  • Laat de pangsit vellen ontdooien. Dit kun je een avond van tevoren of een paar uur van tevoren doen.
  • Begin met het maken van de vulling. Doe het kipgehakt samen met de bieslook, gember, knoflook, peper en zout in een kom. Meng de vulling goed door elkaar en zet het even apart.
  • Scheid het eigeel van het eiwit en doe het eiwit in een kommetje. Het eiwit heb je straks nodig om de randjes van de pangsit vast te plakken.
  • Als de vellen ontdooit zijn kun je beginne met vouwen. Neem per velletje een theelepel van het mengsel. Leg de vulling in het midden en vouw de pangsit op een van de twee manieren zoals hieronder aangegeven. Bestrijk de randen van het velletje met eiwit (dit is met blauw aangegeven op het plaatje). Plak de pangsit goed dicht. Vind je het te lastig? Vouw er dan een simpel driehoekje van. Pangsit vouwen
  • Blijf vouwen tot je vulling op is. Als je pangsit vellen over hebt kun je deze gewoon weer terug invriezen.
  • Frituur de pangsit ongeveer 3 tot 4 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Snijd er eentje open om te kijken of de vulling gaar is. Het maar een klein beetje vulling dus het heeft niet heel lang nodig om gaar te worden.
  • Serveer de pangsit met dipsausjes die je lekker vindt. Chilisaus is altijd lekker bij pangsit. Pangsit goreng met kip en bieslook

Aantekeningen

  • Klik voor een pangsit recept met gehakt en garnaal hier. Voor een recept met kip en garnaal klik je hier.
  • Zelf Thaise chilisaus maken? Klik hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE