Ik ben gek op dim sum, dumplings, gyoza en pangsit goreng. Heerlijke gebakken, gestoomde en gefrituurde deegpakketjes met een lekkere vlees, kip en/of garnalen vulling, die je eet met een dipsausje. Pangsit goreng is een Chinees hapje wat ook in de Indische keuken geserveerd wordt. Het is vertaald: gebakken wonton. De Chinese variant wordt vaak gestoomd terwijl het in de Indische keuken vaker wordt gefrituurd.
Pangsit goreng met kip en bieslook
Pangsit vellen zijn verkrijgbaar in de toko, je vindt ze in de vriezer. De kleine vierkante velletjes zijn gemaakt van bloem, ei en een snufje zout. Op de verpakking staat: ‘wonton skin for deep fry’ of pangsit. Voor pangsit kun je ook loempia vellen gebruiken maar pangsit velletjes zijn iets dikker en net iets fijner om mee te werken.
Je kunt de pangsit direct na het vouwen invriezen. Maak dus meteen een voorraadje als je toch bezig bent. Met dit recept kun je ongeveer 20 tot 25 stuks maken. Leg de gevouwen pangsit los van elkaar op een bord of schaal en vries ze in. Als ze compleet bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een (ziplock) zakje doen. Op deze manier vriezen ze niet aan elkaar vast.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
WIL JE DIT RECEPT DELEN?
Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)