Ik ben gek op dim sum, dumplings, gyoza en pangsit goreng. Heerlijke gebakken, gestoomde en gefrituurde deegpakketjes met een lekkere vlees, kip en/of garnalen vulling, die je eet met een dipsausje. Pangsit goreng is een Chinees hapje wat ook in de Indische keuken geserveerd wordt. Het is vertaald: gebakken wonton. De Chinese variant wordt vaak gestoomd terwijl het in de Indische keuken vaker wordt gefrituurd.
Pangsit goreng met kip en bieslook
Pangsit vellen zijn verkrijgbaar in de toko, je vindt ze in de vriezer. De kleine vierkante velletjes zijn gemaakt van bloem, ei en een snufje zout. Op de verpakking staat: ‘wonton skin for deep fry’ of pangsit. Voor pangsit kun je ook loempia vellen gebruiken maar pangsit velletjes zijn iets dikker en net iets fijner om mee te werken.
Je kunt de pangsit direct na het vouwen invriezen. Maak dus meteen een voorraadje als je toch bezig bent. Met dit recept kun je ongeveer 20 tot 25 stuks maken. Leg de gevouwen pangsit los van elkaar op een bord of schaal en vries ze in. Als ze compleet bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een (ziplock) zakje doen. Op deze manier vriezen ze niet aan elkaar vast.
Pangsit goreng met kip en bieslook
25
stuks40
minuten25
minuten1
uur5
minutenGefrituurde deegpakketjes met een vulling van kip en bieslook.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 pak pangsit vellen
250 gram kipgehakt
2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
1 theelepel vers geraspte gember
2 tenen geraspte knoflook
1 ei (alleen het eiwit)
peper en zout naar smaak
500 milliliter olie om in te frituren
BEREIDING
- Laat de pangsit vellen ontdooien. Dit kun je een avond van tevoren of een paar uur van tevoren doen.
- Begin met het maken van de vulling. Doe het kipgehakt samen met de bieslook, gember, knoflook, peper en zout in een kom. Meng de vulling goed door elkaar en zet het even apart.
- Scheid het eigeel van het eiwit en doe het eiwit in een kommetje. Het eiwit heb je straks nodig om de randjes van de pangsit vast te plakken.
- Als de vellen ontdooit zijn kun je beginnen met vouwen. Neem per velletje een theelepel van het mengsel. Leg de vulling in het midden en vouw de pangsit op een van de twee manieren zoals hieronder aangegeven. Bestrijk de randen van het velletje met eiwit (dit is met blauw aangegeven op het plaatje). Plak de pangsit goed dicht. Vind je het te lastig? Vouw er dan een simpel driehoekje van.
- Blijf vouwen tot je vulling op is. Als je pangsit vellen over hebt kun je deze gewoon weer terug invriezen.
- Frituur de pangsit ongeveer 3 tot 4 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Snijd er eentje open om te kijken of de vulling gaar is. Het maar een klein beetje vulling dus het heeft niet heel lang nodig om gaar te worden.
- Serveer de pangsit met dipsausjes die je lekker vindt. Chilisaus is altijd lekker bij pangsit.
Gerelateerde recepten en artikelen
- 15 Indische hapjes voor bij de borrel
- Pangsit goreng met kip en garnaal
- Pangsit goreng met gehakt en garnaal
- Bieslook yoghurtdressing
- Sambal goreng boontjes met tahoe
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.