Eetspiratie » Noedelsoep met kip uit de slowcooker
Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Noedelsoep met kip uit de slowcooker, een gerecht wat hier wekelijks op tafel staat. Als er één gerecht is dat ik elke week wel kan eten dan is dat noedelsoep of zoals wij het hier thuis noemen: bamisoep of Indomie. En dan bedoel ik niet een pakje waar je alleen kokend water aan toe moet voegen (is soms wel handig), maar een krachtige bouillon met lekkere groenten, noedels en kip. Hoe langer een bouillon kan trekken hoe smaakvoller de soep, een ideaal gerecht voor slowcooking dus.

Voor het maken van de bouillon gebruik ik kipdrumsticks (met het vel erom). Als de kip na een paar uur (5 uur) gaar is verwijder ik het vel, haal ik het vlees van de botjes en doe het vlees terug in de soep. Door drumsticks (kip met bot) te gebruiken krijg je een mooie krachtige bouillon.

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Voor dit recept gebruik ik woknoedels. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Meestal neem ik de volkoren variant. Weet je niet welke noedels ik bedoel? Kijk dan even in dit overzicht, hier leg ik alles uit over welke je noedels je voor welk gerecht gebruikt. Een andere noedelsoort past ook prima in deze soep, eiernoedels, sobanoedels en udon noedels zijn ook geschikt. Ze hebben wel allemaal een andere structuur. De structuur van woknoedels vind ik persoonlijk het lekkerst voor dit gerecht.

Low en slow koken met deze slowcooker
CrockPot Slow Cooker 4,7L programmeerbaar

CrockPot Slow Cooker 4,7L programmeerbaar

Stijlvolle slowcooker met timer.

Tokyo Design Studio - Carp Menbachi Kom Zwart 25.2x7.7cm

Tokyo Design Studio – Carp Menbachi Kom Zwart 25,2×7,7cm

Tokyo Design Studio Carp Menbachi kom – 25.2×7.7 cm, zwart. Ideaal voor soto of salade, met een strak en stijlvol design

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.4 van 18 stemmen
Gang: Lunch, HoofdgerechtKeuken: AziatischNiveau: Gemiddeld
Porties

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd (op stand low)

5

uren 
Totale tijd

5

uren 

25

minuten

Noedelsoep (bamisoep) met kip uit de slowcooker. Een smaakvolle soep boordevol groenten en noedels die je in 5 uur op stand low bereidt in de slowcooker.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 8 tot 10 drumsticks

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder of 2 bouillonblokjes

  • 4 tenen knoflook

  • 1 centimeter verse gember

  • 2 grote wortels

  • 10 kastanjechampignons

  • 2 eetlepels sojasaus

  • halve eetlepel Thaise vissaus

  • rode peper naar smaak

  • 1 eetlepel (rijst)azijn

  • 3 bosuitjes

  • snufje suiker naar smaak

  • 4 – 5 porties woknoedels

  • 2 liter water

  • 1 citroen (voor erbij in partjes)

  • gebakken uitjes en sambal

BEREIDING

  • Leg de drumsticks in de slowcooker en rasp de gember en de knoflook erboven. Snijd de wortels, de rode peper en twee bosuitjes in dunne reepjes (ter grootte van lucifers). Doe één gesneden wortel en twee gesneden bosuitjes in de slowcooker en houd de rest van de wortel en reepjes bosui apart. Bewaar in de koelkast, deze voeg je later nog toe aan de soep.
  • Voeg het water, groentebouillonpoeder (of blokjes), sojasaus en azijn toe in de slowcooker en zet deze voor 5 tot 6 uur op stand low.
  • Belangrijk: schep met een soeplepel tussendoor het schuim van de soep af. Probeer zo min mogelijk te roeren en herhaal dit een aantal keer indien nodig. Zo krijg je een mooie bouillon.
  • Als de kooktijd is verstreken haal je de kip uit de slowcooker en verwijder je het vel en haal je het vlees van de botjes. Doe al het kippenvlees terug in de pan en proef de bouillon. Breng de bouillon op smaak met een snufje suiker en Thaise vissaus. Voeg eventueel nog een scheutje sojasaus toe.
  • Snijd vervolgens de champignons in plakjes en voeg deze samen met de rest van de wortel en de bosui aan de soep toe. Leg de noedels nu in de pan en doe de deksel erop. Laat de noedels 20 tot 25 minuten zacht worden en trek ze met een vork uit elkaar.
  • Proef of de noedels zacht en gaar zijn en schep ze in een grote kom. Overgiet de noedels met een paar soeplepels bouillon en groenten en serveer er partjes citroen, gebakken uitjes en sambal bij.

AANTEKENINGEN

  • Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. 
  • Soto ajam is ook een heerlijke Indonesische kippensoep die je kunt maken in de slowcooker. Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.