Eetspiratie » Noedelsoep met kip uit de slowcooker
Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Noedelsoep met kip uit de slowcooker, een gerecht wat hier wekelijks op tafel staat. Als er één gerecht is dat ik elke week wel kan eten dan is dat noedelsoep of zoals wij het hier thuis noemen: bamisoep of Indomie. En dan bedoel ik niet een pakje waar je alleen kokend water aan toe moet voegen (is soms wel handig), maar een krachtige bouillon met lekkere groenten, noedels en kip. Hoe langer een bouillon kan trekken hoe smaakvoller de soep, een ideaal gerecht voor slowcooking dus.

Voor het maken van de bouillon gebruik ik kipdrumsticks (met het vel erom). Als de kip na een paar uur (5 uur) gaar is verwijder ik het vel, haal ik het vlees van de botjes en doe het vlees terug in de soep. Door drumsticks (kip met bot) te gebruiken krijg je een mooie krachtige bouillon.

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Voor dit recept gebruik ik woknoedels. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Meestal neem ik de volkoren variant. Weet je niet welke noedels ik bedoel? Kijk dan even in dit overzicht, hier leg ik alles uit over welke je noedels je voor welk gerecht gebruikt. Een andere noedelsoort past ook prima in deze soep, eiernoedels, sobanoedels en udon noedels zijn ook geschikt. Ze hebben wel allemaal een andere structuur. De structuur van woknoedels vind ik persoonlijk het lekkerst voor dit gerecht.

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

5 van 2 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Slowcooker (low)

5

uren 
Tijd totaal

5

uren 

25

minuten

Noedelsoep of bamisoep kun je ook perfect bereiden in de slowcooker.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 8 tot 10 8 tot 10 drumsticks

  • 2 eetlepels 2 groentebouillonpoeder of 2 bouillonblokjes

  • 4 tenen 4 knoflook

  • 1 centimeter 1 verse gember

  • 2 2 grote wortels

  • 10 10 kastanjechampignons

  • 2 eetlepels 2 sojasaus

  • halve eetlepel halve Thaise vissaus

  • rode peper naar smaak

  • 1 eetlepel 1 (rijst)azijn

  • 3 3 bosuitjes

  • snufje suiker naar smaak

  • 4 – 5 porties 4 – 5 woknoedels

  • 2 liter 2 water

  • 1 1 citroen (voor erbij in partjes)

  • gebakken uitjes en sambal

Bereiding:

  • Leg de drumsticks in de slowcooker en rasp de gember en de knoflook erboven. Snijd de wortels, de rode peper en twee bosuitjes in dunne reepjes (ter grootte van lucifers). Doe één gesneden wortel en twee gesneden bosuitjes in de slowcooker en houd de rest van de wortel en reepjes bosui apart. Bewaar in de koelkast, deze voeg je later nog toe aan de soep.
  • Voeg het water, groentebouillonpoeder (of blokjes), sojasaus en azijn toe in de slowcooker en zet deze voor twee uur op stand high. Zet de slowcooker na twee uur terug naar stand low voor nog drie tot vier uur. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de slowcooker de gehele kooktijd op low te zetten.
  • Belangrijk: schep met een schuimspaan tussendoor het schuim van de soep af. Probeer zo min mogelijk te roeren en herhaal dit een aantal keer indien nodig. Zo krijg je een mooie bouillon.
  • Als de kooktijd is verstreken haal je de kip uit de slowcooker en verwijder je het vel en haal je het vlees van de botjes. Doe al het kippenvlees terug in de pan en proef de bouillon. Breng de bouillon op smaak met een snufje suiker en Thaise vissaus. Voeg eventueel nog een scheutje sojasaus toe.
  • Snijd vervolgens de champignons in plakjes en voeg deze samen met de rest van de wortel en de bosui aan de soep toe. Leg de noedels nu in de pan en doe de deksel erop. Laat de noedels 20 tot 25 minuten zacht worden en trek ze met een vork uit elkaar.
  • Proef of de noedels zacht en gaar zijn en schep ze in een grote kom. Overgiet de noedels met een paar soeplepels bouillon en groenten en serveer er partjes citroen, gebakken uitjes en sambal bij.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)