Eetspiratie » Noedelsoep met kip uit de slowcooker
Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Als er één gerecht is dat ik elke week wel kan eten dan is dat noedelsoep of zoals wij het hier thuis noemen: bamisoep. En dan bedoel ik niet een pakje waar je kokend water aan toe moet voegen, maar een krachtige bouillon met lekkere groenten, noedels en kip. Hoe langer een bouillon kan trekken hoe smaakvoller de soep, een ideaal gerecht voor slowcooking dus. Voor deze noedelsoep met kip met uit de slowcooker, kun je mij dus echt wakker maken!

Voor het maken van de bouillon gebruik ik kipdrumsticks (met het vel erom). Als de kip na een paar uur (5 uur) gaar is verwijder ik het vel, haal ik het vlees van de botjes en doe het vlees terug in de soep. De restjes mogen de afvalbak in. Door drumsticks (kip met bot) te gebruiken krijg je een mooie krachtige bouillon.

Voor dit recept gebruik ik woknoedels. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Meestal neem ik de volkoren variant. Weet je niet welke noedels ik bedoel? Kijk dan even in dit overzicht, hier leg ik alles uit over verschillende soorten noedels.

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Slowcooker, SoepenKeuken: Oosters, SlowcookerMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Slowcooker (5 uur low)

5

uren 
Tijd totaal

5

uren 

25

minuten

Noedelsoep of bamisoep kun je ook perfect bereiden in de slowcooker.

Ingrediënten

  • 8 tot 10 drumsticks

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder of bouillonblokjes

  • 4 tenen knoflook

  • 1 centimeter verse gember

  • 2 grote wortels

  • 10 kastanjechampignons

  • 2 eetlepels sojasaus

  • halve eetlepel Thaise vissaus

  • rode peper naar smaak

  • 1 eetlepel (rijst)azijn

  • 3 bosuitjes

  • snufje suiker naar smaak

  • 5 porties woknoedels

  • 2 liter water

  • 1 citroen

  • gebakken uitjes en sambal

Hoe maak je het?

  • Leg de drumsticks in de slowcooker en rasp de gember en de knoflook erboven. Snijd de wortels, de rode peper en twee bosuitjes in dunne reepjes (ter grootte van lucifers). Doe één gesneden wortel en twee gesneden bosuitjes in de slowcooker en houd de rest van de wortel en reepjes bosui apart. Bewaar in de koelkast, deze voeg je later nog toe aan de soep.
  • Voeg het water, groentebouillonpoeder, sojasaus en azijn toe in de slowcooker en zet deze voor twee uur op stand high. Zet de slowcooker na twee uur terug naar stand low voor nog drie tot vier uur. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de slowcooker de gehele kooktijd op low te zetten.
  • Belangrijk: schep met een schuimspaan tussendoor het schuim van de soep af. Probeer zo min mogelijk te roeren en herhaal dit een aantal keer indien nodig. Zo krijg je een mooie bouillon.
  • Als de kooktijd is verstreken haal je de kip uit de slowcooker en verwijder je het vel en haal je het vlees van de botjes. Doe al het kippenvlees terug in de pan en proef de bouillon. Breng de bouillon op smaak met een snufje suiker en Thaise vissaus. Voeg eventueel nog een scheutje sojasaus toe.
  • Snijd vervolgens de champignons in plakjes en voeg deze samen met de rest van de wortel en de bosui aan de soep toe. Leg de noedels nu in de pan en doe de deksel erop. Laat de noedels 20 tot 25 minuten zacht worden en trek ze met een vork uit elkaar.
  • Proef of de noedels zacht en gaar zijn en schep ze in een grote kom. Overgiet de noedels met een paar soeplepels bouillon en groenten en serveer er partjes citroen, gebakken uitjes en sambal bij.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE