Noedelsoep met kip uit de slowcooker, een gerecht wat hier wekelijks op tafel staat. Als er één gerecht is dat ik elke week wel kan eten dan is dat noedelsoep of zoals wij het hier thuis noemen: bamisoep of Indomie. En dan bedoel ik niet een pakje waar je alleen kokend water aan toe moet voegen (is soms wel handig), maar een krachtige bouillon met lekkere groenten, noedels en kip. Hoe langer een bouillon kan trekken hoe smaakvoller de soep, een ideaal gerecht voor slowcooking dus.
Voor het maken van de bouillon gebruik ik kipdrumsticks (met het vel erom). Als de kip na een paar uur (5 uur) gaar is verwijder ik het vel, haal ik het vlees van de botjes en doe het vlees terug in de soep. Door drumsticks (kip met bot) te gebruiken krijg je een mooie krachtige bouillon.
Noedelsoep met kip uit de slowcooker
Voor dit recept gebruik ik woknoedels. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Meestal neem ik de volkoren variant. Weet je niet welke noedels ik bedoel? Kijk dan even in dit overzicht, hier leg ik alles uit over welke je noedels je voor welk gerecht gebruikt. Een andere noedelsoort past ook prima in deze soep, eiernoedels, sobanoedels en udon noedels zijn ook geschikt. Ze hebben wel allemaal een andere structuur. De structuur van woknoedels vind ik persoonlijk het lekkerst voor dit gerecht.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)