Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Als er één gerecht is dat ik elke week wel kan eten dan is dat noedelsoep of zoals wij het hier thuis noemen: bamisoep. En dan bedoel ik niet een pakje waar je kokend water aan toe moet voegen, maar een krachtige bouillon met lekkere groenten, noedels en kip. Hoe langer een bouillon kan trekken hoe smaakvoller de soep, een ideaal gerecht voor slowcooking dus. Voor deze noedelsoep met kip met uit de slowcooker, kun je mij dus echt wakker maken!

Voor het maken van de bouillon gebruik ik kipdrumsticks (met het vel erom). Als de kip na een paar uur (5 uur) gaar is verwijder ik het vel, haal ik het vlees van de botjes en doe het vlees terug in de soep. De restjes mogen de afvalbak in. Door drumsticks (kip met bot) te gebruiken krijg je een mooie krachtige bouillon.

Voor dit recept gebruik ik woknoedels. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Meestal neem ik de volkoren variant. Weet je niet welke noedels ik bedoel? Kijk dan even in dit overzicht, hier leg ik alles uit over verschillende soorten noedels.

Noedelsoep met kip uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Slowcooker, SoepenKeuken: Oosters, SlowcookerMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Slowcooker (5 uur low)

5

uren 
Tijd totaal

5

uren 

25

minuten

Noedelsoep of bamisoep kun je ook perfect bereiden in de slowcooker.

Ingrediënten

  • 8 tot 10 drumsticks

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder of bouillonblokjes

  • 4 tenen knoflook

  • 1 centimeter verse gember

  • 2 grote wortels

  • 10 kastanjechampignons

  • 2 eetlepels sojasaus

  • halve eetlepel Thaise vissaus

  • rode peper naar smaak

  • 1 eetlepel (rijst)azijn

  • 3 bosuitjes

  • snufje suiker naar smaak

  • 5 porties woknoedels

  • 2 liter water

  • 1 citroen

  • gebakken uitjes en sambal

Hoe maak je het?

  • Leg de drumsticks in de slowcooker en rasp de gember en de knoflook erboven. Snijd de wortels, de rode peper en twee bosuitjes in dunne reepjes (ter grootte van lucifers). Doe één gesneden wortel en twee gesneden bosuitjes in de slowcooker en houd de rest van de wortel en reepjes bosui apart. Bewaar in de koelkast, deze voeg je later nog toe aan de soep.
  • Voeg het water, groentebouillonpoeder, sojasaus en azijn toe in de slowcooker en zet deze voor twee uur op stand high. Zet de slowcooker na twee uur terug naar stand low voor nog drie tot vier uur. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de slowcooker de gehele kooktijd op low te zetten.
  • Belangrijk: schep met een schuimspaan tussendoor het schuim van de soep af. Probeer zo min mogelijk te roeren en herhaal dit een aantal keer indien nodig. Zo krijg je een mooie bouillon.
  • Als de kooktijd is verstreken haal je de kip uit de slowcooker en verwijder je het vel en haal je het vlees van de botjes. Doe al het kippenvlees terug in de pan en proef de bouillon. Breng de bouillon op smaak met een snufje suiker en Thaise vissaus. Voeg eventueel nog een scheutje sojasaus toe.
  • Snijd vervolgens de champignons in plakjes en voeg deze samen met de rest van de wortel en de bosui aan de soep toe. Leg de noedels nu in de pan en doe de deksel erop. Laat de noedels 20 tot 25 minuten zacht worden en trek ze met een vork uit elkaar.
  • Proef of de noedels zacht en gaar zijn en schep ze in een grote kom. Overgiet de noedels met een paar soeplepels bouillon en groenten en serveer er partjes citroen, gebakken uitjes en sambal bij.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

12 Reacties

  1. Annette schaminee

    Hoi simone
    Wat bedoel je met 5 porties noedels is 5× een handvol of wat anders
    Gr annette

    • Hoi Annette, ik bedoel hiermee 5 blokken noedels zoals te zien is op de foto. Er zitten er meestal 4 tot 5 in een pakje. Groetjes, Simone

  2. Hoi Simone,

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit.
    Ik heb plannen dit te maken voor de familie als ze over 2 weken op de verjaardagen komen.
    We eten dan echter ‘s middags. Is het mogelijk om het deel in de slowcooker op zaterdag al te maken en het deel vanaf het toevoegen van de noedels en de champignons e.d. op zondag een half uur voor we gaan eten?
    Of wordt de smaak daar minder van?

    • Hoi Hanneke, je kunt de bouillon zaterdag prima maken, de volgende dag is hij waarschijnlijk nog lekkerder. Ik zou deze dan wel in een gewone pan opwarmen de volgende dag en dan afmaken met de noedels en vers gesneden groenten ed. Fijne verjaardag(en) alvast! Groetjes, Simone

  3. O MY GODDDDDD! Ik heb vandaag deze soep gemaakt en WAUWWWWW, zooo lekker!
    Ik ben sinds kort echt een mega fan van jou en je inspiraties. (Eigenlijk sinds ik mijn Slowcooker heb)
    Ieder recept wat ik maak is zo smaakvol,

    Komt er toevallig nog een boek?

    Groetjessss Jill

  4. Hoi Simone, laat je de slowcooker nog aan staan als je de wortel, bosui en champignons op het laatste toevoegd? Ik wil deze gaan maken. Zou zeggen van wel, high of low?

    Groetjes. Loes

    • Hoi Loes, de slowcooker kan gewoon op stand low blijven of zelfs op de warmhoud stand. De groenten mogen nog een beetje een bite hebben. Groetjes, Simone

  5. Geeske Rensink

    Gisteren noedelsoep gemaakt en het was heerlijk. De volgende x doe ik er minder noedels in want in vond 4 porties al erg veel.

  6. Wat beschrijf je je gerechten leuk, Simone. Ik heb sinds kort een slowcooker. Op zoek naar inspiratie kwam ik jouw site tegen. En als halve Indo spreken juist jouw recepten mij heel erg aan.
    Ik heb nog weinig ervaring met het koken van Indisch eten (wel veel met het opeten?). Mijn opa en mijn moeder stonden zelf zo graag in de keuken, dat het er niet van kwam om het anderen aan te leren, denk ik.

    Ik ga binnenkort mijn 14-jarige heel erg blij maken met deze eetspiratie.nl bamisoep, denk ik. En vandaag ga ik mijn eigen twist eraan geven. Gisteren namelijk – geïnspireerd door een ander recept – in de slowcooker mijn eigen versie van pittige tomatensoep gemaakt (met gember en sambal, omdat ik griep heb). En daar ga ik – geïnspireerd door jou – bamitomatensoep van maken, zodat het goed vult.

  7. Was mijn plan ook. ☺ Lekkere soep voor oudjaarsavond. Fijne jaarwisseling

  8. Wat bedoel je met noedels/bami soep……pakje ? Lijkt me zalig soepje voor het oude jaar

    • Hoi Marleen, hiermee bedoel ik noedels op basis van tarwe. Deze kun je in de winkel vinden als woknoedels. Op de foto in het artikel kun je zien hoe ze eruit zien. Het zijn vierkante blokjes die je makkelijk in deze soep kunt gebruiken. Eiernoedels is ook een optie alleen zijn deze harder van structuur. Fijne jaarwisseling!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*