Als er één gerecht is dat ik elke week wel kan eten dan is dat noedelsoep of zoals wij het hier thuis noemen: bamisoep. En dan bedoel ik niet een pakje waar je kokend water aan toe moet voegen, maar een krachtige bouillon met lekkere groenten, noedels en kip. Hoe langer een bouillon kan trekken hoe smaakvoller de soep, een ideaal gerecht voor slowcooking dus. Voor deze noedelsoep met kip met uit de slowcooker, kun je mij dus echt wakker maken!
Voor het maken van de bouillon gebruik ik kipdrumsticks (met het vel erom). Als de kip na een paar uur (5 uur) gaar is verwijder ik het vel, haal ik het vlees van de botjes en doe het vlees terug in de soep. De restjes mogen de afvalbak in. Door drumsticks (kip met bot) te gebruiken krijg je een mooie krachtige bouillon.
Voor dit recept gebruik ik woknoedels. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Meestal neem ik de volkoren variant. Weet je niet welke noedels ik bedoel? Kijk dan even in dit overzicht, hier leg ik alles uit over verschillende soorten noedels.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Hoi simone
Wat bedoel je met 5 porties noedels is 5× een handvol of wat anders
Gr annette
Hoi Annette, ik bedoel hiermee 5 blokken noedels zoals te zien is op de foto. Er zitten er meestal 4 tot 5 in een pakje. Groetjes, Simone
Hoi Simone,
Wat een heerlijk recept lijkt me dit.
Ik heb plannen dit te maken voor de familie als ze over 2 weken op de verjaardagen komen.
We eten dan echter ‘s middags. Is het mogelijk om het deel in de slowcooker op zaterdag al te maken en het deel vanaf het toevoegen van de noedels en de champignons e.d. op zondag een half uur voor we gaan eten?
Of wordt de smaak daar minder van?
Hoi Hanneke, je kunt de bouillon zaterdag prima maken, de volgende dag is hij waarschijnlijk nog lekkerder. Ik zou deze dan wel in een gewone pan opwarmen de volgende dag en dan afmaken met de noedels en vers gesneden groenten ed. Fijne verjaardag(en) alvast! Groetjes, Simone
O MY GODDDDDD! Ik heb vandaag deze soep gemaakt en WAUWWWWW, zooo lekker!
Ik ben sinds kort echt een mega fan van jou en je inspiraties. (Eigenlijk sinds ik mijn Slowcooker heb)
Ieder recept wat ik maak is zo smaakvol,
Komt er toevallig nog een boek?
Groetjessss Jill