Bamisoep, gewoon een goed gevulde soep of gepimpte Indomie. Van thuis uit noem ik het altijd bamisoep en de meest bekende is de Indomie. Mijn oma had hier hele dozen van in haar voorraadkast staan, altijd handig als er kleinkinderen kwamen eten. De snelle versie is met een bosuitje, gebakken uitjes en sambal. Mijn versie zit vol groenten, hoe groener hoe beter.
Schrik niet van de hoeveelheid ingrediënten (het grootste gedeelte zijn groenten). Deze soep is gemaakt ‘from scratch’ dus niet met de kruidenmix zakjes die bij het pakje bamisoep zitten. Bewaar de zakjes wel want je kunt ze altijd gebruiken om iets mee op smaak te brengen. Wist je dat je met een pakje bamisoep een lekkere krokante snack of saladetopping kunt maken? Bekijk hier het recept.
Bamisoep
Voor het maken van bamisoep zijn eigenlijk geen regels. Dit is een ideaal gerecht om restjes uit je koelkast op te maken. Er zijn namelijk veel verschillende groentesoorten geschikt (paksoi, champignons, wortel, kool, bosui, prei en mais) om te gebruiken in deze soep. Omdat ik van veel groen op mijn bord hou, heb ik in deze soep alle groene groenten gebruikt die ik kon vinden in mijn koelkast. Gebruik wat je lekker vindt en in huis hebt. Een geheim ingrediënt om je soep veel smaak te geven is miso pasta. Wil je iets extra’s toevoegen aan je soep, voeg dan een eetlepel witte miso pasta toe. Sesamolie of chili olie zijn ook lekkere smaakmakers voor noedelsoep.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Bamisoep
4
personen15
minuten15
minuten30
minutenMaak met verschillende groenten een goed gevulde bamisoep.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2 liter water
2 eetlepels groentebouillonpoeder of 2 bouillonblokjes
1 -2 eetlepels sojasaus
1 centimeter geraspte gember
1 teen knoflook geraspt
1 mespunt chilipoeder
1 theelepel sambal oelek
4 bosuitjes
3 handjes diepvries doperwten
4 handjes diepvries edamame boontjes (sojaboontjes)
1/2 stronk paksoi of baby paksoi in repen gesneden
4 kastanjechampignons in plakjes gesneden
1 limoen (het sap)
3 – 4 porties noedels of Indomie (a 60 gram per stuk)
BEREIDING
- Zet een grote pan met 2 liter water op en voeg het bouillonpoeder (of blokjes), sojasaus, chilipoeder, sambal oelek, geraspte gember en de knoflook toe.
- Maak ondertussen de paksoi schoon, laat deze heel of snijd de stronk in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes en de ringetjes en de champignons in dunne plakjes.
- Als het water zachtjes kookt, voeg dan de paksoi toe en een klein beetje van de bosui. Houd een beetje achter de hand voor de garnering.
- Voeg de noedels toe samen met de bevroren diepvries erwten, bevroren edamame boontjes en plakjes champignon. Als de noedels gaar zijn haal je ze met een vork uit elkaar. Voeg vervolgens het sap van een hele limoen toe.
- Als de noedels gaar zijn en de bouillon lekker heet is schep je ze over in de kommen samen met de groenten. Garneer met de rest van de bosui. Serveer met gebakken uitjes en sambal oelek.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
- Nasi zonder pakje
- Noedelsoep met kip uit de slowcooker
- Welke noedels moet ik gebruiken?
- Soba noedelsoep
- Dumplingsoep
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.