Krokante noedels als snack of salade topping. Dit is echt geniaal! Geloof me, dit wordt je nieuwe favoriete snack of crunchy topping voor al je (Oosterse) salades. Ik nam een hapje van deze krokante noedels en vervolgens was het schaaltje ineens leeg, huh?! In Amerika wordt deze mix toasted ramen genoemd. Dit is heel eenvoudig en snel te maken. Handig als je snackzin hebt en er niks in huis is, behalve dat ene pakje bamisoep!
Zoals je weet ben ik gek op bamisoep of Indomie. Je kent misschien die pakjes uit de supermarkt wel. Portie droge noedels, zakje kruiden/knoflookolie, kokend water erbij en tadaa, je soep is klaar. Ik at dit vroeger meerder keren per week. Dit was mijn snack als ik uit school kwam. Niet de meest gezonde keuze maar dit is gewoon mijn persoonlijke comfortfood. Tegenwoordig maak ik mijn soep wel ietsjes uitgebreider. Maar het gaat dus om die noedels of ramen noedels zoals ze ook worden genoemd.
Krokante noedels als snack of salade topping
Soms zie ik scholieren in hun pauze in de supermarkt deze noedels kopen om vervolgens de inhoud van zo’n pakje droog op te eten! The horror! Maar toen ik voor mijn Oosterse broccoli salade een crunchy topping zocht kwam ik op Pinterest dus toasted ramen tegen. Ik besloot het te proberen maar dan wel naar mijn eigen smaak. Je gaat de noedels dus ‘bakken’ in de oven, en geloof me dat is echt heel erg lekker!
Krokante noedels als snack of salade topping
2
porties10
minutes10
minutes20
minutesKrokante noedels als snack of salade topping wordt je nieuwe favoriet! Geloof me, deze mix is verslavend lekker en heel makkelijk om te maken.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2 pakjes noedels (bamisoep)
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
chilipoeder naar smaak
150 gram cashewnoten
4 eetlepels gemengde zonnebloem en pompoenpitten
2 eetlepels (rijst)olie
zout naar smaak
optioneel: sesamzaadjes en amandelschaafsel
BEREIDING
- Haal de noedels uit de verpakking en bewaar de zakjes met kruiden. Deze gebruik ik niet in dit recept.
- Breek de noedels maar maak er niet te kleine stukjes van. Ze mogen best een bite hebben. Doe dit met de rest van de ingrediënten (behalve het zout) in een kom en meng dit goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid het mengsel over de bakplaat en bak het in 7 tot 10 minuten krokant. Als het licht verkleurd is, is het klaar.
- Bestrooi de mix met zout (naar smaak) en doe het in een mooie kom. Lekker om te snacken of als crunchy topping op je salade.
AANTEKENINGEN
- Maak deze mix met de ingrediënten die je in huis hebt. En gebruik de kruiden of specerijen die jij lekker vindt. Wil je er andere noten in gebruiken of bijvoorbeeld gerookt paprikapoeder of chili flakes toevoegen? Gewoon doen! Maak de mix naar je eigen smaak.
- Deze krokante mix is superlekker maar wat ook erg lekker is als snack of salade topping zijn zelfgemaakte pita chips! Kijk hier hoe je zelf krokante pita chips maakt.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Snel krokante kip maken
- Noedels met chili olie en knoflook
- Gezond tussendoortje met noten
- Broodje sambal goreng tempeh – je nieuwe favoriet!
- Oosterse broccoli salade met krokante noedels
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.