Krokante noedels als snack of salade topping. Dit is echt geniaal! Geloof me, dit wordt je nieuwe favoriete snack of crunchy topping voor al je (Aziatische) salades. Ik nam een hapje van deze krokante noedels en vervolgens was het schaaltje ineens leeg. In Amerika wordt deze mix toasted ramen genoemd. Dit is heel eenvoudig en snel te maken. Handig als je snackzin hebt en er niks in huis is, behalve dat ene pakje bamisoep!
Zoals je weet ben ik gek op bamisoep of Indomie. Je kent misschien die pakjes uit de supermarkt wel. Portie droge noedels, zakje kruiden/knoflookolie, kokend water erbij en tadaa, je soep is klaar. Ik at dit vroeger meerder keren per week. Dit was mijn snack als ik uit school kwam. Niet de meest gezonde keuze maar dit is gewoon mijn persoonlijke comfortfood. Tegenwoordig maak ik mijn soep wel ietsjes uitgebreider. Maar het gaat in dit recept dus puur om de droge noedels.
Krokante noedels als snack of salade topping
Soms zie ik scholieren in hun pauze in de supermarkt deze noedels kopen om vervolgens de inhoud van zo’n pakje droog op te eten! The horror! Maar toen ik voor mijn Oosterse broccoli salade een crunchy topping zocht kwam ik op Pinterest dus toasted ramen tegen. Ik besloot het te proberen maar dan wel naar mijn eigen smaak. Je gaat de noedels dus even ‘bakken’ in de oven, en geloof me, het is echt heel erg lekker!

Krokante noedels als snack of salade topping
2
porties5
minuten10
minuten15
minutenKrokante noedels als snack of salade topping, ook wel bekend als ‘toasted ramen’. Bak droge noedels kort met kruiden, zaden en pitjes en je hebt een heerlijke crispy topping voor je salades, Aziatische gerechten of eet het gewoon als een lekkere crunchy snack.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2 pakjes noedels (bamisoep) van 50-70 gram per stuk
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
chilipoeder naar smaak
150 gram ongezouten cashewnoten
4 eetlepels gemengde zonnebloem en pompoenpitten
1 eetlepel neutrale olie
zout naar smaak
BEREIDING
- Haal de noedels uit de verpakking en bewaar de zakjes met kruiden. Deze gebruik je niet in dit recept.
- Breek de noedels maar maak er niet te kleine stukjes van. Er mogen best wat ‘chunks’ tussen zitten. Doe dit samen met 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder, chilipoeder naar smaak, 150 gram ongezouten cashewnoten, 4 eetlepels gemengde pompoenpitten/ zonnebloempitten en 1 eetlepel olie in een kom en meng dit goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid het mengsel over de bakplaat en bak het in 7 tot 10 minuten krokant. Als het licht verkleurd is, is het klaar.
- Bestrooi de mix met zout naar smaak. Bewaar het een paar dagen in een glazen pot.