Oosterse broccoli salade met krokante noedels. Ik ben gek op broccoli! Ik kan zo een hele stronk in mijn eentje opeten. Maar omdat ik een keer iets anders wilde maakte ik er een salade mee. Broccoli smaakt koud namelijk ook prima. Gecombineerd met andere knapperige groenten, een lekkere dressing en een crunchy topping heb je een goed gevulde salade.
Ik zie veel recepten voor broccoli salade met rauwe broccoli. Nu weet ik dat rauwe groenten meer vitaminen bevatten dan gekookte groenten. Maar ik ben gewoon geen fan van rauwe broccoli. Rauwe bloemkool vind ik echt lekker maar broccoli, not so much. Ik heb er dus voor gekozen om de broccoli voor dit recept kort te garen of te (even in kokend water dippen/blancheren zodat het rauwe eraf is). Kort stomen kan ook prima.
Oosterse broccoli salade met krokante noedels
Op deze salade zit een krokante topping van ‘geroosterde’ noedels. Die noedels maken deze salade compleet. Lees hier hoe je deze krokante noedels maakt. Je kunt het beste beginnen met dit recept en vervolgens de salade en de dressing maken.
Oosterse broccoli salade met krokante noedels
2
personen30
minutenOp zoek naar Eetspiratie? Maak dan deze Oosterse broccoli salade met krokante noedels. Lekker en ook nog eens gezond!
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 stronk broccoli
1 wortel
halve komkommer
1 rode peper
optioneel: verse koriander naar smaak
2 bosuitjes
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroensap
halve theelepel knoflookpoeder
1 snufje zwarte peper
chilipoeder naar smaak
BEREIDING
- Begin met het maken van de krokante topping (en eet niet alles op!)
- Maak in een kom een dressing van de olijfolie, sesamolie, honing, citroensap, sojasaus, knoflookpoeder, zwarte peper en chilipoeder. Zet deze even apart.
- Snijd de komkommer en wortel in dunne reepjes en de bosui en rode peper in schuine ringetjes.
- Was de broccoli en snijd de roosjes eraf. Het lekkerst is als de broccoli vrij fijn is en dat je niet van die grote stronken in je salade hebt. Blancheer de broccoli kort in kokend water tot hij beetgaar is. Schep de broccoli uit de pan met een schuimspaan en spoel af met koud water. Doe dit vlak voordat je de salade gaat serveren zodat de broccoli mooi groen blijft.
- Doe de broccoli in een grote schaal samen met de rest van de groenten. Meng dit door elkaar en voeg de dressing toe. Scheur wat korianderblaadjes en strooi deze over de salade.
- Als finishing touch verdeel je de krokante noedels over de salade en klaar!
AANTEKENINGEN
- Ik bereid mijn broccoli meestal in de Crock-Pot Express. Binnen 5 minuten heb je een perfecte stronk broccoli. Lees hier hoe je broccoli in de CPE bereid.
- Als je net als ik ook gek bent op broccoli dan lust je vast ook wel broccoli met sojadressing en knoflookchips! Kijk hier voor het recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Broccoli met sojadressing en knoflook chips
- Snel krokante kip maken
- Welke noedels moet ik gebruiken?
- Krokante noedels als snack of salade topping
- Kip met zwarte peper en noedels (slowcooker)
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.