Eetspiratie » Broccoli met sojadressing en knoflookchips
Broccoli met sojadressing en knoflookchips

Broccoli met sojadressing en knoflookchips

Broccoli met sojadressing en knoflookchips, klinkt goed toch? Alles waar chips bij zit is lekker, dus hiermee kun je zelfs broccoli nog lekker(der) maken. Jamie Oliver inspireerde mij met zijn broccoli recept. En aangezien ik meerdere keren broccoli eet per week is een beetje variatie wel handig. Het is een lekker bijgerecht en ook een goede combi met rijst of noedels.

Ik heb een eis wat betreft broccoli, ik eet hem niet (dood)gekookt. Vroeger stoomde ik mijn broccoli altijd. Eerst in een eigen gemaakte constructie van een pan met daarop een vergiet en deksel. Vervolgens kreeg ik een upgrade en gebruikte ik een bamboe stoommand. Ook bereidde ik het in de oven of airfryer (bekijk recept) Maar tegenwoordig stoom ik mijn broccoli binnen 1 minuut (en een beetje) in mijn Crockpot Express! Kijk hier hoe ik dat doe. Of ik maak gebruik van een stoominzet die plaats boven een pan kokend water.

Broccoli met sojadressing en knoflookchips

Als je van broccoli en knoflook houdt, is dit een gerecht wat je lekker zult vinden. Je maakt eigenlijk knoflookolie in de pan door de plakjes knoflook licht te frituren. In dezelfde pan breng je de olie op smaak met sojasaus, gember en sesamolie waardoor je een dressing krijgt. De dressing schenk je over de gekookte broccoli. Als laatste strooi je de knoflookchips en de geroosterde sesamzaadjes eroverheen.

Perfect recept om te stomen met deze inzet
Habonne Universele Stoominzet - 16 - 18 - 20 cm

Habonne Universele Stoominzet – 16 – 18 – 20 cm

Stoom gezond met de Habonne Universele Stoominzet – hoogwaardig RVS, vaatwasserbestendig, geschikt voor pannen van 16, 18 en 20 cm. Behoud vitaminen door te stomen!

Broccoli met sojadressing en knoflookchips

Broccoli met sojadressing en knoflookchips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

30

minuten

Maak een lekkere Aziatische dressing voor over je broccoli en garneer met knapperige knoflookchips.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 stronken broccoli

  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden

  • 3 eetlepels olie (rijstolie of zonnebloemolie)

  • 2 centimeter verse gember, geraspt

  • 2 eetlepels sesamzaadjes

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 1 theelepel sesamolie of meer naar smaak

  • 1 citroen (sap naar smaak)

  • 1 snufje gedroogde chilivlokken

BEREIDING

  • Zet de koekenpan op het vuur en rooster in een droge pan 2 eetlepels sesamzaadjes tot ze bruin verkleuren. Blijf erbij en laat het niet verbranden! Schep de zaadjes uit de pan en leg ze op een bordje.
  • Doe 3 eetlepels olie in de pan en verwarm dit langzaam. Snijd 2 tenen knoflook in flinterdunne plakjes. Frituur deze langzaam in de olie. Laat ze lichtbruin verkleuren en ze niet verbranden. Schep de chipjes uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Bereid ondertussen de broccoli. Snijd 2 stronken broccoli in kleine roosjes en stoom (of kook) ze beetgaar. Als je met een vork makkelijk in de steel kunt prikken, is de broccoli gaar.
  • Voeg 1 theelepel sesamolie en 3 eetlepels sojasaus toe aan de olie in de pan. Rasp 2 centimeter verse gember boven de pan en voeg chilivlokken en citroensap naar smaak toe. Meng dit goed door elkaar en proef!
  • Doe de gare broccoli in een schaal en overgiet deze met de sojadressing. Hussel het goed door elkaar. Bestrooi de broccoli met de knoflookchips en geroosterde sesamzaadjes.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.