Broccoli met sojadressing en knoflookchips, klinkt goed toch? Alles waar chips bij zit is lekker, dus hiermee kun je zelfs broccoli nog lekker(der) maken. Jamie Oliver inspireerde mij met zijn broccoli recept. En aangezien ik meerdere keren broccoli eet per week is een beetje variatie wel handig. Het is een lekker bijgerecht en ook een goede combi met rijst of noedels.
Ik heb een eis wat betreft broccoli, ik eet hem niet (dood)gekookt. Vroeger stoomde ik mijn broccoli altijd. Eerst in een eigen gemaakte constructie van een pan met daarop een vergiet en deksel. Vervolgens kreeg ik een upgrade en gebruikte ik een bamboe stoommand. Ook bereidde ik het in de oven of airfryer (bekijk recept) Maar tegenwoordig stoom ik mijn broccoli binnen 1 minuut (en een beetje) in mijn Crockpot Express! Kijk hier hoe ik dat doe. Of ik maak gebruik van een stoominzet die plaats boven een pan kokend water.
Broccoli met sojadressing en knoflookchips
Als je van broccoli en knoflook houdt, is dit een gerecht wat je lekker zult vinden. Je maakt eigenlijk knoflookolie in de pan door de plakjes knoflook licht te frituren. In dezelfde pan breng je de olie op smaak met sojasaus, gember en sesamolie waardoor je een dressing krijgt. De dressing schenk je over de gekookte broccoli. Als laatste strooi je de knoflookchips en de geroosterde sesamzaadjes eroverheen.

Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.