Bastogneparfait, het perfecte dessert om een etentje mee af te sluiten. Ik ben zelf niet zo van de toetjes maar voor deze maak ik een uitzondering. Bastogne koeken waren vroeger mijn lievelings. Toen ik in een restaurant een keer bastogneparfait geproefd had, wist ik dat ik dit thuis ook moest maken.
Laat je niet afschrikken door de bereidingswijze want het recept is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is geduld en een beetje liefde, je krijgt er een heel lekker dessert voor terug. Ik heb in mijn versie kokosbloesemsuiker gebruikt, vandaar de ietwat bruine kleur van de parfait op de foto. Je kunt ook rietsuiker gebruiken. Deze suikers hebben een beetje een caramelachtige smaak wat goed bij bastogne past.
Bastogneparfait
Voor het maken van een parfait heb je wel wat keukenhulpjes nodig. Je hebt meer keukengerei nodig dan er ingrediënten nodig zijn. Als je de stappen precies volgt kan dit gerecht eigenlijk niet mislukken. Je hebt er wel een beetje geduld voor nodig. Het handige is, is dat je dit recept makkelijk kunt voorbereiden. Eenmaal gemaakt bewaar je het in de vriezer. Je kunt het in een brownievorm invriezen of in leuke kleine glaasjes of potjes. Haal het er even voor het serveren uit dat het lichtjes kan ontdooien.
Keukenbenodigdheden:
- Pan
- Hittebestendige schaal
- Garde en een spatel
- Handmixer
- Brownievorm of glazen potjes om de parfait in te vriezen
- Huishoudfolie
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.