Bastogneparfait, het perfecte dessert om een etentje mee af te sluiten. Ik ben zelf niet zo van de toetjes maar voor deze maak ik een uitzondering. Bastogne koeken waren vroeger mijn lievelings. Toen ik in een restaurant een keer bastogneparfait geproefd had, wist ik dat ik dit thuis ook moest maken.
Laat je niet afschrikken door de bereidingswijze want het recept is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is geduld en een beetje liefde, je krijgt er een heel lekker dessert voor terug. Ik heb in mijn versie kokosbloesemsuiker gebruikt, vandaar de ietwat bruine kleur van de parfait op de foto. Je kunt ook rietsuiker gebruiken. Deze suikers hebben een beetje een caramelachtige smaak wat goed bij bastogne past.
Bastogneparfait
Voor het maken van een parfait heb je wel wat keukenhulpjes nodig. Je hebt meer keukengerei nodig dan er ingrediënten nodig zijn. Als je de stappen precies volgt kan dit gerecht eigenlijk niet mislukken. Je hebt er wel een beetje geduld voor nodig. Het handige is, is dat je dit recept makkelijk kunt voorbereiden. Eenmaal gemaakt bewaar je het in de vriezer. Je kunt het in een bakblik invriezen of in leuke kleine glaasjes of potjes. Haal het er even voor het serveren uit dat het lichtjes kan ontdooien.
Keukenbenodigdheden:
- pan
- hittebestendige schaal
- garde en een spatel
- handmixer
- plat bakblik of bakje om de parfait in te vriezen
- stukje huishoudfolie
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)