Een etentje sluit je meestal af met een lekker dessert. Ik ben zelf niet zo van de toetjes maar voor deze maak ik een uitzondering. Bastogne koeken waren vroeger mijn lievelings. Toen ik in een restaurant een keer bastogneparfait geproefd had, wist ik dat ik dit thuis ook moest maken.
Laat je niet afschrikken door de bereidingswijze want het recept is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is geduld en een beetje liefde, je krijgt er een heel lekker dessert voor terug. Ik heb in mijn versie kokosbloesemsuiker gebruikt, vandaar de ietwat bruine kleur van de parfait op de foto. Je kunt ook rietsuiker gebruiken. Deze suikers hebben een beetje een caramelachtige smaak wat goed bij bastogne past.
Keukenbenodigdheden:
- pan
- hittebestendige schaal
- garde en een spatel
- handmixer
- plat bakblik of bakje om de parfait in te vriezen
- stukje huishoudfolie
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Heey heey,
Super lekker recept! hij smaakt heerlijk.
Maar waarom moet je eigeel gebruiken en warm maken ipv eiwit en gewoon koud?
Groetjes Stefhanie
Hoi! Fijn te horen! Een parfait wordt gemaakt dmv eigeel te verwarmen en ik denk dat jij een semifreddo bedoeld. Hierbij wordt eiwit stijf geklopt met suiker(siroop). Ook lekker! Groetjes, Simone
Simone. Dit recept al diverse keren gemaakt. Erg lekker. Je kunt het makkelijk een dag van te voren maken en in de vriezer plaatsen. 15 minuten van te voren eruit halen en smullen maar.
Groetjes Ruud
Vandaag gemaakt.
Echt mega lekker!!!
Ga het vanavond maken en morgen eten!
3 uur in diepvries en mag het dan daarna in koelkast? Toch niet diepgevroren serveren?
Hoi Erwin, nee dan zou ik de parfait in de vriezer laten en ongeveer 20 minuutjes voor het serveren eruit halen. Misschien kun je vanavond als de 3 uurtjes verstreken zijn even een testje doen. Je zult zien dat het niet als een blok beton uit de vriezer komt en best snel zacht wordt. Succes met het maken ervan! Groetjes, Simone
Gelukt Simone…mmm!!
Edwin
kan ik dit lekkere toetje ook een dag van te voren maken? wil het met pasen maken. liefs Demi
Hoi Demi, ik denk dat het wel kan. Als je hem maar wel ruim voor het serveren uit de koelkast haalt zodat hij zacht kan worden. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd dus durf het niet met zekerheid te zeggen maar ik denk dat je het gerust kunt proberen! Groetjes, Simone
Simone, gisteren deze parfait gemaakt en het was heerlijk!!! Groetjes, Sandra
Oeh lekker Sandra! Wat leuk dat je dit recept gemaakt hebt!
Groetjes, Simone