Eetspiratie » Eetspiratie voor kerst
Kerst eetspiratie

Eetspiratie voor kerst

Wat ga je eten met kerst? Eerlijk gezegd bedenk ik dit pas een week voor kerst. Zou je niet verwachten van een foodblogger toch? Ik kook het hele jaar door al best wel uitgebreid en met kerst wil ik het mezelf juist wat makkelijker maken. Wat ik makkelijk vind, vindt een ander misschien juist weer heel uitgebreid. Ik kan me ook voorstellen dat mensen met kerst juist helemaal willen uitpakken. Iedereen viert kerst op zijn eigen manier.

Kerst heeft voor iedereen een andere betekenis. Voor mij is het een gezellig samenzijn met mijn gezin. Kaarsjes aan, kerstmuziek op de achtergrond en een knapperend Netflix haardvuur mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Wat wel opvallend is, is dat we eigenlijk bijna elke kerst wel iets uit de Oosterse of Indofood keuken op tafel zetten. Elk jaar komt dit toch steeds terug. Met kerst eet je natuurlijk iets wat je het allerlekkerst vind en voor ons is dat eigenlijk bijna altijd iets met een Oosters tintje.

In dit artikel deel ik wat wij tijdens de feestdagen eten en wat ik zoal op tafel zet. Van het kerstontbijt, tot borrelhapjes tot het diner.

Wil je dit artikel bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden
!

Kerstontbijt

Het kerstontbijt houden we meestal vrij eenvoudig. Een paar lekkere broodjes, eitjes, beleg een versgeperst sapje en een lekkere kop koffie is voor ons meestal wel voldoende. Tweede kerstdag maken we meestal de creatie van mijn jongste dochter, de poffertjes salade!

Klik hier voor het recept van de poffertjes salade.

poffertjes salade 1

Lunch

Oosterse borrelplank

Vaak slaan we de lunch over omdat we meestal laat ontbijten. In plaats van een lunch zet ik daarom een uitgebreide borrelplank op tafel. Op deze plank staat een mix van koude en warme hapjes. En heel verassend, onze borrelplank bestaat voornamelijk uit Indofood!

Klik hier voor mijn Oosterse (Indofood) borrelplank.

Oosterse borrelplank

Groenten met dips

Omdat we met kerst meestal iets meer eten dan op andere dagen vind ik het ook lekker om iets lichts te eten tussendoor. Een grote schaal met groenten en dips is dan lekker en gezond. Ik maak er hummus bij of een lekkere yoghurtdip.

Klik hier voor de recepten.

Groenten met dips

Hapjes

Indische saucijzenbroodjes

Wat nooit mag ontbreken zijn Indische saucijzenbroodjes. Deze kleine bladerdeeghapjes zijn heel eenvoudig te maken en ze zijn altijd een groot succes.

Klik hier voor het recept.

Indische saucijzenbroodjes

Kerst borrelboom

Als je in een creatieve bui bent dan is een kerst borrelboom ook een leuk en lekker hapje voor tussendoor. Het is even knippen en plakken met bladerdeeg maar je krijgt er een mooi hapje voor terug.

Kijk hier hoe je de kerstborrelboom maakt.

Kerst borrelboom

Kerstdiner

Rijsttafel

Een tafel vol met Indofood is altijd een feestje en dus ook met kerst. Je hoeft niet eens een uitgebreide rijsttafel te maken. Met een paar gerechtjes kom je al een heel eind. Met een heerlijke rendang, feestelijke rijst (nasi kuning) en een paar groentegerechten heb je al een bordje vol eten.

Kijk hier hoe je zelf een rijsttafel maakt.

Rijsttafel eetspiratie

Hotpot (Oosterse bouillonfondue)

Hotpot is misschien wel een van de leukste manieren om samen te eten. Groenten, vlees, vis en noedels garen in bouillon is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond.

Kijk hier voor mijn uitgebreide artikel over de hotpot.

Hotpot Oosterse bouillonfondue

Risotto

Tweede kerstdag maak ik het mezelf meestal makkelijk en bereid ik iets simpels. Risotto is lekker en eenvoudig maar toch ook een beetje feestelijk (vinden wij in ieder geval). Ik bereid mijn risotto in de Crock-Pot Express want dan weet ik zeker dat de rijst perfect gaar wordt.

Klik hier voor het risotto recept.

Risotto met kip en courgette uit de Crock-Pot Express

Dessert

Spekkoekparfait

Kerst is altijd een goede reden om spekkoek te eten dus ook met kerst! En handig dessert wat je ook al kunt voorbereiden is een parfait. Je vriest deze in en kort tegen de tijd dat je het wilt gaan eten haal je het eruit. Maak het af met slagroom en blokjes spekkoek en je hebt een heerlijk dessert.

Klik hier voor het recept van spekkoekparfait.

Spekkoekparfait

Late night snack

Als je nog niet genoeg gegeten hebt dan kun je altijd nog iets lekkers te snacken maken. Een traditie bij ons is om met kerst worstenbroodjes te maken. Voor een worstenbroodje heb ik altijd plek!

Klik hier voor het recept van worstenbroodjes.

worstenbroodje 2

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

twee + 18 =